Nesprávne vymeranie domu

Ahojte, chcela by som sa spýtať či sa Vám niekomu stalo, že vam geodet zle vymeral dom. Problém však je, ze uz mame zabetonovane dt-cka a to, že je dom zle vymerany vlastne zistila firma, ktorá nam pokladala trubky. Geodet sa vyhovára, že chyba je naša lebo my sme si to mali skontrolovať a stavebný dozor tiez. Konzultovala som s dozorom a ten mi povedal, ze geodet je odborne spôsobilá osoba a nemáme ho co kontrolovať. Teraz nás čakajú výdavky na zmenu projektu, kedze dom je väčší ako mal byť a z hľadiska statiky je to problém. Da sa to nejako riešiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@flowy čo je to väčší? Nejakých 30 cm si pri kolaudácii ani nevšimnú. Vezmi si, že v projekte máš pôdorys napr 900x1700 cm. Také urobíte základy...ale napokon budete zateplovať 10 alebo 15 cm polystyrénom a už máš 20 - 30 cm dlhšie rozmery. Koľko cm ste prestrelili?
Odpovedať
@topvideo reálne/ mali byť 16 150 / 15850 5 650 / 5 350 11 150 / 10 850 5 650 / 5 350 13 150 / 12 850
Odpovedať
Profilova fotka
@flowy Zjavne geodet vytýčil základové pásy. Majstri keď robili DT-ečka si nepremeriavali uhlopriečky stavby? Pri tomto kroku sa to dá hneď skontrolovať.
Odpovedať
@flowy co ja viem nejakych 30 centimetrov, ale skor ma zaraza ze robosi co davali DT nevedia odmerat metrom dlzku a nevidia ze to je vacsie? to je uz demencia. spytaj sa murarov, proejketanta, dozoru, mozes to zmenit alebo posunies tehly viac do domu atd .. rieseni je asi viac.
Odpovedať
@fondis pred dt-ckami nam geodet vyznacil klincami v pasoch vonkajšiu stranu dt-ciek. Takze asi nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@flowy ešte sa mohlo stať to, že vytýčil dom aj so zateplením, a to spravilo tých 30cm na každej dĺžke. A vytyčenie geodetom sa realizuje s presnosťou na pár centimetrov, takže stále je tam potrebne premeranie stavby majstrom, ktorý robí DT-ečka a mal by si osadiť aj pomocné lavičky na zaistenie rohov budovy. Inač môže nastať ten problém, že pokiaľ sa majster riadi len geodetickým vytýčením, nemusia byť všetky steny v pravom uhle.
Odpovedať
Hej, bolo to so zateplením. Staviame si svojpomocne a to, že je možná odchýlka úplne chápem. Pointa je, že v prvom rade pochybil on a on je nato fundovaný človek. Načo potom jemu platím keď mi majú všetko kontrolovať ešte iné osoby? Chápete, čo myslím? Uvidím, čo k tomu povie projektant.
Odpovedať
Profilova fotka
@flowy jasne chapem ta. Ale na druhej strane 30cm nie je miera... vo finale nesponaz rozdiel. Budes mat o nieco viac priestoru v dome ;-) A nemyslim ze sa to dotkne statiky...
Odpovedať
Profilova fotka
@flowy a ake boli rozmery domu v "Situácií osadenia budovy na pozemku"? Nesedeli s tým čo geodet vytýčil. Mal by sa riadiť podľa tej situácie osadenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 jasne nie je miera, akurat vykres mozes zahodit a kazdy jeden detail budes riesit znova...
Odpovedať
@flowy Nesmie sa to stavat,ale aj geodet sa moze pomylit,tak ako kazdy iny clovek v praci. Len bohuzial pri jeho praci su vydavky dost vysoke. Ma pravdu, stavebny dozor je od slova dozor,takze vyhovorky typu odborne sposobila osoba neobstoja. Vzdy je dobra kontrola. Ked uz chcete byt velmi hnusny mozte dat podnet na komoru,sudnou cestou od neho vymahat poplatky navyse.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@hoblinka13 chapem to spravne, pride geodet, zoberie 200-500€ (?) za vymeranie a ked to dojebabre a zahlasi, ze si to mali skontrolovat a clovek sa zacne domahat svojich prav tak je velmi hnusny ?
Odpovedať
@majkoj hrame sa na slovicka?
Odpovedať
@majkoj za všetky merania 600€. Skúsim tú komoru. Aj keď asi bez úspechov.
