Náhrada roxoru

Profilova fotka
Zdravím, máte niekto skúsenosti s týmto? http://www.estavmat.sk/detail/kompozi... Dá sa to ohýbať, spájať, krútiť? Použil by som to namiesto kari siete, by som si to pospájal... dá sa to?
Odpovedať
1
2
@megosoft ak si pozriete to video vo vasom linku v 1:10, tak tam vidno aj 90° uhol. Asi by bolo lepsie kvoli konkretnym otazkam kontaktovat priamo vyrobcu. Pri kari sieti je otazka ekonomickej vyhodnosti, kompozit je o 100% drahsi a k tomu musite este priratat cas za urobenie kari siete. O nieco by klesli naklady vzhladom k prekladaniu kari sieti, pri pouziti kompozitu by sa dala kari siet urobit na mieru bez odpadu.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser O to mi až tak nejde... problém je najmä ten, že kari sieť si musím dať doviezť domov, lebo 3 metrovú karisieť do auta nevtrepem a ani do vozíka... kdežto tieto tyčky by som vtrepal. No a dovoz, to je ďalších 10-20€ navyše (čiže ďalších 50-100 kusov tých kompozitných tyčí). Výhody sú hádam jasné - nehrdzavie, nevedie teplo ani prúd... No musím pobehať tu po okolí, či to niekde majú a možno už z toho budú mať vyrobené aj karisiete.
Odpovedať
@megosoft ja som doviezol na stavbu vsetky (a bolo ich teda dost) kari siete na voziku, ktory mal rozmer 120x230cm - polozil som na vrch voziku OSB dosku a na nu som poukladal kari siete. PS Vozil som to v sobotu rano, ked nebola ziadna premavka.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser No moj vozik má 110 x 200... ani sadrokarton mi tam nevošiel na ležato...
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft staci ked na vrchne hrany polozis osb a na to potom kari siete, robi sa to tak bezne. len to treba oznacit a mozes ist. na 2m voziku sa daju odvies aj 6m tyce
Odpovedať
@megosoft Ako pise psychx s tymze netreba osb ale stacia 2 hranoly, prigurtnujes vybavene
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft chapem to spravne problem je v tom, ze za dovoz mas zaplatit 20€ , tak to ides riesit tym, ze si dovezies 2x tak drahy material sam ?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj si ma predbehol. :)
Odpovedať
@stowasser ;-)
Odpovedať
@majkoj a este ako bonus z toho bude viazat siete rucne... no vyhody su jasne - nehrdzavie to, nevedie to teplo ani prud, to je v zakladoch dolezite :)
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft sorry ale co je na tom vyhoda ci roxor vedie ci vedie el. prud, ci zhrdzavie alebo nie.. roxor dobre zaliaty v betone hrdzaviet nebude resp netreba sa tym zaoberat. a ci vediet teplo? alebo nevedie? proste to su irelevantne argumenty... roxor ma betone staticku funkciu.. nic viac nic menej... a tak sa treba k tomu postavit... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell no a hlavne nestretnut policjanu hliadku s takto nalozenym vozikom :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan ..no a zvárač sa môže teraz potrhať, keď to nebude vedieť zavariť to...nevedie prúd,teplo..nie je to bohviečo.. :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Dobre, ďakujem za rady. Stačilo napísať, že je to blbosť jak traky :D A čo tak nakúpiť čisto roxory a poviazať ich doma? Či kari sieť je výhodnejšia tak či tak?
Odpovedať
Vsetko sa da ked som odkvapovu ruru niesol s favoritom a mala 6m tak sa da asi vsetko
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 Dedo viezol takú rýnu na bicykli... normálne si zboku priviazal rynu, že mu trčala dva metre dopredu a dva metre do zadu a krútil z Popradu do Svitu 5km :D
Odpovedať
@megosoft Vo vseobecnosti. Nekomplikuj si zivot a pracu tam kde nemusis. Kari siet polozis a zalejes. Kde ti vojde domiesavac nemiesaj rucne. Atd :-) Ziadna praca nie je taka jednoducha aby sa nedala zjednodusit . ;-)
Odpovedať
chlape mas predstavu ako dlho by ti trvalo zviazat roxory do velkosti jednej kari siete? to vazne nemas nic lepsie na praci?
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield Netuším, ja som to v živote nerobil, za to sa pýtam. Ale dneska tam skočím a popýtam sa, či sú možnosti dopravy. Keby som toho bral viac, povedzme za 500€, tak si to dám doviezť a neriešim
Odpovedať
Profilova fotka
Inak, čo sa týka toho, že je jedno, že roxory hrdzaveju a kompozitné betonove tyče nie... Nie je náhodou hrdzavenie roxorov vnútri betónu hlavným dôvodom, prečo sa betón časom rozpadáva?
