Po koľkých dňoch od zaliatia tvárnic môžem žabovať?

Ahojte, pred par dnami sme zaliali debniace tvarnice a teraz by sme chceli urobit lezatu kanalizaciu a zacat zabovat zeminu a vrstvu strku. zabovalo by sa na siedmy den od zaliatia tvarnic. je to prilis skoro? hrozi ze nam roztrhne alebo posunie tvarnice? Zalievali sme dva rady betonom C16/20. Vopred dakujem za kazdu odpoved.
Odpovedať
Nie , prečo by sa aj malo? Podľa mňa to je akurát, záleží aj od vlhkosti zeminy, či vám medzi tým aj pršalo. Vieš aby zem nebola ešte moc nasiaknutá. Ale ak nie, tak by som v tom problém, nevidel.
Odpovedať
@paja777 7 dní je úplne, ale úplne v pohode :) Žabovať môžete kludne už po 3 dňoch ale u suseda sa žabovalo už o 2 dni, úplne bez problémov.
Odpovedať
Profilova fotka
@paja777 uz terazma beton odhadom 85 - 90 % svojej pevnosti, nemajte obavy
Odpovedať
je možné žabovať aj na druhý deň po zaliatí betonom?
Odpovedať
@seb22 my to teda ideme risknut na ten siedmy den, ked vsetci pisu ze mozme. ale projektantka mi povedala ze sa moze az po dvoch tyzdnoch. ze ak potrebujeme surne skor tak mozme po siedmych dnoch ale ze mame debniace tvarnice zaistit nejako. to ale teda neviem ako. takze ideme bez zaistenia. snad sa nic nestane. Ja osobne by som sa bala na druhy den :-|
Odpovedať
Mne firma vybrovala 400kg platnou hned po 12 hodinach od zaliatia pri -2°C. Ked som im povedal, ze to nesmu robit, lebo beton je este mokry, tak sa smradi do mna pustili, ze co sa staram do ich roboty. Lepsie si robit taketo prace sam.
Odpovedať
@paja777 ahoj, aké máte plány na tento rok? Iba základovú dosku a pokračovať na jar? Ja ešte ani platňu nemám hotovú a človek čo mi to stavia tvrdí že dom pod strechou bude ešte tento rok. Je podľa vás možné to stihnúť aby to bolo vzhľadom na technologické odstupy betonáže ok?
Odpovedať
makaj het 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
rano mozes buchat trepat :)
Odpovedať
To asi zavisí od betónu ktorý sa použije, nie?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@seb22 ahoj, no my sme mali tiez dilemu az doteraz, ci to skusit dat pod strechu alebo nie. momentalne sme v stadiu ze to uz mame uzabovane a mame uz aj makadam uzabovany a ideme buduci vikend ulozit kari siete a zasalovat a zaliat. lenze kym pride zima treba nam este zaklady po obvode prisypat do vysky lebo teraz nemame nezamrznu hlbku. takze este treba urobit drenaz, hydroizolacie a zateplit to. roboty dost takze murovanie nechame na jar. ak mate na to ludi co vam to spravia, mate uz material a dohodnutych aj strecharov tak by ste to mozno mohli stihnut. strecha sa moze robit aj v decembri, ale murovanie by ste mali stihnut asi v novembri i ked uz aj vtedy hrozia mrazy samozrejme. ak mate bungalow tak by som do toho sla. my mame podkrovny, takze si uz netrufam. inak zabovali sme po tych siestich dnoch, aj bager chodil cez tie tvarnice a nic sa nestalo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?