Odvetranie v pivnici

Dobry vecer.Robim si malu pivnicu 2x2x2 m a zaujimalo by ma, ci aj v takejto mini pivnici je potrebne odvetravanie, resp.privod cerstveho vzduchu.Chceli by sme vlhku pivnicu na jablka, hrusky, koren.zeleninu.Pivnica bude vybetonovana z DTeciek.Dakujem vopred za rady, skusenosti.
Odpovedať
U tak malej pivnice tym duplom odvetranie... Mame podobne malu urobenu a su dokonca dve 125 rury na vetranie a je sialene vlhka az tak ze sa nepouziva .... Ked neodvetrate bude tam plesniaz az.. Ako u nas
Odpovedať
Profilova fotka
@m168 dve rury a plesnie??? To suuu v jednej urovni??
Odpovedať
@vintagekatka ne tu niekde na MS je o tom dobra diskusia. Skus ju najst. Ak mozes urob ju trosku vacsiu (2.5x2.5napr) a zvnutra este nechaj fugu 5 cm a vymuruj zo starych tehal dalsie steny. Podlahu nechat tak alebo vylozit starymi tehlami. Nebetonovat! Ale najdi si tu temu radsej tam je to popisane lepsie myslim aj nejake fotky su tam.
Odpovedať
@wolodymyr vyvody z rur su v jednej urovni, su vlastne v dvoch rohoch tej pivnicky, a dokonca vchod do pivnice je cez krytu garaz aj ked je samotna pivnica vonku.. a spodna voda je hlboko .. lebo pivnica pod samotnym domom je v pohode a ta bola robna pred 100 rokmi,dosova a neni vobec izolovana a je tam aj vlastne bez podlahy, len zem
Odpovedať
Profilova fotka
@m168 tak jednu zved k podlahe a vznkkne cirkulacia a to je smrt na plesne
Odpovedať
@wolodymyr dik za radu :) ale teraz je to uz jedno, lebo to cele bude zburane na tom mieste chcem stavat novy dom.
Odpovedať
@m168 Pri peknom pocasi postavte do pivnice flasu piva a nechat ju tam stat 12 hodin. Potom ju cez den vyneste von a nechajte ju chvilu stat. Ked sa zarosi tak tie kvapocky vody su ta "suchota" ktoru si nekontrolovanym vetranim davate do pivnice :-S Pri +10 a +30stupnoch a rovnakej relativnej vlhkosti su tie rozdiely pri absolutnej vlhkosti 5-nasobne. 20gramov na m3. Tych metrov je cez den vela... Skutocne funguje len kontrolovane vetranie. @wolodymir Plesen prirychlo nepochovavat! Je velmi zivotaschopna.
Odpovedať
@vintagekatka aj ja som to spravil ako radi @wolodymyr , jedna rura DN125 hore,jedna k zemi,odvtedy je to v pohode
Odpovedať
Dakujem Va,m vsetkym, spravime to teda s tymi 2 rurami hore a dole.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?