Piesok do zakladov

Dobrý deň chcel by som pomôcť akú frakciu piesku použiť na zasyp platne ďakujem pekne
Odpovedať
@majo28 Hlúpa otázka.
Odpovedať
ak myslis pod platnu tak som tusim daval 0-63
Odpovedať
@majonez Ale makadam a nie piesok
Odpovedať
@majo28 hlavne kup makadam (drveny lomovy kamen), nie strk (zmes piesku a okruhliakov, povacsine riecneho povodu). Piesok budes kupovat do pieskoviska, lebo maltu uz asi v miesacke miesat nebudes. Mas v tom este chaos, ale kym dostavias, zorientujes sa ;-)
Odpovedať
@ruren lebo ty si padol z neba úplný génius. Nejak podvedome registrujem obcas nejaké tvoje komentáre, veľa krát urážlivé, opovrhujuce atď. Musíš byť nejaky Ing, PhDr a co ja viem co ešte. Možno dal nesprávne položenú otázku ale tvoja odpoveď bola hlúpa
Odpovedať
@zita19 A preco nema davat riecny strk?
Odpovedať
Použil som slovo piesok to neznamená strk teda aspoň podľa toho čo som študoval aj na internete ale aj tak ďakujem myslel som piesok z lomu a myslím že to nieje makadam keďže kúpim ten istý aj frakciu 0-4 aj hoci čo iné išlo mi len o zrno ktoré bude najvhodnejšie
Odpovedať
@roberttom Asi taká ako tvoj komentár. Moralista. Takých umelcov mám najradšej. Áno otázka bola zlé položená a to znamená že je hlúpa, alebo ju položil niekto taký a je lenivý si aspoň základné údaje najprv vyhľadať a potom položiť otázku, ktorá má aspoň trochu zmysel. A takých v poslednú dobu je tu plno.
Odpovedať
Dobre moja chyba hlúpa otázka bola prvá aj posledná na tomto fóre lebo niekto si tu iba dokazuje že si to skôr našiel na nette 😉
Odpovedať
@ruren Žiaľ je tu čoraz viac aj takých,čo by urobili lepšie ak by mlčali. Nechápem čo vedie ľudí k urážaniu iných len preto,že sa v niečom nevyznajú .Kto sa veľa pýta,ten sa veľa dozvie. Ešte,že učitelia to chápu a nepošlú deti do ... za to že im kladú hlúpe otázky. Majo by ťa určite poučil o iných veciach a bez toho,že by označil tvoju otázku za hlúpu. Toto je tiež net a on tu hľadá odpovede na správnom mieste. Keby sa o piesku pýtal na mojej svadbe to by bola divná otázka,ale možno aj tam by mu niekto odpovedal. Prajem ti šťastný nový rok. ;-)
Odpovedať
@majo28 nenechaj sa odradiť blbými komentármi a jednoducho ich ignoruj. Je tu dosť ľudí ochotných poradiť, tak venuj pozornosť im ;-)
Odpovedať
@dodok ja by som to trochu upresnil lebo cca. viem na co @ruren naraza. zialbohu, zacinuaju sa tu mnozit ludia, ktori nemaju zaujem o radu - prisli si len potvrdit svoj (na 99,999% nespravny) nazor a ked sa clovek snazi im to vysvetlit - niekedy naozaj ako zaostalej osobe - tak este vypenia. Tuto pan sa opytal na piesok a zjavne myslel piesok z lomu - 0-4 ktory sa vola sice piesok ale je tam nevhodny. Cize ruren, aj ked reagoval prehnane, ho mohol/mal donutit sa trosku poobzerat tu po diskusiach a trosku pogooglit a tu hlupu otazku trosku zregulovat aby uz nebola hlupa. Lebo tam ma ist makadam a urcite nie 0-4 ale 16-32 alebo nieco podobne. Namiesto toho tu zase vypenil a uz tu nebude chodit... velmi pekne :) Nezastavam sa ani jedneho ani druheho (pravdupovediac mi je to jedno) ale z fora sa takymito otazkami stava riadna zumpa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dodok @jakino Téma : Piesok do základov, Otázka: akú frakciu piesku použiť na zasyp platne. Reakcia : Použil som slovo piesok to neznamená strk teda aspoň podľa toho čo som študoval aj na internete ale aj tak ďakujem myslel som piesok z lomu a myslím že to nieje makadam keďže kúpim ten istý aj frakciu 0-4 aj hoci čo iné išlo mi len o zrno ktoré bude najvhodnejšie Tak mi povedzte mudrci, kde je v tom logika? jedná hlúposť za druhou, alebo si robí srandy.
