Môžu nám základovú dosku robiť v decembri?

Profilova fotka
Ideme stavať montovaný dom. Mala sa už robiť základová doska. Nie sú ešte doriešené papiere ohľadom pozemku. kde majiteľ musí pozemok rozdeliť na dve parcely. Jedna bude naša. On asi zaspal. Staviteľ chcel už stavať.Ale teraz nám povedali ,že začiatok stavby kvoli pozemku sa oddiali o 1,5 mesiaca. No to bude začiatok decembra. Možu potom v decembri robiť základovú dosku? Počasie som pozerala predpoveď má byť plus 5 až 8 cez deň , v noci plus 2 až do minus 3. Ešte sme stále nepodpísali rezervačnú zmluvu na dom. nevieme ,čo máme robiť. Súhlasiť so začiatkom stavby k 1.12.alebo nie?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Riesite este len pozemok a so stavebnym povolenim ste na tom ako?
Odpovedať
Profilova fotka
@norcima Ja neviem,to sa cele zdržalo. My nie sme majitelia pozemku. Majitel pozemku má 800 m2, chce tam postaviť dva domy na predaj. My sme zareagovali na inzerát .Bude to montovaný bungalov ,pozemok 400 m2. Na ten druhý dom záujemcu ešte nemajú. S nami začali jednať už v júli. Vyberali sme projekt, so staviteľmi riešili čo a ako. A aj my aj staviteľ myslel že tie papiere ohladom pozemku a stav. povolenie rieši majitel pozemku. A dnes mi volal stavitel ,že nemože začat stavbu ked pozemok ešte nie je na katastri rozdeleny na dve parcely. Stavebne povolenie asi teiž ešte nevybavil. Majitel pozemku zaspal. Alebo čo.
Odpovedať
Ked bude okolo nuly kludne sa moze betonovat aj stavat. Keby je mierna zima na jar moze byt hruba stavba. Za tyzden spravis zaklady.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas2589 No oni povedali,že keď budú základy tak ostatné už pojde rýchlo. Je to keramický dom. Oni zatial dajú vyrobiť panely z toho lioporu a už to len poskladajú ,dajú strechu,okná a može sa robiť vnútri. To už može aj mrznúť.mne ide o tie základy aby to nepopraskalo....
Odpovedať
ked nema este cislo parcely nema ani stavebko a to v decembri este ani mat nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska On má číslo parcely tej 800 m2. Musí ju rozdeliť na dve. Stavať budeme v Kostolišti, stavebný úrad ,Kataster spadáme pod Malacky. Neviem ako to tu dlho trvá vybaviť kataster a stavebné povolenie.
Odpovedať
Ale nema c parcely na tych 400 m2, tam potom nemusi dodrzat zastavanost a nastane problem pri kolaudacii.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Zastavanost je vraj v poriadku. ja neviem. my sme zareagovali na inzerat predam novostavbu. A ta este nie je postavená. najprv sme sa potešili,že fajn aspon si možme vybrať .Ale teraz váham,nejak sa to komplikuje. Zase len tak nezoženiem niekoho,kto vlastní pozemok postaví nám dom na želanie a potom predá. My máme dať len zálohu pri podpisovaní rezervačnej zmluvy na dom 10 percent z ceny. Oni to zafinancujú a až bude postavený mi ho kúpime.
Odpovedať
My sme riesili to isté. Parcelu 1200m2 majitelia rozdelili geometrickým plánom na dve,jednu sme kúpili,ešte stále nemáme nový list vlastníctva. Začali sme síce riešiť projekt,ale stavebné povolenie sa tento rok určite nestihne. Pokiaľ nemáte na svojich 400m2 list vlastníctva,asi sa ďalej nepohnete. Z vlastnej skúsenosti viem,že kataster má kopu času. Síce sme požiadali o vklad zrýchleným konanim,ale aj tak ešte čakáme.
Odpovedať
Znie to ako rozpravka z ineho sveta Neexistuje pozemok, nie su vybavene vyjadrenia od uradov, nemate projekt, v decembry bude urcite mrznut ... Skor si dohliadnite na to aby v decembry stavat nezacali! Na druhej strane ked i zajtra zacnu robit zaklady, tak pokuta za ciernu stavbu nebude dorucena vam :-D
Odpovedať
@kuratko22222 Neboj teras sa da kupit vseliakeprisady do miesaecky a ak budes s pulpou oni ties do domiesavaka davaju prisadu akurat ze si za tu prisadu priplatis.
Odpovedať
Profilova fotka
@srlinka @rkorba @siska1313 Noo najlepšie je ,že oni slubovali ako bude dom do vianoc hotový. Tak a my ideme predať náš byt a zostatok riešime cez hypo. Keď povedali,že do decembra bude holodom ,tak sme dali inzarát nanáš byt. A už máme aj kupcu. A teraz nevieme,čo máme kupcovi slubiť. Chceme spísať rezervačnú zmluvu na predaj bytu s tým,že im byt uvolníme k 30.4. 2018. S tým súhlasia. Ale už sa bojím,že či do apríla bude dom. Ano montovaný sa postaví rýchlo ale aj tak. Mna z toho porazí. A nechceme príst o kupca bytu lebo súhlasí aj že počká do apríla,aj s cenou za byt. My sme ani nečaksali že byt tak rýchlo zaujemcu najdeme. Možno na Malackých úradoch sedí nejaká tetuška čo to rýchlo vybaví. A to sme asi fakt v rozprávke :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
zla zakladová doska neni ako rozbité okno urob ked vsetko bude vybavené a teplo
Odpovedať
nepíšes kolko vás je. Nevydrzali by ste od mája pár mesiacov v nejakom prenájme?
