Popraskané tvárnice Porotherm

Dobrý deň chcem sa poýtať či má niekto skúsenosti s popraskaním vnútra nosných tvárnic Porotherm. Mám záujem len o odpovede ľudí čo podobný problém riešili priamo so statikom, alebo iným odborníkom (ide mi hlavne o to či to nemôže ovplyvniť statiku). Tehly sú popraskané všetky ktoré nám boli dodané, nie sú však popraskané zvonku po obvode vid. obrázok. Ďakujem :)
Odpovedať
1
2
Tým tehlám na obrázku vôbec nič nie je, tie praskliny sú na všetkých tehlách (aj iní výrobcovia). Ide o vlastnosť, nie chybu
Odpovedať
Profilova fotka
Porotherm je jeden hnusný bordel.Toto predávajú len na SK. Ak môžem odporučiť tak reklamujte . Musia to vziať späť alebo vám ponúknu zľavu. Pýtajte min 30%.
Odpovedať
My sme stavali z HELUZ Family 30 brúsená (rok 2018), a boli úplne v poriadku. Určite nie takéto.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, musim tak trochu suhlasim s Miroslavom, ze tehlam na obrazku nic vazne nie je! Taktiez staviam z Porothermu a niektore tehly vyzerali presne takto isto ale normalne som ich pouzil. Majstrov som sa pytal a oni len hodili rukov, ze to nic nie je. Aj horsie veci sa stavaju a nie toto! Podla mojho nazoru sa nemas coho bat a nemusis ani reklamovat. Mne dom v pohode stoji 8-) ;-)
Odpovedať
Myslim, ze tehlam nic nie je, ja som taketo nepouzival, ale tiez vyzerali podobne a statiku to neovplyvni :)
Odpovedať
Dakujem za odpovede :)
Odpovedať
Profilova fotka
@juancha nie je zaco, rado sa stalo ;-) :-) Uz ste aj zacali hrubu stavbu alebo este len idete?
Odpovedať
ono to nemusi byt len vyrobcom, ludia co to prepravuju sa k tomu spravaju ako hovada...ak prepravca preleti s paletami cez zeleznicne priecestie, mozte si predstavit co sa deje...mne osobne porfix po rozbaleni vyrazil dych...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac pevnost v tlaku predsa nema nic spolocne s krehkostou materialu.
Odpovedať
@jan84 už sme začali :)
Odpovedať
Profilova fotka
@juancha paradicka teda, nech to teda dobre ide a sem-tam mi mozes poslat aj nejake fotky zo stavby 8-) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Čaute, čaute 8-) Aj u nás sa už konečne začínajú ukladať tehličky :-) Trvalo trochu dlhšie, pokiaľ sme sa vyhrabali zo zeme a zaliali platňu, keďže počasie moc neprialo ale majstri sa už pustili do toho a snáď to bude rýchlo rásť 8-) Máme tiež tehlu Porotherm, no čo som zatiaľ pozeral, tak žiadne tehly nie sú popraskané. Všetky sú takéto (viď. foto)
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_v super, ze si sa ozval 8-) A to vobec nevadi, ze ste sa zdrzali pri platni. Ved asi sa az tak moc neponahlate, ci? Pomaly dalej zajdes! :-) Tehlu mate super :-) A ako majstri pokrocili? Uz isto mas vytiahnute mury, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan84 vieš, tak isto by sme boli radi, keby sme už budúci rok bývali vo svojom ale zase na druhej strane to nechceme naháňať a potom riešiť, že to je zle spravené, atď. Majstri sú veľmi šikovný, múry sme mali vytiahnuté za týždeň a dnes nám akurát prišli preklady a nosníky, tak sa ide pokračovať ďalej 8-)
Odpovedať
@pavol_v Nazdarek, z akej velkosti si staval? Je to klasicka 30-tka alebo vacsia?
