Kolko stoja zaklady pod RD 120m2?

Profilova fotka
dakujem za odpovede :-)
Odpovedať
@moncika15 60€/m2 na kluc. Rovinaty pozemok. Pasy+platna.
Odpovedať
Mna stalo 115 m2 ~ 8000 EUR. Na kluc, Bratislava 2014, t.j.: * stiahnutie ornice * vykop zakladovych pasov * odvoz & zaskladkovanie vykopovej zeminy * hromozvod * beton zakladovych pasov sirka 60 cm, vyska 60cm * 1 rad DT * kanalizacia * 10 cm strk + zhutnenie * platna
Odpovedať
Toto riešime my teraz. A poviem ti, že nacenenie je riadne rozdielne.
Odpovedať
No a mňa by zaujímalo, či by mi napr. vedel niekto porovnať ponuku na stavbu základov medzi firmami. Lebo také rozdiely ako sme dostali od 3 firiem.... teda či nie je zbytočne niečo navyše, prípadne inde chýba a pomer s cenou.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava pre porovnanie ponúk potrebujete výkaz výmer, tam sú popísané položky ktoré objednávate a ku tým priradí dodavateľ ceny. Ešte treba počítať s rôznymi technológiami, tam najskôr vzniknú rozdiely. Pri základoch môže ať jeden dodavateľ inú možnosť na skládku zeminy, iný štrk,
Odpovedať
@jan45 no však problematické trochu je to preto, že každý to má rozložené inak. V podstate aj keď sme si dávali naceniť dom, tak čo firma, to inak nacenené. Jeden nacení to a povie to, iný zasa iné. No ale ako sa v tom vyznať, čo je to pravé - orechové? Aby to bolo aj dobré a aj za "normálnu" cenu. Firma, ktorá nám bude stavať poslala ponuku ako posledná. Cena je najnižšia. Ale tie predtým zasa hovoria, že sa im zdajú "slabšie" základy. No a teraz sa vysomár, keď človek nie je odborník.
Odpovedať
8 000 az 9 000 eur. Zavisi od okolnosti, miesta vystavby atd.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava prave preto sa robi vykaz/vymer aby sa dali cenove ponuky porovnavat. Tych materialov a prace nieje pri zakladoch naozaj vela aby sa nedali porovnat konkurencne ponuky. A to ze vam niekto povie ze zaklady sa mu zdaju "slabsie" je uplne irelevantne hlavne ak to vravi firma ktoru ste si nevybrali.. Mate predpokladam projekt ktory toto riesi.
Odpovedať
@richard71 no ja ti neviem. Oslovili sme 2 firmy okrem tej, čo nám bude stavať. Tie rozdiely ani nejdem písať. Ale sú závratné. Jeden tvrdí, že tam treba viac materiálu a aby boli základy pevnejšie, iný, že trochu menej..... som z toho.... Muž je momentálne služobne mimo ale zajtra má prísť, tak to chce porovnať. Ale vravel, že zatiaľ z toho nevyšiel. Asi to chce viac času to poštudovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava mate projekt? nic si nerob z tych rozdielov..u mna bol rozdiel aj 50% vo firmach..ale boli velmi ochotni ist dole s cenou..
Odpovedať
@richard71 áno, projekt máme. Posledný nám nacenila firma, čo bude stavať. V cene základy nie sú. Majú cenu 55/m2 ale na rovinatom teréne. My to máme trošku "do kopca", takže vpredu by boli 3 a vzadu 2 tvárnice. Tým pádom aj cena tam bude o niečo vyššia, ako narátali predpokladám a podložie je tiež menej hutné, takže aj nejaký kameň navyše. Ale keby to bol aj o 50% viac materiálu, tak to vychádza najlepšie. No muž sa nejako bojí, či to nebude málo. Kúrňa, ešte sme len na začiatku a už sa dohadujeme. Podľa mňa ale keď budú stavať dom a záruka naň 15 rokov, tak hádam vedia, čo budú robiť aj so základmi.
