Môžem rozbitý starý betónový základ nahádzať do základov?

Prosim vas o radu - nazor, mam stary dreveny plot cca 30 metrov. Pod plotom je betonovy zaklad cca 50 cm /cisty beton z domiesavaca/ Tento plot musim burat a zaklad rozbijat kvoli stavbe domu. Mozem rozbity zaklad, resp. kusy betonov pouzit do zakladov noveho domu ako nahradu za kamenivo alebo nejake skaly? Aky mate na to nazor? Dakujem velmi pekne
Odpovedať
Profilova fotka
ako podklad pod betón áno, nemá sa miešať s novým betónom., ale aj to sa týka len špecálnych konštrukcií .
Odpovedať
Profilova fotka
@matolanza Ak bude dostatocne ocisteny od hliny tak mozes. Hlina by sposobila velmi vyrazne oslabenie konstrukcie.
Odpovedať
Profilova fotka
@matolanza i my máme starší kusy betonu (ve školce kousek od nás se bouralo staré pískoviště), docela jsme se nadřeli - dotáhnout to na zahradu, ale ušetří nám to penízky a ničemu to škodit technicky nebude, poradil nám to architekt i stavebníci ;-)
Odpovedať
@matolanza treba hladat na fore: http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
dakujem vam, dam to tam aj ja a urcite poriadne ocistim od hliny. Dakujem
Odpovedať
Tak to jsme řešili stejný problém,ale zedníci, kteří nám stavěli nám to hezky rychle rozmluvili, Základová deska je snad nejdůležitější na celé stavbě, na té to stojí že, a starý beton , byť očištěný od hlíny se nemusí spojit s betonem novým, takže deska vám může časem prasknout. My jsme to nechtěli risknout, takže jsme to neudělali, protože co pak s prasklým barákem, neříkám, že se to stane vždycky, ale za ten risk to nestojí. Na tom se fakt šetřit nemá, a ani zase tak moc neušetříte . Takže si to hezky rozmyslete.
Odpovedať
Profilova fotka
inac betonova drt sa da kupovat, to neni zla vec ;-) a lacnejsie mozno ako makadam atd.. este su aj zaujimave ako podklady ze sfrezovany asval, napriklad pod parkovisko atd.. ak neni cim vyplnat.. recyklacia ;-)
Odpovedať
Taky máme v základových pásech starý beton a v našem případě jsme ušetřili velmi výrazně. @pouta Zakladatel této diskuze nepíše o základové desce, ale o základech (základových pásech) a tam se kusy betonu mohou v pohodě dát. Do desky bych to taky neriskovala.
Odpovedať
Profilova fotka
@matolanza my sme to tiež nahadzali do zakladov.minieš menej betonu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?