Odpoveď na príspevok od janq:
v zahranici maju aj ohnute tyce na rohy. Tu na fo… @janq Ahoj, mozem sa spytat ako si sa nakoniec rozhodol? Pouzil si nakoniec kompozit? Ak ano kde vsade? Akurat si davam robit cenove ponuky na hrubu stavbu. DakujemOdpoveď na príspevok od katarina2364:
Práve riesime s muzom otazku kompozitnych kari si… @katarina2364 Projektanti i statici su jedna banda, pozries sa do projektu a odrazu v textovej casti zistis, ze citas projekt ineho domu, co projektanti zabudli v tej rychlosti a lenivosti prepisat z ineho predchadzajuceho projektu! Predpokladam, ze statik ani nebol na pozemku a nic si o nom nezistoval, len tam bachol o 100% zeleza viac "pre svoju istotu" a ty si to cele zaplatis. Nebudem tu hrat mudreho, len ti poviem ze na podobny dom mam na stabilnom podlozi standardne 150x150x6 s previazanim na 2 oka.Odpoveď na príspevok od katarina2364:
Práve riesime s muzom otazku kompozitnych kari si… @katarina2364 "Skrytá" reklama tu na fóre? "Ked prepocitam tak to je taky cenovy rozdiel......" Veľký? Avšak v neprospech toho kompozitu, však? Prečo statik nenavrhne kompozitnú výstuž do bežnej stavby? Pretože tie kompozity majú nevýhody aj pri dynamickom namáhani (hlavne čo sa týka strihu atď.). Navyše, tá cena. K otázke toho projektu, ak je problém s úmosnosťou, tak sa to malo riešiť pri základových pásoch (tu o nich zmienka není), alebo riešiť "dosku" iným spôsobom. Nepredpokladám, že sa pripravujete na vojnu a chcete odolnosť, aby tam mohol prechádzať tank.Odpoveď na príspevok od marika_jankova:
@katarina2364 My sme kompozit dávali do platne a… @marika_jankova foto z realizacie by sa nenašla?Odpoveď na príspevok od marika_jankova:
@katarina2364 My sme kompozit dávali do platne a… @marika_jankova A povedz aspoň jednu motiváciu, prečo pochybovať nad osvedčeným železom a ísť radšej do "plastu" ?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@marika_jankova Ak sa niekto už rozhodne pre kom… @frantisekca Nechcem robiť reklamu nikomu ale naprv si pozri web pretoze "eko-vystuze" je len nazov eshopu co predava certifikovane a testované produkty pod obchodnou značkou Fiberox. A hlavne majú výrobu na Slovensku. Viem lebo kupovali sme od nich a všetko sme si dôkladne zisťovali :) Veľký pozor by som si dávala na tie ktoré majú pochybný pôvod UA,TR,IND,PRC dosť sa ich tu predáva..... @petersd Nepochybujem o železe, ale s tým "plastom" čo je mimochodom vlákno a expoid sa proste robí omnoho lepšie. Má to plno výhod ale načo to písať... každý sám vie čo potrebuje a chce. PS: Vtipná príhoda keď ma susedia videli ako nosím karisiete hore záhradou sama, tak krútili hlavou :-D až kým im manžel nepovedal že to má asi 4kg a nie 40g ako oceľ nech sa neboja o moje zdravie :-D Škoda mohla som vyzerať ako silák.Odpoveď na príspevok od marika_jankova:
@frantisekca Nechcem robiť reklamu nikomu ale nap… @marika_jankova Hmotnosť je asi len jediná výhoda pri tom našom "malospotrebiteľskom" využití.Odpoveď na príspevok od marika_jankova:
@frantisekca Nechcem robiť reklamu nikomu ale nap… @marika_jankova do zakladovej platne to samozrejme ist moze - aj som to uviedol ze som to daval pod bazen. Tam by som sa vobec nebal to dat. Problematicke su ale stropne dosky - v pripade poziaru, kym beton dokaze vydrzat nejaku teplotu, ten plast straca svoje vlastnosti pri uplne inej teplote. Cize keby sa nieco take udialo tak ta stropna doska nebude mat pozadovanu pevnost na pozadovany cas. Ano, da sa oponovat ze ked sa beton prehreje nad urcitu hranicu tak uz aj tak musi dolu, ale najskor odtial musis ujst - a to sa ti nepodari ked sa ti bude sypat stropna doska na hlavu. Ja to beriem takto...Odpoveď na príspevok od marika_jankova:
@frantisekca Nechcem robiť reklamu nikomu ale nap… @marika_jankova Výborné, vyznáš sa... Kde je nejaký certifikát? Nech sa snažím ako chcem, nič som nenašiel... ORLITECH samozrejme certifikát má... A aj cenovo je zaujímavejší než od toho tvojho eshopu.... Inak ešte, Tesla FiberoX s. r. o. je v hlbokej strate a jejich trby sú iba pár tisícok, ževraj 1 zamestnanec...Odpoveď na príspevok od marika_jankova:
@frantisekca SK TP – 23/0023 majú ho aj na tomt… @marika_jankova Marika, Ty ten kompozit dáš tak, či tak a sem si sa prišla iba vyrozprávať, že? Reku či sa nenájde ešte viac zástancov Tvojho názoru. (?)Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@marika_jankova Ak sa niekto už rozhodne pre kom… @frantisekca certifikovane je aj FiberoX no navyse na slovensku vyroba teda je pravidelne kontrolovany aby mali certifikat - ten Orlitech ako ten kto ma oci a vidi a cita je turecky vyrobok kde normy EU neplatia .. :)Odpoveď na príspevok od marekjahoda:
@marika_jankova do zakladovej platne to samozrejm… @marekjahoda sklenene vlakno + epoxidova zivica = sklenene vlakno 1200 stupnov a podla vyrobcu zivica straca cca 120 takze na totale pohoda a FiberoX ma aj Tg 180 + = tg glass transition = vykas na to teplovzdusnou 400C a nic sa tomu nestane . na totale plast je to v com nosime nakupy z obchodnycho domov. Sklenene vkladno a specialny epoxid nema nic s plastom. bal by som sa hlavne ukrainy Polska ciny = karcinogeny v ziviciach a ečkove sklo bez alkalickej ochrany..to je problem "tycho kompozitov" ... to si overte v ekovystuziach a vysvelia vam preco nie turecko cina ukraina alebo Polsky prebalovaci...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@marika_jankova Výborné, vyznáš sa... Kde je nej… @frantisekca pre info Tesla FiberoX ma zahranicneho partnera , a cech pan Hala ktory mal prava k nazvu Tesla ( mimo automotive ktore ma Elon Musk) mu expirovali aj vsetky tzv royalties ktore poberal.. FiberoX zakladala J&P Investments a je spolocnikom.. a cela FiberoX sa aj kvoli obchodnym nazvom marketingu a royalties pripravovala na zmenu na FRP Technologies... takze aj ja som guglil a overoval... ale faktom zostava ze certifikat maju platny co vidal slovensky TSUS aj pravidelne overuje... ..ja len ze som dlhsie googlil... takze @marika_jankova ak ste nekupili nic z turecka tak na rozdiel od inych vy spite v pohode ...