Odpovedať
Vsade sa pomylil o 30cm. Vonkajsie su vsetky posunute len do plusu. Tie, co su posunute do minusu su vzdialenosti nosnych priecok? Pozri si v projekte, ci Ti tych 30 cm nevadi v niecom ako su schody (sirka a stupanie), sirka chodby, dlzka wecka, v kupelni pracka a sprchovy kut vedla seba, dlzka vane... take veci, s ktorymi nepohnes. Ak je to ok, dohodnite sa zhruba v tom zmysle, ze vrati peniaze (to bude na "drobne" vydavky spojene s nutnymi zmenami) a nasledne urobi aj zameranie domu pred kolaudaciou tak, aby to preslo (a to tiez zadarmo, aby sa pokryla dalsia cast tych dodatocnych nakladov). Snad to pochopi a bude rad, ze v ich brandzi v okrese sa to nikto nedozvie. Prerabat to uz nebudete, tak poprosim aj ostatnych - dajte nejake typy, co vsetko treba pozriet, aby sa skontrolovalo.
Odpovedať
Sak zameral asi rohy domu, je to chyba robisov debilov co si nepozru aky velky ma byt dom, postavit stenu podlabklinca v zemi to je pre kretenov, mali si odratat polystyren sami.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirecmirko81 ved o to ide , ze vsetko. Nemusia sediet polohy odpadu, vykazy vystuze, vykaz strechy, rozmery a polohy priecok atd, atd. To je pre stavbara ako za trest...
Odpovedať
A nebude to mat vplyv aj na strechu? Na nasom dome, pri vchode mame stlp, ktory drzi pomurnicu. Myslim, ze sme ho o 10 cm posunuli a potom mali strechari problem so stolicou, nejak im to tam nesedelo, musel dojst projektant a riesit to. Nakoniec to bolo cele vo velkosti DTciek pouzitych na ten stlp. Na jednom vykrese boli 300-vky na druhom 400-vky. Takze si pre istotu overte aj tu strechu, lebo ked vam uz narezu drevo na krov.... @flowy
Odpovedať
@sysell zameral dom so zateplením. Ako prepáč ale ak mi niekto zatne klince do zeme a povie mi, že toto je pre mňa hranica, je to pre mňa hranica. Dom si staviame sami, žiadny roboši tak by som bola rada, keby si si odpustil/a ten príjemný slovník a oslovenia, že som debil. A ak niekomu zaplatím 200€ za jeho prácu, nebudem to predsa ešte prerátavať. V konečnom dôsledku sme si to vlastne mohli celé zamerať sami, nie? Načo máme potom geodetov?
Odpovedať
Heh no to ale o malo nesekol :) On ti mal dat predsa spravu kde mali byt miery za ktore sa predsa on zarucuje, nie?
Odpovedať
@mirecmirko81 geodet sa k tomu postavil so zmyslom pre humor a s kľudom angličana mi povedal, že sme si to mali celé skontrolovať a vlastne urobiť sami. Že podľa toho, čo nám zakreslil by to celé urobil aj debil. Myslím, že mu je to u riti lebo je členom a.s. a poslancom SMK. Konzultovali sme s projektantom, musí sa nato pozrieť aj statik. Potrubie sa robilo podľa toho, ako je to reálne vymerane takže uz to musí ísť podla toho.
Odpovedať
@14054 podla projektanta na všetko. Musí konzultovať so statikom.
Odpovedať
@flowy tak prepac potom si vynadaj sam sebe, ked nemas sajnu ako sa stavia nerob to, ja som tiez nerobil veci co som nevedel. Keby hocikto na svete zalozil dt urcite si premeria a spon rozmery pre kotrolu. To je absolutny zaklad. To ze si to nespravil je len tvoja chyba. To je teraz na dlhe lakte dohado at ze ci zameral dom alebo dom bez izolacie. Radsej sa nikde nestazuj lebo sa zhovadis ze nezmeras dlzku steny. Vyries to teraz s kompetentnymi ako to doriesit
Odpovedať
Profilova fotka
@flowy akosi som z tých tvojich rozmerov kapku jeleň citujem ťa: 16 150 / 15850 5 650 / 5 350 11 150 / 10 850 5 650 / 5 350 13 150 / 12 850 To máte 5 rozličných obdĺžnikov nejako členito spojených? Nemôžeš sem dať ten pôdorys? Alebo tie čísla znamenajú nesprávny a lomeno správny rozmer?
Odpovedať
@topvideo
Odpovedať
@flowy Nie je to nahodou vymerane s izolaciou 15cm ? To by sedelo s tymi 30cm navyse z oboch stran murov . Mozes hodit aj projekt - podorys ?
Odpovedať
@romanc momentálne nemam ako. 🙂
Odpovedať
@flowy tak mu oznam: S ohladom na Vasu "kvalitu a ustretovost" nam nezostava nic ine, len celu zalezitost medializovat. S prianim pekneho dna S pozdravom ,,, A napisal by som do Noveho Casu, Plus1Den, zavolal do TV JOJ, ze mate hajzla, ktory odflakol pracu a teraz nechce za to niest zodpovednost.
Odpovedať
Profilova fotka
@flowy určite porada s projektantom, toto nie je v poriadku
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?