Podzemná voda

Dobrý deň, chcem sa poinformovat pripadne poradit so skúsenosťou podzemnej vody v pivnici. v novostavbe rodinného domu
Odpovedať
@mejfi Však zadaj otázku, ak niekto bude vedieť, tak ti odpovie. Alebo čo čakáš, že ti napíšu. Napr. aj ja mám skúsenosti so spodnou vodou v pivnici (nie podzemnou vodou, tá je pod zemou, tú nevidíš).
Odpovedať
Profilova fotka
@mejfi keby ste mali spodnú vodu, bola by v pivnici stále, ak máte len po dažďoch, je to priesaková voda a tá sa za určitých podmienok dá odstrániť.
Odpovedať
Pridám foto keď dosť veľa pršalo a zatopilo nám platnu,je to len po veľkých dažďoch. Ale vždy vystúpi do rovnakej výšky. Vody sa nedá zbaviť odvodnenim lebo je to rovinatý pozemok. Šachta a odťahovanie s čerpadlo je možnosť, ale vodu nieje kde ťahať, okolie susedia.
Odpovedať
@mejfi Dobre, a otázka je aká? V projekte ste nerátali, že spodná voda je tak vysoko pri dažďoch? A tam chceš robiť pivnicu (resp. máš naprojektovanú pivnicu)? Jednoducho to zmeň na bazén v dome. Lebo ak tú pivnicu neodizoluješ proti spodnej vode, tak niekoľko krát do roka ten bazén v tej pivnici budeš mať. Ja som vedel, že spodná voda je u nás na jar vysoko - menej ako 2 metre pod povrchom. Preto našu pivnicu pod záhradným domčekom, kde je studňa a čerpadlová zostava, museli komplet izolovať proti spodnej vode. Ak chceš vidieť, ako sa to robí, pozri si môj fotoblog o záhradnom domčeku. https://www.modrastrecha.sk/blog/chro...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 myslim ze uz postavili alebo pokracuju v stavani a zakazdym ked prsi, tak je v tej rovnakej vyske. No a pyta sa na riesenie, ako sa jej zbavit.
Odpovedať
@lenkito10 Vody sa nezbaví, môže jedine stavbu pred ňou chrániť kvalitnou hydroizoláciou. Inak tú vodu bude mať v pivnici stále.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?