Kto začína stavať koncom septembra 2012?

Profilova fotka
Ahojte, zakladam tuto diskusiu, pretoze sme mysleli ze zacneme stavat nas vytuzeny domcek v polovici augusta, ale kedze sa nam posunulo par veci vychadza nam zacat stavat koncom septembra. Preto sa vas chcem spytat ci sa niekto chysta tiez stavat v takom obdobi, a ci sa vobec oplati zacat. Dakujem za vsetky vase odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Ale, áno......... ja sa plánujem do toho pustiť začiatkom októbra, a pred zimou zrealizovať suterén pod polovicou domu, a spraviť platňu nad suterénom a nad nepodpivničenou časťou, a nechať to prezimovať a na jar ťahať múry a dať pod strechu. Takže s elánom do toho ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak aj ja sa pridávam. Teda ak všetko pôjde tak ako má. Teda zajtra ideme na stavebný úrad ešte len podať stavebné a budeme čakať. Ale koniec septembra - október dúfam už začneme :)))
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, my dufame, ze zacneme tiez September-Oktober. Bude nam stavat firma a chceme bungalov bez pivnice, tak dufame, ze do zimy to daju pod strechu, nech mozu potom pokracovat vo vnutri. Hlavne nech sa stihne hypoteka a vsetky potrebne povolenia.
Odpovedať
@tomino84 - z akeho materialu ides stavat suteren? DT alebo tehla? aka hrubka? prco podpivnicujes len polovicu?? nebojis sa rozneho klesania a naslednemu praskaniu?? ja mam v plane zacat v auguste , len dufam ze budem mat uz dovtedy stavebne povolenie (trva im to vecnost). ideme podpivnicit cely bungalov.. teraz som v stadiu zistovania vsetkych potrebnych info..
Odpovedať
Profilova fotka
Idem stavať z DT-40cm, bude tam dvoj garáž, a za ňou kotolňa a dreváreň, a pod nepodpivničenou časťou sa nachádza stará klembová kamenná pivnica, ktorú chcem zachovať a napojiť sa na ňu z garáže. x-) x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ste ma trosku aj potesili ze sa chystate stavat viaceri, nam nebude robit firma, ale vsetko chceme svojpomocne..starosta by nam dovolil stavat aj skor ako bude pravoplatne stavebne, a vsak potrebujeme uver a bez pravoplatneho stavebneho nam neschvalia.. chceli sme dat do zimy aspon pod strechu ale to sme asi velky optimisti ze sa to podari :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@lubi13 aj sa vam podarilo podat to na stavebne? elektricku pripojku uz mate?
Odpovedať
Profilova fotka
@milotaa ked vam bude robit firma tak to do zimy urcite date.. na stavebnom uz mate podane?
Odpovedať
Profilova fotka
Kupujeme od developera pozemok uz so stavebnym povolenim na nejaky projekt, co tam ma navrhnuty. My staviame ale iny dom, tak si budeme ziadat o zmenu stavby pred dokoncenim.
Odpovedať
@milotaa Dobrý den. No, nevím, jestli stavba úplně jiného domu projde na žádost o změnu stavby před dokončením. To bych si tedy na příslušném stavebním úřadě zjistil , abych nemusel ronit slzy, že mě to nezkolaudují. Posunout nenosnou příčku, změnit něco uvnitř, tak to by šlo, ale stavba něčeho úplně jiného, to se mě nezdá. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
maalinkate - jasne že nie, lebo náš stavebný dozor má dovolenku a my od neho nemáme pečiatku, takže čakáme na neho. Dúfam, že tento týždeň. Všetky inž. siete ( voda, plyn, elektrika) sú na pozemku, vrátane vodomernej šachty, tak by nemal byť snáď problém. Uvidíme...
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva jj, ideme sa porozpravat najpr na urad, lebo aj garaz chceme od hranice pozemku, tak aby sme vedeli, na com sme, co nam dovolia a co nie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my tiež plánujeme začať stavať koncom septembra, začiatkom oktobra, síce ešte nemáme nič vybavené, ale dúfam že stavebko bude čím skôr... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Tak dnes sme podali na stavebne, tak dufam ze povolenie bude co najskor :-) :-) , pani na stavebnom mala dovolenku minuly tyzden tak snad oddychnuta sa hned do toho pusti :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, mám jednu otázočku: ako ste riešili vyjadrenie od Slovak Telekomu, lebo nám na úrade povedali, že máme ísť osobne na adresu ( dali nám ju presne) v Trenčíne a tam nám to dajú na počkanie a teraz sme tam boli a vraj to už iba v Blave, Žiline, Košieciach a Bystrici, ale vraj sa dá niečo aj poslať on-line cez ich stránku. Nemáte s tým niekto skúsenosti. Nechce sa mi zasa to posielať poštou čakať ďalší mesiac....ide ma poraziť!
