Môže ísť izolácia medzi základ a debniace tvárnice?

Profilova fotka
Moze sa dat izolácia medzi betonový zaklad a debniace tvarnice mame totiz vysoko vodu? Neviem ci sa to vobec moze.Viem ze debniace tvarnice su dost nasiakave tak neviem ci by to nebolo dobre od izolovat. ipou za radu vopred dakujem
Odpovedať
do betónu sa dáva plastifikátor, ktorý zabraňuje nasiakavosti betónu, keď Ste zalievali základové pásy tzv.zalievku, môžeš urobiť izoláciu tzv vaňu, ale to musí byť precízne urobené a izoláciu musíš chrániť primurovkou, alebo niečim iným chrániť proti mechanickému poškodeniu, ale dnes sa to už nerobí, to by si musel izolavať aj celú základovú dosku. Dnes sa používajú aj tekuté fólie na izolovanie. Na Čiernej Vode, kde je voda cca 50-70 cm pod povrchom, izolovali len pod murivo a na betonárke im dávali chémiu do betónu, aby betń nebol nasiakavý., do základov.
Odpovedať
To čo sa presne pýtaš, som videla, že dávali ytong majstri (na jednom videu - ako postupovať pri práci s ytongom). :-) No mňa by to tiež zaujímalo, nakoľko náš dom raz bude stáť na mieste, kde je vysoká spodná voda a na také 3-4 m bude od domu vzdialená studňa v ktorej je stále dosť vody ( a voda je v nej vysoko). Aby som sa nechytala raz za hlavu... ???
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?