Odpady v základoch a ich umiestnenie

Ahojte, prosím Vás, v projekte máme zakreslené odpady bez kótovania. Netreba to tam, stačí dať tie odpady približne? Alebo ako sa to robí? A ešte jedna vec, na obrázku hore je kúpeľňa, má cca 7,5m2 a bude v nej vaňa, sprcha, umyvadlo, wc. Rozumiem tomu správne, že z dosky budú trčať 2 odpadové rúry K1 a K4 a tie sa až potom v podlahe rozvetvia na vaňu, sprchu, wc a umývadlo? Bude možné po zaliatí dosky ešte v našom prípade ľubovoľne upraviť rozmiestnenie kúpeľne? Ďakujem pekne
Odpovedať
@peto125 na akom obrázku
Odpovedať
@kejsix ospravedlňujem sa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Väčšina projektantov asi nikdy nerobila inštaláciu a nestavala dom . Ťahá kanalizáciu celým domom pod podlahou ako keby nemohol vyjsť zo stavby a prejsť okolo. A ešte ju treba zakopať aspoň -120 aby nezamrzla, potom sa žumpa dáva -350. Priemer 150 pri spáde 3% má prietok 28 l/s, to je spotreba ako keby naraz spláchlo 300 ľudí , neviem, načo sú normy a tabuľky. Tie sú predimenzované a projektanti ich ešte navyšujú.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 300 ludi?
Odpovedať
@jan45 @richard71 Prosím Vás viete mi povedať či tomu rozumiem tomu správne, že z dosky budú trčať 2 odpadové rúry K1 a K4 a tie sa až potom v podlahe rozvetvia na vaňu, sprchu, wc a umývadlo? Bude možné po zaliatí dosky ešte v našom prípade ľubovoľne upraviť rozmiestnenie kúpeľne?
Odpovedať
@kejsix Viete mi prosím povedať, či to je jedno kde tie odpoady umiestnime? Nikde v projekte ich nemáme zakótované. Na tom prvrom obrázku, ktorý som pridal, je v kúpeľni len jeden odpad? Medzi vaňou a sprchou? Ten je cca 2m od WC, to nevadí? A nemalo by to byť zakótované? Ako vieme kde ich osadiť? Ďakujem
Odpovedať
@peto125 Na vasom mieste by som rozmyslal nad stavebnym dozorom, alebo niekym skusenym a doveryhodnym. Ak to chcete riesit sam, berte do uvahy kanalizaciu na ulici, vzdialenost domu od bodu napojenia a optimalny spad kanalizacie. K tomu radsej par cm rezervu a lahko viete, kde musite umiestnit v zakladoch chranicky.
Odpovedať
@stowasser Bude to zapájať vodár podľa projektu. A v projekte vidím ,že tie vyústenia kanalizácie nad douskou nie sú zakótované. Samozrejme kanalizáciu na ulici berieme do úvahy, rezerva je tam dosť veľká. Ide mi o to, či je potrebné presne na cm umiestniť ten odpad v kúpeľni, pri WC...keďže projektant to do projektu nedal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?