Kolko zeleza davate do DT 150mm?

Staviam si podzemnu pivnicu, 2m vysoku a davam zelezo do kazdej rady DT - horizontalne po 2 kusy, 10mm. Previazujem aj rohy. Len mi to pride asi zbytocne prehnane:) Nestaci davat 8mm a do kazdej druhej rady? mozno pod strop by som to dal hustejsie...roxory davam aj vertikalne 12mm..
Odpovedať
skus statika ;-) Ja som daval vsade 10ky,horizontalne len jeden prut do kazdeho radu.zatial pivnica stoji
Odpovedať
@slabak co vyhodim do vzduchu za statika za to mi vyjdu do kazdeho radu aj do kazdej tvrnice 12mm roxory, pri ich cenach aj pozinkovane:)
Odpovedať
Ja som takto pred 5r daval po jednej 8ke do kazdeho radu. Pri dvoch tam hadam musis mat aj problem poriadne natlacit beton. Aspon ja som si ulozil 3 rady a betonoval.
Odpovedať
@jumt asi ta jedna bude stacit:) vibrujem to a to pekne zatlaci na kazde miesto a spevni...ked mozem tak beton vibrujem....rozdiel je vidiet nielen pohladom...
Odpovedať
A poradit ti maju na zaklade coho ? Pocitu ? Ako hlboko si v zemi ? Aky rozmer ma pivnica ? Ma aj priecne steny ? Inak 150mm DT tvarnica ani nie je vhodna na zhotovenie suterennych stien. Ak odpocitam okraje tvarnice tak na beton ostane kolko ? 8 cm ? Krytie vystuze davas kolko ? 2.5 cm ? Ved tam ani pomaly neostane priestor medzi vystuzou. O nejakom ramene vnutornych sil ani nehovoriac.
Odpovedať
@minonkysk ked spadne napisem:), takze budeme davat do kazdeho radu dva roxory 10mm, teda aj davam, prevazujem rohy, spajanie prekrytie 20cm. Priblizne kazdy meter je vertikalne 12mm roxor. Cele to vibrujem a fakt nemam obavy ze to spadne. Len som tu isiel s tym, ci to nie je prehnane. Pamatam z detstva z mladosti ze davali do kazdeho druheho radu majstri (bez projektu!!!) a stoji to dodnes...
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc ked na teba tak nenapises ;-) Ale daj aj vertikalnu vystuz a budes pisat stale
Odpovedať
@wolodymyr vertikalnu davam, len ma zaujimalo ci nestaci horizontalne kazdy druhy rad...
Odpovedať
@radoslavc "rozdiel je vidiet nielen pohladom" - ako este?
Odpovedať
@gashtaan :) ked sa beton neuvibruje tak sa droli, kamienky vytrcaju a tie sa tlakom rozpadaju...napr. taketo nieco http://1.bp.blogspot.com/_QaEN_WM45tQ...
Odpovedať
@radoslavc vibrovanim sa dostava z betonu vzduch... mna len zaujalo ako ten rozdiel vidis, ked nie pohladom.
Odpovedať
Profilova fotka
len pri tej vibracii pozor, tiez sa to nesmie prehnat :-) , "Vibrace musí být prováděna správně, protože nadměrné vibrace mohou vést k akumulaci štěrku na spodku a jemných materiálů blíže k povrchu. Tato segregace je vyvolána zejména v betonech kapalné konzistence. Segregace může způsobit nepravidelné smrštění, vyvolávající vzestup napětí, které poté vyvolává pukliny."
Odpovedať
Článok sa načítava...
@margarita ano vsetko s mierou...
Odpovedať
To nespadne pri tolkej vystuzi. Moze sa to nadmerne deformovat. To ale zavisi od rozmerov. Mozno je to 2x2 metre a tej vystuze tam je zbytocne vela.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?