Môžem mať takéto základy vo svahu?

Mam pozemok trochu vo svahu a chcel by som spraviť platnu na 3krát aby som nemusel moc dvíhať predok..takže budem mať v Dome taký menší schod ..platna bude Prvá najvyššia cez stred domu mam šalung ..Druhá bude nižšie a garáž najnižšie ...a chcel som sa spýtať či je to až tak doležité ich nejak spolu previazať alebo stačí,že su pod tým Pási a na pasoch Tvárnice 2 až 3 šiare..tie su spojené..Už ste to tak niekto robil ???Za odpovede Dakujem...emoticon
Odpovedať
Aky vyskovy rozdiel ta nuti k takemuto rieseniu?
Odpovedať
1,80 m
Odpovedať
ja mam pozemok na po podobnom prevyseni, ze polovica domu ide postupne dole, takze zaklady som musel salovat, projektant mi tam sicel robil skokove zaklady kvoli prevyseniu, aby som tam nevalil tolko m3 betonu, ale ja som to nakoniec spravil doroviny , ze vyska betonu je vsade rovnaka,ci v zemi, ci v dosalovani, a DT su potom na 3 rady este a dosypam zeminou, ktoru hutnim a makadam nakoniec, na 1 DT rad. je to sice o nieco vacsia investicia,ale nie moc, zaklady su previazane zelezom medzi sebou, vyhnem sa potom aspon takymto zmenam a zbytocnym problemom so schodmi, stropy atd ... pridal som ti fotku, pre nazornu ukazku, zaklad je zaklad domu, na tom by som nesetril, neviem ci si si robil aj geologiu, svah je proste svah, nasyti sa zrazkami a moze ti masa nad tebou, pod tebou pohybovat a mas problem , zvazil by som 1-2000 investiciu pri zakladoch, potom uz pojdes podla projektu a si v poho.
Odpovedať
No ja už to mam spravene terasovito ..uvidim či mi to nebude robiť galibu lebo niekde mam len 5cm hrubku platne a niekde mam 15cm ale tých 5cm je na vnutornej priečke ..Davam tam Kari rohože 0,8mm prekladam jedno oko ..no Tatko hovori,že to nepraskne ,,že to musi držať ta rohož ale ja neviem neviem potom ked mi to praskne tak možem zburať chalupu..asi :-)no uvidime ..
Odpovedať
Profilova fotka
no na Slovensku sa toho moc o statike ešte nevie. V sedemdesiatych rokoch takéto základy navrhoval Ing. Kňaze pod sedempodlažné paneláky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?