Mám dobrú hydroizoláciu základov?

Dobrý deň, píšem sem ako úplný laik, so stavbami nemám žiadne skúsenosti, preto potrebujem radu. Kúpili sme nový bungalov a ja potrebujem vedieť, či mám dobre spravenú hydroizoláciu základov. Dnes tam bol môj dedko a ten tvrdí, že nemám odizolované základy. Ako vravím, ja sa v tom absolútne nevyznám, takže netuším, či má pravdu a musím to riešiť s investorom alebo pravdu nemá a môžem ostať pokojná. Prosím o radu (posielam fotky) pre laika, čiže nie nejaké odborné termíny a podobne, lebo nebudem rozumieť :) Ďakujem pekne za akúkoľvek odpoveď od niekoho skúsenejšieho.
Odpovedať
no viditelne mas obnazene zaklady a mas to spravene na oko cize zle. Tu s mozes pozriet ako by to +- malo vyzerat a porovnat si to s tym co mas. http://raciodom.blogspot.sk/2015/08/z...
Odpovedať
Profilova fotka
To ci je dobre spravena hydroizolacia (HI) sa neda posudit z tych foto.. to ze su obnazene debniace tvarnice este neznamena ze nie je spravena HI. Ale neda mi poukazat na nopovu foliu ktora je tam sice nezmyselne , ale o to lepsie sa vynima :) a tie schody..sice to vyzera ako nejaky zadny vchod ale dufam ze su docasne... Aj ked tam vidim elektromer ktory sa dava vacsinou od ulice - takze hlavny vchod?.... proste postavit si dom na rovine a vzdy prekonavat 4 schody sa mi nezda moc prakticke ;-)
Odpovedať
Nechapem,preco na styrodur tahali nopovu foliu,rovno by som dal marmolit alebo obklad sokla. Zaklady budu ,,pravdepodobne"spolocne s platnou odizolovane od stien domu hydroizolaciou asi takto (príloha) a pod poter dedko nevidi,zvonku to je zakryte polystyrenom.Neverim,ze clovek dotiahne stavbu do takeho stavu ako teraz a setril by na par baleniach ipy v zaciatkoch stavania. Richard-ak si v nejakej oblasti,kde sa raz za par rokov vyleje potocik,ktory je po clenky a vytopi komplet cele byvanie,tak prevencia navysenia na ukor par schodov ma netrapi.
Odpovedať
Ako Laik laikovi, mame to tak ako vy. Resp mame "obnazene" tie tvarnice dole, inak je to odizolovane ako na fotke vyssie. Teraz dosla partia na dokoncovacky z vonku , a chlapik vravi ze podla jeho nazoru by bolo vhodne dat taku ( vysvetloval mi to laicky :-D ) bublinkovu foli, aby sa pripadna vlhost a voda nedostali aj do zakladovej platne.Vlhost do domu nepojde, ale aby sa neposkodila platna, kedze to bude zahadzane zemou. Ja osobne som za to ze viac izolacie, viac adidas 8-)
Odpovedať
Osobne netusim, naco je tam ta nopova folia (ta cierna plastova folia s tymi valcekovymi prelismi). to je take akesy cudne, kedze ta by mala zmysel iba, ak by sla rovno pod zem a to niekde az ku zakladovej spare... i ked je dolezite, aby bola aspon par cm pod zemou, aby tecuca privalova voda bola oddelena od budovy (napr privalovy dazd, ktory sposobi privalovu vlnu, ktora trva par hodin...nie stojatu vodu... tam ani nopovka nepomoze). HI sa vsak robi tak, ze sa na zakladovu platnu, pod tehly, dava 1 ci 2 vrstvy lepenky... ta oddeluje zakladovu dosku od domu a tym sa zabezpecuje oddelenie vlhkosti. Su aj taki nadsenci, ktori cele zaklady obozeju lepenkou, aby sa voda nedostala ani k zakladovym pasom.... neviem celkom, ci to niecomu pomoze, kedze beton ani vo vode nejak netrpi.... ale tak tiez to tak planujem spravit... podla mna sa tym nic nepokazi a stoji to smiesne peniaze....
Odpovedať
Tiež nerozumiem načo tam je tá nopová folia... Nepredpokladám totiž, že by ste navozili zeminu pri vyrovnávaní pozemku až po murivo. Sokel by mal byt so styrodurom odizolovaný až po spodok prvého radu DT-čiek a nopová folia po vrchnú čast navezenej pody, s tým že naokolo celých základov by po nopovú foliu mala íst vrstva štrku. Moj názor je teda odkopat zákldy po prvý rad DT-čiek, dolepit styrodur, dat nopovú foliu po vrch plánovanej navážky a obsypat ju štrkom.
Odpovedať
styrodur o dva cm menej ako fasáda ...a dá sa tam dá dať aj takýto obklad imitácia kameňa... aj takto to môže na predstavu vyzerať
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?