Laserová vodováha

Potrebujem poradiť akú lacnejšiu laserovú vodováhu mám kúpiť na zakladanie DT do základových pásov alebo prvý rad tehál. Bude mi stačiť Bosch PLL 1 alebo 5 resp. nejaký krížový ? Aby som to čo najviac využil ako aj na obklady, SDK.
Odpovedať
@petobike predpokladam ze si zaciatocnik a zacinas s niecim o com si myslis ze jednoducho to vyzera a aj jednoducho sa to robi, ale si na omyle, dobry majster laser nepotrebuje a predsa to bude rovne a kolme... poznas ten slogan ze "oko neni p..a oko vidi" :-D nevyhadzuj peniaze za nieco co aj tak nevyuzijes, aj napriek tomu ze si to myslis...
Odpovedať
@godfather Hmm a ako am zalozit rohy? Ano moze dat hadicovu vodovahu ale nivelak je predsa o nieco lespie. Ja som si poziciaval z pozcivne asi aj zo 10x kym som vsetko postavil, napr aj sadrokartony na strope som robil podla neho, vodovahou mi to nevychadzalo pekne. Inak vodovaha laserova ani neviem ako funguje ja by som bral jedine nivelak.
Odpovedať
Profilova fotka
ten bosch ppl1 to tak detska hracka na zavesenie obrazu a podobne to staci. Mam rotacny samonivelacny laser a vobec nabanujem ze som si ho kupil... vyuzijes to na kopu veci okolo stavby domu
Odpovedať
@petobike lacna laserova vaha nestoji za vela skoda penazi. Pozri si aku to ma odchylku. To uz radsej pozicat s pozicovne alebo hadicova vodovaha bude presnejsia ako ten lacak co si pozeral.
Odpovedať
naozaj vyhodené peniaze. ja som si kúpil dewalt laser dw088kd a poviem ti, že je to minimum ak chceš vela vecí svojpomocne. ja som doteraz spravil všetko sám a nelutujem za tie peniaze. max spokojnosť a všetko presne od prvého výkopu.
Odpovedať
Profilova fotka
a preco nechces hadicovu vodovahu je to najlacnejsi sposob merania a ked su pritom dvaja ludia zohrany tak aj najpresnejsi,voda do kopca nepojde ;-) ja som zo slajfkou robil vsetko a max spokojny platna 3 az 4 mm presne zalozena v rohoch
Odpovedať
určite si kup odrazu križovy laser, využiješ ho na všetko, je to 100x lepšie ako vodovaha, hlavne v interieri lebo ked je vonku slnečno slabšie ho vidno. Použiješ ho stale, na zakladanie, murovanie, usadzovanie okien a dveri,obkladanie obkladačkami.ja mam dewalt a je dobry. kup si čim presnejši od solidnej značky.doležita je presnost. založit sa da aj vodovahou-je to najpresnejšie asi, ale ten komfort s laserom je nenahraditelny.
Odpovedať
jaaaj zle som napisal, laser je presnejši ako vodovaha, voda je najpresnejšia ale laserova presnost stači. určite kup križovy. ten ppl 1 je oničom.
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa predsa nedáš odradiť, rátaj so stovkou a viac za takýto prístroj. ak by to mal byť bosch, tak minimálne pll 360 alebo pcl 20, príp. pll 2 - majú viac funkcií a prepínanie lúča, prípadne olovnicu (pcl 20) či môžeš zamerať sklon (pll 2 - napr. pri terase) samozrejme sú aj iné mašinky - stabila, de walt apod, tie sa myslím, že sú už trochu drahšie... pll 1 je obyčajná vodováha s bublinkou a lúčom, je dosť nepresná a má malý dosah tuším len 7 m.
Odpovedať
Profilova fotka
Za mňa určite je to super ale pred vianocmi som o niečom takom premýšľal ako darček pre otca až do chvíle keď som sa bol na tie mašinky pozrieť, taká čo mala mať dosah 25 metrov tak v predajni v šere ju nebolo vidieť ani na tri a mala cenovku okolo 150 eur vonku na svetle bez šance alebo si treba kúpiť prijímač za ďalších 100 eur také použiteľné kúsky mali cenovku od 400 eur napríklad http://www.bosch-naradie.sk/pages.php.... Na tvojom mieste by som to riešil cez požičovňu
Odpovedať
ja mam dva lasery, jeden za asi 1000e- je super presny ale aj neohrabany zle sa s nim manipuluje je to oničom. druhy mam starši model od tohoto už najmenej 10rokov a stale funguje ako hodinky... http://meracie-lasery.heureka.sk/dewa... podla mna najlepši na trhu...cenovo púristupny, presny , spolahlivy, blbovzdorny, v miestnosti alebo za šera vidno daleko viac ako 30metrov
Odpovedať
@petobike skus prestudovat skusenosti inych http://www.modrastrecha.sk/forum/zakl...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vďaka za rady, preto som sa pýtal čo je lepšie, aké máte skúsenosti, aby som zbytočne nekupoval čo mi bude na dve veci. Takže to bude krížový laser, Bosch má toho hojne a ďalšie iné značky.
Odpovedať
Profilova fotka
@petobike tiež momentálne riešim vyber krízového lasera. Zatiaľ som rozhodnutý pre tento http://geoteam.cz/eshop/kufrik-sada-l... Je to set aj s laserovým metrom. Myslím že aj ten by slusne využil.
Odpovedať
@paloop ten laser je vyborny, ale meter tak velmi nevyužiješ ako by sa zdalo...
Odpovedať
@petobike ja mam tento s prislusenstvom http://www.meraj.sk/Geo-Fennel-ciarov... da sa s nim robit aj vonku pocas dna, no nie za slnecneho pocasia, okuliare dost pomozu. A ta zakladna, baza, na ktoru sa upevnuje ma super silne magnety.
Odpovedať
Profilova fotka
@petobike s krizovym laserom von uvdis velke prd :), tam sa na vacsiu vzdialenost bez seriozneho lasera s prijmacom nezaobides. Ak nechces investovat, pozicaj si. Ja som kupil rotacny od Dewaltu ( http://www.modrastrecha.sk/blog/majko... )za 500€ komplet s prislusenstvom a absolutne nelutujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@paloop vyskusaj aj tento http://www.marcustrade.sk/shop/pracov...
Odpovedať
Profilova fotka
Len pre info nakoniec som kúpil Sola X2 a spokojnosť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?