Palubovky na podbitie baraku

Ahoj, chystame sa menit palubovky na podbiti baraku. Povodne sme mysleli, ze pouzijeme seversky smrek, ale dnes nas znamy presviedcal, ze je lepsie zvolit trvacnejsie drevo, napriklad ceder. Vyhoda je vraj v tom, ze obycajne drevo je nutne kazdych cca 5 - 6 rokov znova osetrovat a morit a ceder staci teraz napustit nejakou lazurou a viac sa nestarame... bola by to obrovska vyhoda, pretoze si neviem predstavit, ako kazdych 5 rokov prenajimame lesenie a morime palubovky pod strechou... Ma nas znamy pravdu? Poradite??? :-)
Odpovedať
Zrejme ano, len pomer cien cedra a jeho povrchovej úpravy voči smreku a povrchovej úprave no neviem. Však dnešné exteriérové lazúry vydržia aj 10 rokov.Pri dodržaní správneho postupu. :-)
Odpovedať
dodog, diky za reakciu... k tej cene budeme musiet pripocitat (v pripade, ze by sme zvolili smrek a tym aj jeho lazurovanie kazdych cca 10? rokov) este aj prenajom lesenia, pretoze z jednej casti je nas barak strasne vysoky a obycajnym rebrikom sa tam dostaneme len komplikovano... tak mi z toho ten ceder vychadza priaznivo... a co ostatni? z coho ste si dali robit palubky na podbitie baraku? a ake s nimi mate doposial skusenosti? dakujem dakujem... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?