Polystyren pod kari siet

Odizolovat zaklady, ma niekto skusenosti s odizolovanim zakladovej dosky. Pred tym ako dame kari siete, pod to dame urcitu hrubku polystyrenu a nasledne na vrh dame kari siete a zalejeme betonom, takze uz ta platna bude zateplena. Ma s tym niekto skusenosti, pouzival to aj niekto pri zakladovych pasoch? Viem ze sa to pouziva pod cele zaklady, ale to sa pouziva pri jednoliatej zakladovej doske bez zakladovych pasoch. Ma aj niekto skusenosti s takymto postupom a mal k tomu robenu pivnicu, prve poschodie a podkrovie.
Odpovedať
Asi mate na mysli zakladanie zakladovej dosky na XPS, sú firmy ktore sa tomu venuju.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano občas sa to tak robí. Najmä na miestach kde je nutné vytvoriť podlahu pre vyššie zaťaženie. Sklady,výrobné haly a pod.Načo je to dobré pod pivnicu?.V hlbke1,2 m pod úrovňou terénu je stabilná teplota 12°C. Ak aj vypnete kúrenie tak všetko teplo ktoré sa dostane pod alebo do betónu sa vráti späť.
Odpovedať
@rohalmatus Základy majú byť celé z betónu aby boli pevné a vydržali dlho. Tepelný most stien býva zanedbateľný. Lepšie využitie polystyrénu je hore na doske pod podlahu. Z čoho budú steny?
Odpovedať
@rohalmatus môžeš dať pod podlahový betón izoláciu no zároveň musíš riešiť tepelný most v mieste základového pásu, ktorý v napr. pasívnom dome (iný by si už teoreticky stavať nemal) je nezanedbateľný narozdiel od tvrdení ktoré tu vidíme. V suteréne je to menej výrazné, ale aj tak cca 10°C teplotný rozdiel v päte muriva sa môže v budúcnosti prejaviť na stenách. @mesarosanton v hĺbke 1,2 m nie je stabilná teplota 12°C, pri mrazoch kľudne klesne aj na 5°C a menej. Kolíše v závislosti od priemernej vonkajšej teploty. Taktiež neplatí, že pri vypnutí kúrenia sa vráti všetko teplo späť, lebo za predpokladu, že interiérová teplota je 18-21°C (nepoznáme účel suterénu) a teplota zeminy(bet. základu 5-10°C) tak tok tepla je z tohto pomeru asi zrejmý. Bez kúrenia v suteréne môže počítať s ustálenou teplotou okolo 8-10°C v závislosti od podmienok (v lete možno aj tých 12).
Odpovedať
@slavoslav ja by som chcel pouzit penosklo na vyriesenie problemu teplotneho rozdielu v pate muriva, opat neviem ake maju s tym ludia skusenosti a mozno by bolo potrebne vypocitat teplotu v pate muriva atd.
Odpovedať
@rohalmatus Tí čo nemajú možnosť porovnávať s tým majú dobrú skúsenosť. Pár vlastníkov takého riešenia sa už ozvalo a riešia opatrenia plynúce z nedostatkov projektového riešenia. Ak zabezpečíš dostatočnú hrúbku, tesnosť vrstvy izolantu-penoskla pred prúdením tepla (vzduchu) a tesnosť pred vodou a vlhkosťou tak by to fungovať malo. Neviem či to chceš ako komplexné riešenie základov alebo len nejako lokálne obsypaním základov. Veľa závisí aké tepelné toky budú smerom z domu von, lebo čím menšie toky (lepšie zateplenie, menšia spotreba) tým výraznejší problém.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?