Mokré fľaky v mieste prestupov

Profilova fotka
Zdravim vsetkych :-) . Mam jeden problem v pivnici, ktora je pred rekonstrukciou. V mieste prestupov do pivnice (statna voda a elektrina) sa mi objavuju mokre flaky. Pivnica je asi meter pod uroven terenu, spodna voda je celkom vysoko ale nikdy nedosiahne az do pivnice, aj ked ma pred 2 mesiacmi vytopilo ale z narazovej zrazkovej vody ktora mi natiekla cez dvere. Chcem to poriesit do zimy a preto budem robit komplet nove potery, nejake sanacne omietky a cele vydezinfikovat. Problem ale je ze je to stara stavba sai 70 rocna a pivnica nema ziadnu izolaciu a navyse je v strede domu, okrem toho prestupy boli do nej dodatocne privedene. Cize sa dodatocne neda odizolovat, pred domom mam sice drenaz ale ta sluzi iba na to aby na dvore nestala voda. Rozmyslam co seriozne spravit s prestupmi, ci to okolo nich vysekat (pri com sa ale mozu poskodit) alebo tam dat injektaz domacu, ta ale zase dlho nevydrzi a je draha. Skuste poradit aj obsirnejsie, kazda rada pomoze. inak aj foto
Odpovedať
Bezne sa prestupy robia chranickami, kvoli vzduchotesnosti a tlakovej vode je vhodne pouzitie izolacnych manziet, pozri sem: http://www.aco.sk/2827.html V tvojom pripade sa mi vsak zda, ze ide o obycajne zrazanie vody, ktore vznika rozdielom teplot.
Odpovedať
Profilova fotka
Tie omietky na fotto sú zasolené ,takže pivnica musí byť vlhká nie raz za čas ,ale pravidelne.Prestupy sietí cez základy sa nemajú natvrdo kotviť(zahádzať maltou).Malo by to všetko ísť volne cez chráničky.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za informacie, pouzitie manziet sa mi zda, u mna, zbytocne kedze ich ani nemam pripojit na aku izolaciu. Antonmessaros: ano s tym suhlasim, ale co povedat, slovensky majstri (podotykam ze sme to nerobili svojpomocne) takze tak. Co sa podla Vas s tym da robit? Skusit okolo prestupu vyburat a dat chranicku, potom chranicku osadit/zahadzat do muru a nakoniec chranicku niecim vyplnit? Inak pivnica bola zatopena uz ako som hovoril asi pred 2 mesiacmi, predtym asi pred rokom a pol tam bola naposledy voda. Okolo prestupov je to ale mokre po kazdom vacsom dazdi. dakujem
Odpovedať
Urcite sa to okolo rur da obvrtat a obsekat bez poskodenia potrubia, ako chranicka sa da pouzit cokolvek, napriklad kus hrubsej plastovej rury. Niekto pouziva na izolovanie plastovej rury silikon, niekto originalne tesnenie (u vodarov dostat rozne priemery). Mozno jedno z rieseni bude vykopat v strede pivnice jamu, do ktorej das cerpadlo s plavakom, co posluzi proti vysokej spodnej vode, kvoli vode po dazdi by bolo potrebne urobit zasahy z vonkajsej strany stien pivnice, ak tam nemas pristup, tak potom je uz len moznost (ak su pevne betonove zaklady) podkopat na 2-3 miestach zaklad, urobit ryhu so spadom ku jame s cerpadlom, osadit drenaznu trubku (geotextilia+makadam) a dufat, ze to pomoze :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?