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze kvalitny beto sa rozpadavat urcite nebude, a roxor hrdzavie ked ma pristup vzduchu ak sa nemylim, len pekne daj doniest kari siete.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Nedalo mi to lebo nad kompozitom uvažujem aj ja, tak som si zobral kalkulačku a šup na to! Napriklad na tom domčeku ktorý si plánujem na tento rok pri rozmeroch základovej dosky 9.4m x 15,2m potrebujem rovných 40 kari rohoži 15x15 hr-6mm bez toho aby som do toho zarátal aj vystuženie okolo krba, komína a akú.nadrže pri cene za jednu rohož 14.5,-é x 40ks to je rovných 580,-é + dovoz dalších 50,-é robí 630,-é čo nieje lacný špás) Pri takom istom rastri 15x15 cm som rozpočitál aj kompozitovu tyč o priemere 4mm ktorá plne nahrádza 6mm roxor a vyšlo mi rovných 1900m čiže 1,9km v cene 0.22.-é za meter robi rovných 418,- bez dopravy ktorú tiež tipujem na podobnú cenu. Jasne že nižšia cena sa trocha vykúpi vyššou pracnosťou, ale kto ma čas a rodinu tak asi ušetri cca 160,-é v prospech kompozitu. Takže pre človeka ako som ja a mnohý podobný je to určite zaujimavá alternatíva aj k zlepšeniu životného priestoru ked že sa tým eliminuje klietkovy efekt ktorý vytvárajú železne sieťové konštrukcie akým je aj kari rohož. Neviem ako vy ale aj vážne rozmyšlam nad kompozitom nielen v podlahe ale aj vo vencoch a prekladoch.
Odpovedať
@sysell a kdeze su cervene trenky na tych roxoroch? ;-) Teda podla vyhlasky pruzkovana tabulka by mala byt, pokial sa pamatam. Trenky asi kvoli tomu z vyhlasky vyhodili, ze uz ich chlapi nenosia :-N
Odpovedať
@megosoft uprimne povedane. Ak za dopravu das 20 europenazi, tak kym poviazes karisiete kolko casu nad tym stravis? Kolko ti vyjde hodinova mzda? Este musis investovat do nejakej sablony aby si nemal pickoidne karisiete, do pripravku na sluckovanie drotu. Odrete prsteky, nakup Brufenu na bolave krize treba zapocitat tez... Degradacia armatur v betonoch je problem v zelezobetonovych konstrukciach, ktore su vystavene poveternostnym vplyvom, mikropraskliny betonu, zatekanie vody, jej zamrzanie v zime a nasledne dalsie rozrusovanie betonu, az kym sa voda nedohrabe k armature a ta moze zacat hrdzaviet. V zakladovej doske ani vo venci na baraku sa ti voda za normalnych okolnosti do betonu nedostane, takze nedegraduje ani beton ani armatura. Ked to spravis aspon tak poctivo ako spravili sudruhovia ten dialnicny most co sa vlani nedal ani rozobrat.
Odpovedať
@zita19 neboli tam trenky ale schvalena odrazova plachta 50x50cm s cerveno bielymi pasmi, na foto je uz prec bez to by sa nedalo ist
Odpovedať
Zdravím, Kompozit má nesporne dosť výhod .Okrem toho , že nekoroduje, hmotnosť je o 85,-90 % nižšia , pevnostne je na tom ešte lepšie ako oceľ. Komfort práce, fyzická námaha ,počet ľudí atď , a aj ostatné vlastnosti , nevodivosť, nerušenie wifi, -je to podľa mňa dobrý produkt. Má to všetky atesty takže voľba je jasná. Videl som aj strmienka s takými ušami v nejakom e shope, kde neni potreba to viazať, len sa to viazať, len sa to zacvakne a je to v sekunde hotovo. Minimum námahy a za pár minút mám veniec zaarmovaný . Takže není o čom.
Odpovedať
@jan576 Kompozit je o polovicu lacnejší ako železný roxor?
Odpovedať
kompozit lacnejší nie je , to ani som nikde nenapísal , ale keď si zoberiem komplexné náklady, nielen kúpu, tak celkovo to podľa mňa lacnejšie je, sú na trhu aj 50 metrové kotúče, odrežeme si dĺžky aké potrebujeme, žiadny odpad, transport osobné auto,fyzická námaha, počet ľudí, komfort práce,nekoroduje,pevnosť je vyššia ako u oceli, fyzická námaha,manipulácia na stavbe, a ak vám ostane niečo navyše tak to je ideálne ako spĺpik pre stromy, rajčiny, vinič a pod. To sú benfity, pre ktoré si myslím , že to je lepšia voľba, mám to odskúšané, !!
Odpovedať
Profilova fotka
Kazdeho osobna vec, ale zelezo je zelezo. Ja som na stavbu uz minul cca 3t zeleza a ani ma nenapadlo menit to za nejaky kompozit...
Odpovedať
Profilova fotka
ani na mikrovlnku by si u deda a babku pred 25 rokmi nepresvedcil... a dnes ju skoro kazdy doma.... a podobne to moze skoncit aj s kompozitom.............. :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?