Odpovedať
Profilova fotka
@lubi13 Ahojky ja som z okr. Levice, bol som v Nitre, vplnil som na chodbe ich tlačivo a z listom vlastnictva som vosiel dnu a na pockanie mi vystavili vyjadrenie. drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
a kedy si to prosím ťa robil, lebo aj nám to takto opisovali na stav. úrade a v stredu bol manžel v telekome a včraj to tak už nie. Už len v tých 4 mestách alebo poštou. Len neviem, či sa nechcelo tej dotyčnej pani niečo naviac urobiť alebo sa to naozaj zmenilo?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubi13 Ahoj, ja som presne pred mesiacom taký papier vybavila na počkanie v Piešťanoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubi13 Najlepsie spravis ked zavolas na infolinku, kde poziadas o info a tam ti povedia presne a potom na lenivu tetu v kancili vyrukujes, pretoze aby to potvrdili sa musia pohrabat vo svojich mapach kde musia najst tvoje zaujmovemiesto, a pozriet ake siete tam vedu, ja som to vybavoval koncom minuleho roka
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak som sa tam konečne dovolala....zdvihol nejaký pán veeeľmi sa čudoval, že čo povedala manželovi min. týždeň pani. On mal vraj dovolenku a že to normálne vybavím na počkanie, len stránkové dni majú iba pondelok ( už nestíhame) a v stredu - takže by sme to mahli vybaviť na počkanie a hneď v stredu sú u nás na stav. úrade do 17-tej, tak dúfam, že hneď aj podáme žiadosť o stav. povolenie. Ďakujem Vám všetkým, lebo niet vašich odpovedí, že sa to dá aj osobne a na počkanie, asi uveríme tej paničke a čakáme mesiac....
Odpovedať
Profilova fotka
ešte sa chcem spýať, máte už stavebnú búdu, alebo nej. domček na náradie. My rozmýšľame nad takým kovovým domčekom na náradie v imitácií dreva, že by sme ho aj potom využívali, napr. na bicykle, kosačku a pod., lebo nemáme pivnicu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubi13 Som rad ze si to vybavila, treba na nich tvrdo, lebo nasi uradnici na SVK su lenivy a velmi vynaliezavy, a budu som si spravil z dreva a bukasu co som nasiel doma a ked ju nebude treba tak ju rozoberiem.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ako máte v projektoch riešené základy? Lebo ja som teraz pozerala do nášho projektu a máme výstuž ( kari siete KY14 150x150,8) iba v základovej doske, ale v základových pásoch nemáme v projekte žiadne železo. Je to možné? Základové pásy máme široké 60 cm a 60 cm máme botónu, na tom 2 rady DT-čiek, ale všetko bez roxorov. Čítala som tu v nejakej diskusií, že dávali aj roxory zvisle do základ. pásov?
Odpovedať
@lubi13 Podľa statického posudku. Niekto potrebuje pásy poriadne prearmovať, niekomu stačí prostý betón. My máme dostatočne stabilné podložie, takže v pásoch je betón. Roxory sme dávali ne prepojenie betónu a betónu v DT-čkach. Ale ak sa nedajú, nič sa nestane, ten dom bude stáť na svojom mieste.
Odpovedať
Profilova fotka
aha...takže naozaj nemusí ísť roxox do pásov. Projekt domu máme samozrejme aj so statickým posudkom , takže by to malo byť dobre. ďakujem pekne za vysvetlenie
Odpovedať
@lubi13 Určite máte napísané, čo a ako treba robiť. Ak sa toho držíte, nemal by myť problém. Ak máte otázky či pochybnosti, treba volať autorovi projektu a konzultovať to s ním.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tiez mali v niekolkych veciach casovy posun. momentalne vybavujeme stavebko a dufame ze sa pridame do klubu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@juskovci tak drzim palce nech sa stavebko podari co najskor vybavit :) a co konkretne este potrebujete?
Odpovedať
Profilova fotka
@maalinkate dakujem! :-) momentalne davame dokopy kalkulacie a pripravujeme ako bude vyzerat zakladovka
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak sa nám včera podarilo vybaviť ten Telekom a aj zaniesť všetko na stvebko, takže sme včera konečne podali žiadosť o stavebné povolenie, takže už len čakať.... Včera sme aj dali nejakým firmám naceniť práce na hrubej stavbe, teda tak čiastočne, lebo budeme stavať čo budeme vedieť svojpomocne, tak som zvedavá. A vy ako na tom ste? Už má niekto stav. povolenie?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?