Odpovedať
@ajkava "sa im zdajú "slabšie" , alebo: "viac materiálu a aby boli základy pevnejšie, iný, že trochu menej" Zaklady su vysostna vec statika a vobec nikto iny, toboz nie realizacna firma, do toho nemoze kafrat. Potom to vyzera ako na nasej ulici, kde vsetci kopali 80-90cm zaklady, 60tkou lyzicou a zalievali strichom plne pasy... :-) Teraz tam stoja prizemne bungalovy z porobetonu.. "Ved pre istotu.." Slovaci, to ste taki bohati??? Mne ked povedal realizator, ze 50tku lyzicu nema, tak som mu oznamil, ze je to jeho problem. Tak mam 60tky aj ja :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matorado takže "vravíš", že ak to projektant naprojektoval vie čo projektoval? Bol samozrejme na pozemku, mal k dispozícii zloženie pôdy..... som už z toho trošku mimo.
Odpovedať
nas stali zaklady cca 120m2 9800 bola to navazka takze slo vela zeleza a robili sa 3 rady DT boli nakomplet na kluc :) len som si to fotil
Odpovedať
@ajkava Nerozumiem celkom, co sa pytas.. Nemusis mat ani vykaz vymer. Mas v projekte podorys, mas rezy. Vies si sama spocitat m3 betonu do zakladovych pasov, do zlb dosky, pocet DTciek a betonu do nich, metre zeleza. Malo by to byt vsetko v statike. V tomto zmysle by aj mali vypadat ponuky od 3 firiem. Ak niekto dava len vyslednu sumu ako "ponuku" tak od takych prec. Su to klamari. A muz nech veri statikovi. Iba on je zodpovedny.
Odpovedať
@ajkava tak ako pise @matorado da sa to pomerne jednoducho a presne naratat. V projekte by si dokonca mohla mat vypisanu orientacnu potrebu m3 betonu, zelezo atd.. Ak nemas, tak treba naratat objem zakladovych pasov a si +/- tam. Rovnako naratat DTcka podla rozmerov (u vyrobcu najdes kolko ks potrebujes na m2, aj kolko betonu do toho vleze). Zelezo bude urcite presne naratane v statike. Kamen pod deku nieje asi taka polozka, dosky na salovanie detto a beton na deku zase naratas ak nemas v projekte. No a potom treba pozistovat ceny materialov+doprava (to je asi to najdolezitejsie) a hned vies kolko si firma nahadzala na robotu :D neocakavam, ze ak material kupi firma, ze tebe sa cokolvek ujde zo zliav. Mne vcera zalievali deku cca 140m2 a od zamerania po deku = 7933€ alebo 56,66 €/m2. A to tam mam este material cca za 100-150€, ktory sa este len bude pouzivat. - odhumusovanie pozemku - zameranie geodetom - vykop zakladov - 11m zelezna klietka pod jednu stenu s okno cez 5m - zelezo do zakladov po celom obvode - zalievka zakladov 34m3 - DTcka v 2 radoch - zalievka DTciek 7m3 - kanalizacia - 25m3 kamena pod deku - zhutnovacia noha - kari siete - beton do deky cca 24m3 - praca majstrov Ja som tam moc nepracoval, ale zato som si vsetko pekne obehal a vyrepoval ceny ;)
Odpovedať
@gazzz no toto všetko musím dať čítať mužovi. Ste zlatí, že ste sa so mnou "zapodievali". Ono muž nejako nad tým špekuluje a možno zbytočne. Však pôvodne chcel základy rovno od firmy, ktorá bude stavať. Takto to zbytočne komplikuje možno. Tak držte palce, nech to dobre dopadne - cenovo aj vôbec. Dík ešte raz za všetky rady.
Odpovedať
170m2 11 000,-... 4500 beton 2000 robota 1300 tvarnice 200 kadejake blbosti 3000 stroje plus praca Trvalo to 7 dni vratane dosky
Odpovedať
120m2 - 5000€ svojpomocne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?