Odpovedať
Profilova fotka
@majo28 cim vecsie zrno ty mensia vzlinavost vlhkosti, ale to nieje podstatne kedze HI ide tak ci tak, lepsie je lomovy nie riecny, aspon z mojho usudku "kvoli tomu ze do seba zapadne," riecny pri duseni uskakuje do bokov, ale ako ti radia frakcia 16-32 je ok, mozno je lepsia trochu vecsia ale vecsia uz sa tazko nabera na lopatu,
Odpovedať
@majo28 musis sa utuzit. Narazis tu na kadeco. Napríklad na chronického trolla Radka z Popradu, ktory bol uz x krat zablokovany ale furt sa sem vracia a opruzuje. A zvycajne polozi natotal stupidnu otazku, tazko jednoznacne urcit ci je to on, ci nie, tak si to mozno zlizol od @ruren -a za neho. Neviem, mozno... Niekedy aj ten co inac bez problemov radi a radi dobre ma toho plne zuby (alebo ho prave nieco natoto uplne mimo strechy) a vyventiluje prave tu. Okrem chronických rypalov a vsemudrcov tu povacsine najdes takých co poradia. Preco nie strk ale makadam? Makadam ma ostre hrany, tie sa pri zabovani do seba zakliesnia a celkom dobre drzia pokope a "neutekaju" pri zatazeni. Strk su povacsine okruhliaky, tie sa jeden po druhom smykaju a neuzabujes ich, pri zatazeni "utekaju"
Odpovedať
Profilova fotka
@majo28 zasyp platne myslis skorej podsyp medzi DT pod platnu?? Ak ano tak hocico aj iny zburany dom pekne porozhrabavat a dosypat strkom alebo loamanym kamenom co mas poruke a lacno potom uzabujes a lejes ziadna veda
Odpovedať
Pod platňu je výhodný netriedený drvený vápenec, má ostré hrany a tie do seba zapadnú ako zámky, netriedený je lacnejší ako triedený. Riečny piesok by bol luxus dávať pod platňu. Dáva sa aj kopaný netriedený piesok, na bežné aplikácie stačí, aj ten sa dá pekne užabovať. Ak máš niekoho s autom ktorý vozí, tak väčšinou veľmi dobre vie čo treba, treba mu len povedať na čo to potrebuješ.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr praveze "odpad by som nedaval" taka troska moze casom reagovat a nafucat
Odpovedať
Pod platňu hocičo. Bude to len ako debnenie, nie ako nosná vrstva. Nosnú funkciu plní železo v betóne...
Odpovedať
@sp4jo lebo okruhliaky si do seba nikdy tak nesadnu ako drveny kamen a prakticky sa okruhliaky :-D nedaju zhutnit @majo28 neviem do akej vysky budes robit ten zasyp ... ja som zasypaval frakciou 0-63 a kazdych cca 15cm poslednu vrstvu som robil 4-8 frakciou rovnakym postupom
Odpovedať
@majo28 vypadlo mi tam slovicko "zhutnit" kazdych 15cm vibracnou doskou alebo valcom
Odpovedať
@majo28 popozeraj na nete názov "šotolina". Je to asi to najlepšie, čo tam môžeš dať. Je to netriedený lomový kameň. Makadam nezhutníš.
Odpovedať
@megdesign :D tak prr, ja som mal 4 nakladaky makadamu rozvezene UNC, potom dosiel manik s 500 kg "zabou" a zhutnil to tak, ze to miestami kleslo az o 20 cisel.
Odpovedať
@14054 Ja nehovorim, ze to nesadne. Ale proste makadam, dajme tomu 16-32 nema ziadne pojivo, cize ono ked aj kleslo, keby ti tam prejde auto, rozhrabe to. Sotolinu ked som uzaboval, tak to bolo ako beton.
Odpovedať
ale tak chlapci, aj makadam zhutnite. Ide len o to aky je, aka vrstva, aky podklad a ake zatazenie. Nasypat 20 cisel makadamu na oracinu, prebehnut zabou s tym, ze spevnene a potom tam poslat domiesavac, to su prehnane poziadavky na taku realizaciu. Keby si makadam nezhutnil, tak ako by si spravil zeleznicny zvrsok?
Odpovedať
@megdesign a vieš si to predstaviť ako to vyzeralo, keď ten chlapík skončil? :-D to není 100 kilova žehlička.
Odpovedať
@zita19 tak ja ale nepisem, ze makadam sa neda zhutnit. Vsetko sa da ubuchat zabou. Ale vlak po tom makadame nechodi kolesami. Na nom len stoja podvaly a kolajnice, ktore na ten makadam tlacia, ked ide po nich vlak. Rovnako sa pod cesty pouziva makadam, aj sa hutni, ale na to ide este pevna vrstva. Keby nebola, tak tam ani nemusi ist domiesavac. Rozoru to aj auta.
Odpovedať
@megdesign ale O tom to je!!! Plosne zatazenie, nie lokalne ;-)
Odpovedať
@zita19 tak určite. Ale po tom jeho podklade pod dosku ešte bude behať veľa ľudí, igelit, kari siete, viazanie, liatie betónu, hladenie. A šotolina ho vide lacnejšie. 😉
Odpovedať
@megdesign to je pravda, prejde stryko lahkym krokom srnky trojtonky 20 x s kari sietou per pazuch, tosa rozhasi. Ale zas nie az tak aby to tej deke robila oaz taky problem. Ked je sotolina lepsia a lacnesia tak preco nie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?