Odvodnenie stavebného pozemku

može prosím niekto poradit s drenážou, odvedením spodnej vody, ktorá je na pozemku? možete doporučiť nejakú firmu zo západného slovenska okolie skalica,senica?
Odpovedať
Aj ked vodu odvedies,spodnej vody sa nikdy celkom nezbavis. Ak tam chces stavat,das kopec prachov za rozne izolacie,aj tak si voda najde casom cesticku :-|
Odpovedať
@rj Upresni tú spodnú vodu. Ak sa dá, radšej navrhnúť základy, ktoré s tou vodou počítajú.
Odpovedať
@polystyren Chcem kúpiť pozemok v lokalite Petrova Ves. Keď som rozprával so susedmi upozorňovali na spodnú vodu v hĺbke cca 1m za normálneho stavu. Keď si predstavím že bude intenzívne pršať asi to pojde vyššie. Známy odporúčajú urobiť na pozemku drenáže na odvod spodnej vody do blízkeho potoka. Niečo som pozeral na internete ako sa to robí, ale neviem či do toho pozemku ísť.
Odpovedať
@majki555 keby to nebol pekný pozemok za prijatelnú cenu asi by som od toho išiel preč. potreboval by som nejakú firmu ktorá sa zaoberá takýmito záležitosťami
Odpovedať
@rj skuste kontaktovat hydrogeologa, prieskum asi nebude zbytocna investicia, pokial ten pozemok ozaj chcete. tam by som zacal a dalej podla vysledkov uvidite ci ma zmysel pokracovat alebo nie. vysoka spodna voda nie je neriesitelny problem, kazdopadne urcite predrazi zakladanie a drenaze tiez budu cosi stat. mozem posunut kontakt, je z BA tusim.
Odpovedať
@rj No,aspon vies,preco je za prijatelnu cenu. ;-)
Odpovedať
Dom by mal byť niečo ako hausbot. Základy typu doska.
Odpovedať
@benco zdravím ťa. možeš poslať kontakt na hydrogeologa? ďakujem
Odpovedať
Zdravim, momentálne riešim toto isté a to odvodnenie pozemku- respektíve stavby. Pozemok sa nachádza v oblasti kde sa v davnej minulosti vyskytovali močariska, no tieto plochy prešli melioračnými prácami družstva. Radil som sa s architektom aj odborníkom čo mám spraviť. Ich prvá rada bola spraviť hydro-geologický prieskum, pre kľudný spánok. No zároveň kývnutím ruky vlažne dodali, že X develepoerskych projektov v blízkosti nášho hlavného mesta je postavená na močariskách, prepadliskách a bývalých skládkach a žiaden výskum sa tam developerské spoločnosti nenamáhali robiť ;-) No ich hlavná rada bola jednoznačne totožná, urobiť drenaž okolo stavby /okolo základov/. To je alfa a omega.Teda neviem aká je tvoja sitácia presne, u mňa by tá voda nemala byť až tak riskante vysoko ako si spomínal ty, no vždy sa dá najsť riešenie. Ak máš v blízkosti pozemku potok, tak to môžeš odviesť tam. Ja si myslím, že jednoduchšie riešenie je mať nejakú zbernicu, žumpu, ktorá bude v neďalekej blízkosti. Ale to záleží od podmienok samozrejme. Nie som odborník, a ani sa na neho nehrám, no ja pôjdem touto cestou. Kvalitne urobená drenáž okolo základou, dobrá textília a odvod do zbernice alebo žumpy. Ak je to nejaký odborník z fachu, chcel by som tiež počuť jeho názor :)
Odpovedať
@abafy vďaka abafy, tak isto by som rád počul na túto tému nejakého odborníka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?