Obkopanie domu a vnútorný múr

Planujem obkopat a ako tak odizolovat dom. Mam ale otazku ohladom muru, na obrazku vyznaceny cervenou farbou. Momentalne je tento mur dostupny, ale neskor chcem urobit pristavbu a mur bude vo vnutry domu. Asi to nebude mozne obkopat polozit drenazky a neskor urobit pristavbu. Ako by ste to riesili??? Sokel je kamenny, zadny mur z betonu. Podrezanie by bolo velmi drahe. Alebo bude stacit ak odizolujem ten vonkajsi mur?? Vopred vdaka
Odpovedať
@zeld no myslel som ze to musi "dychat" ta folia co sa dava k muru... preto moja otazka bola mozno hlupa ci je mozne aj vo vnutri urobit drenaz... a steny su vlhke podla mna od stareho chodnika a upchatej odkvapovej rury, vsetko to tam tieklo popod ten mur... tak boli mokre... a nechcem nic nechat na nahodu preto pre istotu aj obkopat... ked uz bordel tak poriadny... a mal som teraz vodu v pinniciach... a v studny bola asi 70cm od povrchu takze pre istotu asi by om to dal obkopat... neviem ci nie zbytocne..
Odpovedať
Profilova fotka
My sme obkopali mury zvnutra, asi do pol metra, dali drenažnu ruru, poprerusovali sme ju asi pol 1 - 1,5 m odbockami v tvare T na nich sme zasunuli odpadove rury, ktore sa daju roztiahnut ako harmonika, na konce sme dali kolienka a zamurovali sme ich vyvody do mura, asi 15 cm nad dlazku. drenazne rury sme pozakladali hrubymi kamenmi, potom jemnejsi kamen a teraz ideme urobit obycajne dyle, len medzi vrchny kamen a drevenu palubovku, pomedzi rost, dame tepelnu izolaciu. Chceli sme tym docielit, aby mala sa mala moznost odparovat vlhkost od zakladov, kedze je dom z kamena a ma uz viac ako 80 rokov. Ked bude na to cas, okopeme mury zvonku a odstranime betonove stienky, ktore nasi predkovia starostlivo vybetonovali :-). Pred troma ci styroma rokmi sme tie iste mury zbavili do vysky 1-1,5 m (potial boli vlhke) starej omietky a nahodili sanacnu omietku. Od spodu sme nechali mur odkryty, aby sa omietka nemohla nasat vlhka z podkladu a aj to pomohlo, doteraz to vyzera dobre, len nesmieme pritisnut skrine, alebo postele celkom stene, Dufam, ze ked okopeme mury zvonku podari sa ten dom presusit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?