Odpovedať
@lukas2589 za tyzden? Jedine firmou s 10 chlapmi. My sa trapime 2-3 uz druhy mesiach a dnes chvalabohu uz platnu zalievame
Odpovedať
@kuratko22222 nechcem ta strasit, ale tiez spadame po oblast Malacky. ideme stavat a stavebne papiere vybavujeme od jula a este nemame stavebne povolenie. a to na to mame pani, ktora nazvime to, ma svojich znamych a urcite necaka v rade v ramci uradnych hodin. stavebne ocakavame tak do konca oktobra, takze cisty cas to bude 4mesiace. kazdopadne vam drzim palce, aby to bol vysnivany domcek.
Odpovedať
povedal by som ze si daleko od listu vlastnictva, ale ovela dalej si od stavebneho povolenia...
Odpovedať
@anka2016 mozno mate zaklady v kopci. Ale ja som robil zaklady 7 pracovnych dni.9x17m Nikdy som zaklady nerobil a skoro cele som ich robil sam. Ukladanie dt prisli chalani za 4 hod ulozene, roztahovanie betonu tak isto pomocnici. Ale salovanie, odpad navazanie, manazovanie sam. Tak si myslim ze firma za tyzden nemoze mat problem.
Odpovedať
@kuratko22222 snívaj ďalej,ja by som byt určite nepredávala a na jar sa sťahuješ?!ale nenapísal si ktorý rok?však sám píšeš koľko už bolo termínov!!
Odpovedať
Profilova fotka
osobne by som to nesilil, tie teploty sa môžu zmeniť, môžu byť aj nižšie a myslím, že je to celkom riziko, keď sa to všetko takto naťahuje, ja by som už počkal do jari, budeš mať aj srdce na mieste, že základová doska sa bude robiť v období, keď už nebudú mrazy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 kuratko22222 @lukas2589 No oni povedali,že keď budú základy tak ostatné už pojde rýchlo. Je to keramický dom. Oni zatial dajú vyrobiť panely z toho lioporu a už to len poskladajú ,dajú strechu,okná a može sa robiť vnútri. To už može aj mrznúť.mne ide o tie základy aby to nepopraskalo.... no neviem keramicky dom mozu stavat aj vyse roka... ak je to ista nemenovana firma z LC... moj vedlajsi sused stavia s nimi.. mal sa stahovat minuly rok v septembri.. este nebyva..
Odpovedať
Profilova fotka
Stavba dosky v decembri mi príde menej riskantná ako ísť do zmluvy s touto firmou. Nechápem ako dokážu sľúbiť vybavenie prepisu parcely a stav.povolenie za 1,5mesiaca. Neexistuje. Kataster má svoje zákonné lehoty, SÚ... A ak aj zmluvu, ani korunu vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
s firmami je to tazko dnes, podla mna ak sa nieco javi az moc riskantne, tak neviem ci by som do toho isla. malo kto dodrziava stanovene terminy
Odpovedať
@lukas2589 my sme boli na to traja a poniektore dni dvaja a veru ze dnes po skoro dvoch mesiacoch sme konecne zaliali platnu. Je pravda ze pocasie nam zhruba 2 tyzdne neprialo a aj do prace chodime a mame este 1, 5 rocne dieta ale skor sa to nedalo. Dom je 10×14.5
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem všetkým. Nie je to firma z Lučenca. Pozemok je,projekt je. Akurat rozdelenie pozemku na dve parcely a stavebne povolenie ešte nie je dovybavené. Oni to už vybavujú ,vraj to treba len doložiť a do mesiaca by malo byť. Dnes nam prišla CP na vyhotovenie domu. Tiež nám tam veľa vecí chýba a chceme doplniť. Riešime to a uvidíme. Pokiaľ si nebudeme istí ,že je všetko o.k. tak nič nepodpíšeme ani zálohu nedáme.
Odpovedať
@lukas2589 zaklady su v uplnej rovine
Odpovedať
Ja mam.podobnu otazku.chceme zacat stavat pivnice teraz koncom oktobri.zakladova doska steny z dt tvarnic a vrchna doska.robotnici mi povedali ze to stihnu za mesiac.pocasie hlasia v noci uz aj mrazy -3 a cez den 5-8 stupnov.ale pocasie ru na orave je nevysytatelne.mam sa do tpho pustat ? Do doknca novemra by to stihli pri dobrom pocasi.
Odpovedať
Profilova fotka
Omg uz vam to sibe stym stihanim do zimy ved co sa stane ked zacnes na jar?? Nic akurat neriskujes ze pomrzne a popuka zaklad ved to je to najdolezitejsie na dome ale inak hira na lyzovacku na letnych pneu ved su nove a snad nenasnezi na cesty x-)
Odpovedať
zaklady v decembri v pohode, dosku v decembri v pohode... murovat cez zimu - na penu v pohode. ziadny strach, vsetko sa da ked sa chce... na jar uz budete 4 mesiace v minuse :)
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr Ja viem Ale plany,projekt a všetko už od jula robíme.Mali na jeseň začať stavať a dom mal byť do vianoc hotový.Tak sme dali už inzerat na naš byt.Ten je predaný a ak nezačnú stavať aspoň v decembri tak sme vriti.Sice sme sa s kupcami dohodli že byt im odovzdsme k 32.5.2018.Ale ak by sa zacalo stavat az v marci No do 31.5. by to boli 3 mesiace Tak neviem Bolo by to natesno Sice je to montovsny dom doba vystavby od marca do juna by sa stihla Ale uz sa malo zacat Posrali to s tym pozemkom to zdrzalo stavebne povolenie.A to oni povedali ze ved mozu zacat aj v decembri.My sme práveže opatrní.Moja otazka bola či môzu začat v zime.Sme na zapadnom slovensku Vraj december ma byt v plusovych teplotach Tak uvidime
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?