Mali ste následky z vlhkého muriva hrubej stavby?

Profilova fotka
Kto má skusenosti z vlhkym murivom hrubej stavby,kedze stale prsalo,voda dlho stekala z vrchcej deky po tehle následkom coho sa uz davnejsie objavili vykvety,vyzrazali sa soli a postupnym vysychanim sa flaky zväčšovali?Objavilo sa to este niekomu?Stavba je velmi premocena.
Odpovedať
nasi susedia to tak maju tiez, vlani celu zimu im stali mury bez strechy az teraz do jesene, poriadne sa premocili, a tiez maju take flaky. nevyzera to velmi pekne, preto sa strasne snazime, aby sme stihli spravit strechu do zimy, hadam to pomoze.
Odpovedať
Profilova fotka
No neurobit strechu do zimy je uz celkom samovrazda,my sme mali pauzu medzi zabetonovanim deky a strecharmi 2 mesiace a stacilo to na to,aby sa to objavilo,ale nejde o nic tragicke,nieje to ziadna plesen,iba vapenec z tehly a soli,ktore po uplnom vysuseni stavby,asi az o rok,ked sa vycistia ocelovym kartacom,sa viac neobjavia.Tak ze ci niekto uz take riesil,a budem mat pravdu.Prsalo nam pocas vystavby a potom sa voda zlievala z deky na boky murov.Teraz uz mesiac je strecha hotova,tak pomaly to schne.
Odpovedať
Profilova fotka
Nikto žiadne skusenosti???
Odpovedať
@ingeborg78 to im to za rok nevyschlo??
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
smrlak, podarilo sa vám odstrániť tie soľné výkvety? Nám stavba premokla tak, že výkvety máme v niektorých miestach aj z vnútornej strany. Obávam sa, že ak dáme omietku, tak tie výkvety vyrazia aj cez ňu..vyzerá to hrozne..vy ste mali výkvety len zvonku? Ako ich odstrániť? Snažila som sa ich vyčistiť octovou vodou, ale sú tam späť..ako ste to vyriešili?
Odpovedať
@smrlak smrlak, podarilo sa vám odstrániť tie soľné výkvety? Nám stavba premokla tak, že výkvety máme v niektorých miestach aj z vnútornej strany. Obávam sa, že ak dáme omietku, tak tie výkvety vyrazia aj cez ňu..vyzerá to hrozne..vy ste mali výkvety len zvonku? Ako ich odstrániť? Snažila som sa ich vyčistiť octovou vodou, ale sú tam späť..ako ste to vyriešili?
Odpovedať
Profilova fotka
@monikpon bez problemov podarilo...nechajte stavbu vyschnut,vsetko dpkladne ocelovym kartacom vykartacovat,vyzrazane soli boli aj u vnutornej strany a poriadne,nasledne cementovy spric a omietky vap.cementove. z vonkajsej strany a z vnutornej penetrak a sadrova omietka....nieje ziadny problem,je to uz par rokov co je dom hotovy,urcite sa to neobjavi znova
Odpovedať
@smrlak dakujem za odpoved,ma to ukludnilo..mrazi ma ked to vidim, tak snad to bude v poriadku :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Ahoj, chcela by som sa spytat ako postupovat v nasom pripade, mame domcek s rovnou strechou, stropny system od ytongu, ktory je zaliaty betonom. Po dazdoch nam cela strecha, strop premokla az do vnutra... vo vnutri je priam bazen, ale o ten neide, voda sa vyzenie aj s blatom von. ALE ako postupovat teraz dalej so strechou? Treba pockat kym to cele vyschne samo? Mozme to nejak urychlit? Predsa pocasie v novembri uz nie je velmi slnecne, prsat bude castejsie. Potrebujeme dokoncit strechu, teda polozit poystyren, fatrafol,...Ak sa na dalsi tyzden da ten polystyren a fatrafol nebude strop plesniviet? Chceme teda uzatvorit stavbu, dokoncit strechu, dat okna a pripravit dom na zimu. Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@gagysa nepomôže ak zaspamujes každú tému. Stačilo zadať otázku raz.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?