Má někdo takové základy?

Profilova fotka
Nerozumim na co je v projektu ten vyclenek? Diky za rady a zkusenosti... :-) Zateplenie zakladov planuju xps 10cm a k tomu zaroven fasadny sedy neo 20cm
Odpovedať
Profilova fotka
To je otázka na projektanta, ale podkladový betón 20cm, to je sila a k tomu meter základu, to musí byť na Štrbskom Plese. A podlaha 150mm, to je ako pre knižnicu.
Odpovedať
Keby som bol projektantom a zaroven vlastnikom blizkej betonarky, tak to robim uplne rovnako :) Ten presah betonu je balkon, alebo chodnik? Urcite treba hovorit s projektantom, 35cm betonu v podlahe je moc.
Odpovedať
Profilova fotka
S podobnými chobotinami sa posledných pár rokov stretávam v stavebných "projektoch " neustále.Naše školy nevychovávajú projektantov ,ale klobáskovych kazičov papiera.Je to až na smiech čo sú podaktorý schopný podokreslovať na svoje čarbanice ,ktoré nazývajú projektom rodinného domu.Za takúto čarbanicu a "utopenie" domu by mali bez milosti brať diplom.
Odpovedať
@83krater jedine projektant odpovie. Preco izolacie o ktorych pises nemas v projekte? @antonmesaros to je dosledok lacnych projektov
Odpovedať
Ide o ošetrenie tep. mostu v základovej platni, ktorá ide až do exteriéru. Podlaha má príliš hrubý poter! Ide o RD vôbec? Postačuje 5-6 cm. Radšej viac izolácie dať do podlahy. Taktiež ak izolujete terasový betón (platňu) vodorovne, nie je treba dávať zvislo XPS na základ do hl. 1 m. Plytvanie Vašimi peniazmi. Taktiež miesto XPS sa dá použiť iný, lacnejší materiál.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?