Odpovedať
Profilova fotka
@calimune nie je to 30tka ale je to 38čka. Prečo sa pýtaš? Veď to už na fotke vidíš, že je širšia a väčšia. My sme chceli takú hrubšiu, aby sme mohli tenším polystyrénom zateplovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_v takze vy dodrziavate este take tie stare tradicie, ze nechat aj vymrznut a tak, co? To je ale len dobre! Ked uz idete robit nosniky a preklady, tak to mate fajn. Uz pomaly zacneme aj krov robit a potom uz vo vnutri to az tak dlho netrva. Priebezne mi mozes pisat, ako ste na tom, ok? A nosniky a preklady si daval ake??
Odpovedať
Profilova fotka
@jan84 dá sa povedať, že hej. No už keď to dáme pod strechu a nahodíme okná, tak budeme ďalej pokračovať, nebudeme čakať cez zimu. Lebo budúci rok do leta by sme sa chceli presťahovať ak všetko pôjde tak, ako má. Jasné môžem, nerobí mi to problém. Nosníky a preklady sme taktiež brali od nich, všetok materiál zatiaľ máme z Wienerbergeru 8-)
Odpovedať
@pavol_v Prave preto som sa spytal, lebo mi prisla nejaka hruba a chcel som si byt isty, ze mam pravdu a ze to nie je klasicka 30-tka s ktorou vacsina stavia. Ona ma potom aj lepsie tepelnoizolacne vlastnosti, jj??
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_v fuha, tak to mate co robit, aby ste to stihli. Drzim palce. Super, ze vsetko beriete od nich. A nejake foto by si nam sem mohol pridat, ako dom uz vyzera, hm?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Čaute chlapi @jan84, @calimune. Po dlhšom čase sa vám ozývam. Konečne sme stavbu zazimovali 8-) Fotky vám pošlem večer, keď prídem domov z práce. Nakoniec sme ale nedali okná, dáme ich až na jar. Všetci ma odhovorili, že vraj bude lepšie, keď stavba trochu vymrzne, tak som poslúchol. No aspoň mám chvíľu na oddych, lebo strecha nám dala riadne zabrať :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_v Dobrý deň, sme radi, že ste sa rozhodli stavať z tehly Porotherm 8-) Tešíme sa na fotky, ako sa Vám podarilo dokončiť hrubú stavbu :-) S pozdravom
Odpovedať
Profilova fotka
@wienerberger aj ja som tomu rád, že som sa nenechal odhovoriť a že sme použili tehlu od Vás 8-) Pridávam aspoň jednu fotku, aby ste videli ako náš dom zatiaľ vyzerá, no na fotke nie je ešte úžľabie hotové, ale už aj to som konečne cez víkend dokončil, len som nespravil žiadnu fotodokumentáciu, za čo som dostal aj hubovú od ženy :-D :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_v parádne vyzerá Vaša stavba 8-) Vy ste si strechu robili sám?? Poznáme ženy, oni potrebujú mať milión fotiek zo všetkého :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@wienerberger áno, strechu sme si robili svojpomocne. Mali sme jedného staršieho majstra, ktorý kedysi robil krovy, takže múdru hlavu sme mali a ostatné veci sme spravili s chalanmi. Trvalo to síce dlhšie ale vyplatilo sa, ušetrili sme kopu peňazí 8-) A čo hovoríte na murovanie? Dobre nám to majstri vymurovali, že??
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_v paráda, že ste to takto zvládli sami. Síce nemáte moc komplikovanú strechu ale ten jeden vikier vám dal istotne zabrať. Takto z diaľky vyzerá, že to máte dobre vymurované. Prvý rad Vám tiež oni zakladali? Nevyužili ste našu službu?
Odpovedať
Tehly sú v pohode mne dom stojí už 10 rokou
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_v viem, ze to bolo davno, ale ziadne nie su popraskane ? A urcite si sa dobre pozeral ?, lebo ja uz na tvojej fotke vidim ze su :)
Odpovedať
Moje mali vnutro taktiez popraskane, svagor mal dokonca aj vonkajsiu prasklinu, riesili to so stavebnym dozorom aj priamo so zastupcom z Wienerbergeru a udajne nevadila ani vonkajsia prasklina.. mal taku jednu celu paletu
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?