Navýšenie základu o 4cm

Ahoj, jedná sa síce o základ pod plot ale dám to sem. Potreboval by som poradiť: mám 11m dlhý základ pod plot, k tomu som urobil ešte dva základy pod stĺpy(slpy budú zo štiep. tvárnic 40x20cm) medzi bránkami a tu neviem ako sa mi to podarilo, základy pod stlpy som urobil o 4 cm nižšie. Je to v skladbe vyliaty základ v hlbke 80cm, na tom šalovacia tvárnica, vyplnená betónom povrch, nanesená hydroizolácia. A teraz to potrebujem zvýšiť o 4 cm na týchto dvoch stlpoch. Tým pádom je aj tá hydroizolácia nízko(nižšie ako bude zámk.dlažba.Je možné to urobiť tak, že zo šalovačky(novej)urežem 4cm a uložim to navrch a vyplním betónom, zahladím a zase nanesiem tekutú lepenku, alebo ma ešte napadlo naniesť na hydroizoláciu hrubšiu vrstvu zavlhlého betónu a prvú štiep.tvárnicu osadiť priamo do neho a hydroizoláciu naniesť až na vrch prvej štiep.tvárnice. Čo by ste mi odporučili?
Odpovedať
@ma890 daj radsej fotku lebo tazko pochopit, inak hydroizolacia na stiepane tvarnice ti je myslim na 2 veci
Odpovedať
Nemám to vyfotené, ale predstav si základ pod stlpik,ktorý bude zo štiepaných tvárnich 20x40cm. Na základe už je šalovacia tvárnica, je vyplnená betónom po vrch a nanesená dvojzložková hydroizolácia. A na toto som už mal klásť ozdobné tvárnice. Ale zistil som že to je o 4cm nižšie. Hydroizoláciu v návode na stavbu plota zo štiep.tvárnic uvádza každý výrobca štiepaných tvárnic, ktoré som pozeral. Vlkosť,ktorá by bez hydroiz.stúpala zo zeme do tvárnic by prispievala k tvorbe bielych výkvetov. Mám jej doma dosť zostatej, takže to teraz nie je žiadna investícia navyše.
Odpovedať
@ma890 ja by som to niecim dosaloval a proste to dobetonoval, ved to mas 3 litre betonu, to zamiesas aj v kybli. Ked uz chces tu hydroizolaciu, tak ju daj potom na to dobetonovane.
Odpovedať
@ma890 Aha tazke to mas o 4 cm nizsie ako buduci teren. neviem mozno to vyerobca odporuca ja le vidim vykvety nahodne vyo vyske bezne 1,5m a dole nic tazke tym tahanim vody to asi nebude, skor ked zu tyum ze na to prsi a paraq sneh - vsak to ti plot premoci a nie dake vzlinanie vody. V najhorsom vykvetry odstranis a mas potom pokoj. Ak ide o estetiku a teren je nizsie tak dosaluj a zalej betonom ako vravi gastan, a okerm stlpikov tam nic ine nebude? len stpliky a vypln? Inakj pozri mam tam mini kppec nemal som to ako spravit rozumne tak niekde mi dt vycnieva a niekde je stiepana pod terenom https://static.4nets.sk/photo/04/7396... nemam problem zatial. Doma mame btonove tvarnice v zemi bez izolacie asi 25 rokov a ziadny problem
Odpovedať
@sysell Mám to riešené podobne ako ty, len mám na plote 3plné rady a potom stlpiky z piatich tvárnic, medzi bránkami stlpy z 8 tvárnic. Tak ako to máš ty som videl už viackrát, že štiepaná tvárnica je pod terénom a vždy som rozmýšlal, či tam je aj nejaké vodorovná hydroizolácia.
Odpovedať
@ma890 ja mam 50 metrov plota zo stiepanych tvarnic pod terenom bez nejakej hydroizolacie a nevsimol som si ziadny problem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?