Musí bungalov sadať?

ved tam nema co sadat ci? ved to nema poschodie ...
Odpovedať
Profilova fotka
...dom tlačí na zeminu na ktorej sa nachádza, murovacia malta medzi tehlami, rozdielne materiály pri konštrukcii stropu, drevo v krove. A ešte veľmi veľa iných faktorov, ktoré môžu spôsobiť sadanie. Samozrejme, čo máte na mysli pod týmto pojmom a aký rozsah toho sadania to je, môže byť individuálne pri viacerých posudzovaniach. Niečo je dané normou, ale Vám to môže prekážať a naopak.
Odpovedať
@mak_ko aj bungalov (ak to nie je drevodom na patkach) vazi tony a tony..
Odpovedať
ked nema poschodie, tak nevazi par ton ci ako si to myslela? Sadanie domu nie je len o dome samotnom, ale aj o podlozi v ktorom su zaklady.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemusi, ale moze...
Odpovedať
@sonicika sadanie nezalezi len od domu. Dolezite su aj ine faktory. Dom posobi ako zatazenie. Cim vacsi dom tym vacsie zatazenie a teda bungalov ma tiez svoju vahu, skusala sa si spocitat tiaz toho domu? Dolezite je tiez ako je tato tiaz prenasana do zeminy. V podstate ide o to aky typ zakladov je pouzity a aku silu prenasaju. Ale asi najdolezitejsim faktorom je zemina pod zakladovou skarou. Ak ide o makke zeminy sadanie je vyraznejsie ak o tvrde zeminy sadanie je mensie. Ak by si bola na skalnom podlozi nesadne vobec a tam prakticky nebude sadat ani viacpodlazna budova. Pre lepsiu predstavivost si to mozes porovnat so situaciou v beznom zivote. Ak sa postavis na cestu, chodnik ... tak sa nijako nezabaraz (nasadas), ale postav sa do snehu a hned visis sadanie a stale ide o tu istu vahu tiaz aj ked je taka mala.
Odpovedať
Profilova fotka
Dom na hline môže sadať 50 rokov.Naopak taký mrakodrap môžu stavať len na skale.Najhoršie podložie pod dom je íl.Tiež nieje moc múdre stavať na "päte" svahu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?