Koľko stojí čiastočné podpivničenie bungalovu?

ahojte, prosím vás o finančnú radu, dal si niekto z vás postaviť základy s firmou spoločne s pivnicou. Zaujímala by ma cena pre čiastočné podpivničenie bungalovu. My ideme stavať bungalov rozmery 15x9 s čiastočným podpivničením. Vedli by ste mi poradiť koľko by to mohlo stať s firmou, len základy + podpivničenie. ďakujem
Odpovedať
..nik nevie odpoved....
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka odpoveď by bola zavádzajúca, betón aj práca stojí rôzne v Senci a Prešove. Keď som mal stavbu 15 km od mesta, náklady sa zvýšili o 10%.
Odpovedať
Prispevkov na fore je viacero, v zasade celkove podpivnicenie vraj vychadza takmer narovnako ako ciastocne napr. 2/3. Ide o to ze pri ciastocnom je to komplikovanejsie. A nezabudajte na nerovnomerne sadanie domu t.j. tam kde konci podpivnicenie tam z praxe vznikaju trhliny v mure...to je fakt. takze prehodnote. Treba zvazit aj podzemnu vodu, ak Vam niekde prerazi mate to na dlho. V tomto by som 30x meral, a raz staval.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri svahovitom pozemku je tazko podpivnicit celu stavbu, hlavne, ak ide o dlhy dom 15m, ako pise bjonda25 Tiez moze ist len o ciastocne podpivnicenie 1/3 (5m), kde topodla mna nebude stat rovnako, ako celok (15m). Pravda je, ze moze stavba, hlavne tazka tehlova nerovnomerne sadat.
Odpovedať
...nie je potom lepsie riesenie rozdelit zkladovu dosku na dve casti? dajme tomu .. dom dlhy 15m - rozdelit na 10m zakladovu dosku a nasledne znizit vysku o dajme tomu 3 sare DT-cok? - tym padom budu schody niekde v dome ale usetri sa na tvorbe pivnici, 3 saroch DT-cok, akurat sa zaplati hmota na zasypanie priestoru cca 120m3 ? da sa vobec takto predelit zakladova doska? ako?
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka Asi aj to je riesenie, takto sa da usetrit 70cm, ale ak je prevysenie 2,5m, tak to nestaci? Nie kazdy chce 3 schody v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
Kasli na pivnice :-p
Odpovedať
@mio23 - daj poriadny a lacny typ ako sa im vyhnut a pobozkam ti nohy!! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka preco prave nohy :-p to som este nemal :-D
Odpovedať
@mio23 ..prave preto.. ale teraz k veci prosim...
Odpovedať
Profilova fotka
Mna si nevsimajte. Som tu na nahodou zabludil :-p
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Zdravim bjonda25 chcem sa ťa opýtať ako ste to vyriesili, ci ste to podpivnicovali a ako. My sa chystáme stavať bungalov 11×13a kôly pozemku budeme musieť to čiastočne podpivničiť vdaka
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matomoto ja mam 12x13 a podpivnicena 1/3 domu Urobilo sa to ako keby dve stavby. Dva kompket zaklady, dve dosky oddelene xps.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?