Na čo si dať pozor pri zhotovení základovej dosky?

Mate nejake konkretne skusenosti, na čo si dat pri základovej doske pozor? Mali ste niekto nejaky problem? Vyskytol sa nejaky neskorší zádrhel po tom čo uz bola základová doska hotová? Aka cena na m2 Vás vyšla?
Odpovedať
Profilova fotka
nesmies na nic zabudnut,bo sa to potom tazko rozbija. :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa aký dom tam bude stáť? murovaný alebo montovaný ?
Odpovedať
Mozno si staci precitat tie temy, ktore su tu uz zalozene davno.... :-S
Odpovedať
@mmprirodnydomcom bude to murovany dom bungalov, rovna strecha, cca 260 m2 vcetne dvojgaraze, skladu. Rovny ilovity pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
tak potom nezabudnúť na štrkové lôžko, uzemnenie výstuže základu a uzemnenie celej stavby, presné rozmery vyústenia kanalizácie, vody, el + ex.prívod vzduchu k krbu alebo piecke, ostatné je v bežnej legende výkresu pre stavebné povolenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba dobre zamerat, odpady dat tam,kde maju ist. Pri kanalizacnych rurach by som volil 45-stupnove kolena a nie 90- stupnove. V Rakusku sa standardne davaju aj spatne klapky. A tiez nie je zle mysliet aj na uzemnenie. U nas sa na to trochu pozabudlo a riesilo sa to dodatocne.
Odpovedať
Profilova fotka
a garáže, izolácie, tepelné a hydro .... + drenáže a šikovnú firmu :)
Odpovedať
Držte sa projektu a keď to chcete mať dobre postavene treba vybrať dobru partiu živn. alebo firmu a nezabudnite na stavebný dozor - ten je tam od toho aby všetko sedelo a na nič sa nezabudlo ;-)
Odpovedať
Ked ti polozia odpadove rury tak den pred zaliatim dosky betonom chyt litrovu flasu a nalej do odpadu na vsetkych koncoch. A sleduj ako vytecie. Mne nevytieklo nic, rury mi polozili tak ako prislo cikcakovito hore a dole. ... keby kamarata nahodou nenapadla tato vec s flasou tak by som ma dnes zrejme problemys ucpavanim odpadu
Odpovedať
Profilova fotka
ja som potom este zapchal koniec kanalizacie a nalial som tam vodu az po vrch trubiek.nechal dva dni.voda sa ani nepohla.tlakova skuska uspesna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?