Podkladový betón (deka) - šalovanie

Na co si dat pozor pri salovani zakladovej dosky resp. spravnejsie podkladoveho betonu (deky)? DT mam do vysky dvoch radov a chcel by som si to zasalovat sam, ale nikdy som to nerobil :) Myslite si, ze priemerne zrucny chlap (to ako ja :)) to zvladne bez pomoci nejakeho odborneho majstra? Jedna sa o podorys 12 x 13 m. Budem vdacny za kazdy tip alebo radu ako co najlepsie nachystat salung pre zaliate danej platne. Kedze sa jedna o dost velku plochu co by ste mi poradili, aby majster spravil dosku co najrovnejsiu? Dat kazde 4m nejake voditka, aby mal spravnu vysku? Ako ste to robili vy? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Zvládol to aj mm, bolo to v poho. Netreba sa toho báť :-D ja som dokonca šroby utahovala
Odpovedať
Vysku si mozes ustrazit napriklad tak, ze po vnutornom obvode kazde 2-3 metre zabijes klince (tak aby trcali najviac ako sa da) a do vnutorneho volneho priestoru si zabijes kratke kusky roxorov tak, aby ich horny koniec bol v rovine so spominanymi klincami. Nezabudni dobre vypodlozit kari siet, aby bola v spravnej projektovanej vyske.
Odpovedať
Profilova fotka
Zvládol som ja zvládneš aj ty , ako píše stowasser v primeraných vzdialenostiach natlč resp. do zakladu navrtaj roxor a odrež do výšky platne. My sme kraje šalovali perimetrom hr 6 cm a ten nám na kraji robil aj výšku takže len tie roxory v prostriedku a urovnávaš. Siete stačí pri zalievaní nadľahčovať aby podtiekli. nezabudni na prívody el., voda, ( všetko do chráničiek samozrejme.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte. Ja sa chcem spýtať, po akom čase po zaliatí základovej dosky sa môže odšalovávať. Ďakujem za každý názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@touch Dá sa to urobiť po 24 hodinách ale odporúčam min tri dni.Debnenie robí betónu ochranu pred zbytočne rýchlym vysušovaním.
Odpovedať
V lete uz na druhy den. Hlavne vela polievat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?