Mocaristy pozemok

Dobry den ma niekto skusenost s mocaristym pozemkom? Chceme stavat,predtym pozemok samozrejme treba odvodnit...ake zaklady potom zvolit? Rada by som si precitala nazory.
Odpovedať
@susna1302 Také močaristé pozemky sú chránené ochranármi. Povolia ti tam stavať?
Odpovedať
Ale urcite ,uz tam mame aj susedov co postavili..len som chcela nejaky nazor,skusenost .jeden povie zaklady 2 m do zeme,druhy piliere,treti samonosna doska.
Odpovedať
A sprav si zem voda tepelne cerpadlo ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Vieš čo my sme stavali na mokrine,dali sme si vypracovať geotechnický prieskum vrtali do zeme niekoľko vrtov, nakoniec sme volili samonosnú platňu. dali sme makadam penové sklo a drátko-betonovú plaťňu. Samozrejme dôkladné odvodnenie, drenáš, odvedenie daždovej vody preč z pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@susna1302 toto nie je miesto na také špecifické otázky, nájdite si skúseného projektanta, potrebujete výsledky z HG prieskumu a riešte s nimi. Pozemok na rovine sa nedá jednoducho odvodniť, keby sa to dalo, príroda by to už urobila, ak je podložie nevhodné, jeho úprava môže byť drahšia ako stavba.
Odpovedať
Profilova fotka
prva najlepsia rada - na mocarine nestavat !!! druha ako pisal jan a sportline.. treba to prejst zo statiko na zaklade geologickeho prieskumu.. ten vas bude stat mozno do 500e ale urcite si ho dajte urobit.. Vysledok bude zakladova doska.. mooozno nejake piloty.. alebo mikropiloty.. Tak ci tak bude to zakladanie oproti klasike niekolkokrat predrazene.. preto najlepsia rada je ta prva :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?