Plastové strmienka a armaturovaný betón

Novinka čo ide aj k nám. Tvrdený plast. vs pevnosť armaturovaného betonu? Tak čo ? Prosím k téme nech sa vyjadrujú podla možnosti osoby s praxou v obore ( ocelové strmienka ) . Dik leo
Odpovedať
Profilova fotka
@leo136 strmienka majú nosnú a deliacu funkciu, pokiaľ pevnosť vyhovuje požiadavke výpočtu, nevidím dôvod nepoužiť. V prefabrikovaných nosníkoch majú strmienka tiež odlišný tvar od klasického a funguje to.
Odpovedať
Profilova fotka
@leo136 Nepovedal by som že to je novinka, ja som ich kupoval v stavebninách na Novej Bani už pred dobrými piatimi rokmi. Možno aj viac. Vtedy ich tam mali na kilá povešané ako vzory a nikto ich nechce, lebo ich nepoznal a neveril im. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Aj ja dakujem za odpovede :) skoda ze som nasiel temu az teraz nemusel som vytvorit nove vlakno :) 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
No co vieme teda na isto ze to moze ist do zakladov ? 🙂 lebo ze do venca na isto ,ze tam to ma len deliacu funkciu ...v zakladoch to ma tiez len deliacu funkciu ?
Odpovedať
@xixan moj nazor je taký, ze mnozstvo stavebnikov v tejto dobe do zakladov nedavaju ziadne zelezo. Pred 30 rokmi o zeleze v zakladoch ani nepočuli a tie domy stoja do teraz. Cize ak sa rozhodnes, ze tam das železo tak je uplne jedno ake strmienka pouzijes
Odpovedať
@spee16dee Nie len pred 30 rokmi. Ja som do základov tiež nedával železo, lebo je to úplne zbytočné a nieje tomu 30 rokou. Železo až do DT-čiek. Iná vec je veniec. Tam by som ostal pri železe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?