Oporny mur a pivnica

Chcela by som pocut nazory Riesime oporny mur v tvare L 17x9 metrov.. V rohu toho muru chceme urobit malu miesnost nieco ako pivnica. Zaklady su uz zaliate, mur bude z dtciek, ktory sa od strany hliny bude izolovat, chceli sme dat ipu aj na platnu ktora by sa spojila s ipou ma dtckach lenze mohol by tam nastat problem ze dtcka nebudu priamo na betone ale na ipe, kdezto tlak pojde z boku a nie zvisle na dol. zo zakladov trcia zeleza.. mate nejake napady ako to co najrozumensjie zaizolovat?
Odpovedať
@simonka2261 keď pivnicu, tak tu by som zakopal do svahu a múr by tvoril prednú stenu. Inak do toho rohu by som dal len konštrukciu ako na altánku.
Odpovedať
nieje moznost zakopat do svahu, mur tvori hranicu pozemku
Odpovedať
Výška múru...?
Odpovedať
@simonka2261 to, ze nebudu DTcka na betone, ale na ipe, nie je ziaden problem, je to tak spravne. Ak tam mate zaliate roxory, tak ipu prepichnite na ne a okolo roxorov to nahrejte horakom a spachtlou rozotrite. Je dobre, ze uvazujete nad vertikalnym zaizolovanim DTciek. Mozno by som este skusil urobit kalkulaciu nakladov, ci by nebolo lacnejsie a menej pracne natretie DTciek tekutou izolaciou na cementovej baze, napr. nieco ako toto: http://www.kema-on.net/sk/vsebina/pro...
Odpovedať
@simonka2261 tak tam bude potom viac problémov, napr. bude to vlhnut z vrchu, nebude možné prestresit pre susedov pozemok.
Odpovedať
stewasser: myslite ze by sa tym natrela respektivne naniesla aj platna a dtcka z vonaksej strany?
Odpovedať
@simonka2261 ano
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?