Kde je najlacnejší betón v Košiciach?

Profilova fotka
Vie mi niekto poradiť, kde je momentálne najlacnejší betón v Košiciach a okolí???
Odpovedať
1
2
@nikolatothova Betonárky majú rovnaké ceny. Najlacnejší betón je taký ktorý si spravíš sama.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp ...nechce sa mi velmi veriť ze maju vsetky rovnake ceny....vzdy sa niekde najde nieco lacnejsie....a ked nie tak aspon ma niekto skusenost kde sa da zbit trosku cena :)
Odpovedať
@nikolatothova - zistili ste niečo, kde v KE je najlacnejší betón? Nám sa osvedčil Toly betón - brali sme od nich na základy, aj na hornú deku....teraz riešime betón na potery, na zaliatie podlahovky, ale oni sa momentálne sťahujú, tak potrebujeme zohnať niekoho iného.
Odpovedať
@zuzu1111 no nechcem nikoho ohovárať, tiež som bol v TOLY, hľadal som tú firmu a na dvore som našiel čo??? nie betonárku ale starú rozbitú kaďu na betón a na dvore nejaké drevo. Je síce pekné, že sa sťahujú, ale.... tak som sa následne vybral do Inžinierskych stavieb po cenovnú ponuku, kde mi ju aj spravili a ja im nato že TOLY mi dali oveľa lepšiu, pán sa iba potmehúcky pousmial nad TOLY.... a ja mu na to, že čo??? :-) a on že to je betón ako "kakavko", čiže slabý atď, ale človek nikdy nevie. Dal som si tú námahu, poposielal cenové ponuky a tu máš niektoré triedy: Inžinierke stavby - C16/20 48,-€ bez DPH, bez dopravy, C20/25 XC1 - 74,-€ s DPH s dopravou (40 km), ZAPA - C20/25 XC1 76,-€ s DPH s dopravou 40 km, Doprastav - C16/20 55,90,-€ s dopravou (40 km) bez DPH, FRISCHBETON - C16/20 40,95,-€ bez dopravy, bez DPH, PEVA - C20/25 XC1 66,-€ s podravou (50 km) s DPH, BETOX (Holcim) C20/25 XC2 53,19,-€ s DPH bez dopravy. Ja som sa rozhodol pre Betox, predsa sú vlastníkmi cementárni.... môj názor. P.S. Keď prídeš do betonárky, tak musí nejako vyzerať aj areál, kancelária a vozovný park.
Odpovedať
@martin85 - ja som v betonárke nikdy nebola....všetko riešil manžel a neviem, či osobne :-p či niečo aj videl...Ale už je to jedno, lebo dom stojí - tak dúfam, že bude všetko OK. Tie ceny, čo teraz píšeš, to sú ceny betónu na potery? Lebo ja sa do tých čísiel nevyznám :-D :-p Dnes som volala do ZAPA a LACNYBETON tak zatiaľ máme cenové ponuky od nich, ešte Betox - Holcim mi majú zajtra poslať do mailu...A prečo si si vybral práve ich?
Odpovedať
Nechcem sa chvalit (kedze to je na Liptove) ale takto podla mna vyzera betonarka na urovni :) http://www.tatrybeton.sk/
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu1111 my sme ešte nič nevybrali zatial lebo nam to casovo nevychadzalo a tento tyzden som sa chystala rozposlat maili na cenovu ponuku ale dakujem /martin85/ za super info :)
Odpovedať
Pri vybere si zistite ci sa davaju € dopredu, pri mojom dodavatelovi to bolo az pri vyprazdeni bubna a 2 najdolezitejsia vec je samotny pristup nacasovanost a v najhorsom pripade aj vratenie nadbytocneho domiesavaca :-D ;-)
Odpovedať
zisti si aj z coho beton robia.nie cenu lebo ked nevidis riadny beton tak nevies posudit trba dunajsky strk nie nejake blato z kopca
Odpovedať
Najlacnejší betón je ten prírodný - kameň. Ak sa neponáhľate, je s tým piplačka.
Odpovedať
@zuzu1111 to sú ceny betónu do základov, platne a pod. A prečo Betox?, ani neviem, ale viem že sú na trhu dlho, teraz sa zlúčili tri veľke firmy dokopy, Betox, Východoslovenské stavebné hmoty a ešte nejaká a sú vlastníkmi cementárni v Turni nad Bodvou, takže všetky betonárky čo berú cement, tak od Betoxu teda ponovom Holcim. Dnes som ho bol kúpiť, cena 67,-€ s DPH s dopravou (44 km tam a späť), tak uvidíme snáď vydrží ten betón nejaký ten týždeň :-) Ale dosť záleží kde bývaš, ak niekde pri Krásnej tak by som určite bral z PEVA. Čím bližšie betonárka tým lepšie. Domiešavač ma výde 569,-€ a si rátaj že len doprava je z toho okolo 120,-€, čiže po prepočte 1m3 stojí cca. 53,-€s DPH bez dopravy.
Odpovedať
@martin85 - veď to - že doprava robí poriadnu cenu na celkovej sume....Volala som aj do PEVY, lebo kamoška mi vravela, že oni mali odtiaľ betón na potery - ale oni stavajú v Krásnej. My sme už okres KE-okolie a navyše na opačnú stranu - v smere na PO, takže tá cena, čo mi povedal, už bola dosť vysoká - s dopravou niečo nad 80eur za m3. Zatiaľ máme najlepšiu ponuku zo ZAPA betón - takže asi od nich vezmeme...Len ešte musíme zistiť, ako radil @creator - že ako je to s platením. Manžel má tiež najradšej, keĎ platí až priamo na stavbe po vyprázdnení domiešavača ;-) A ešte niečo rieši s Doprastavom - od nich sme mali betón na hornú deku (už nie do Tolyho) a u nich sa tá platiť takto ako chceme ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nooo.....takze mna najlacnejsie beton vychadza momentalne v ZPSV Cana ..... 43,80 Eur s DPH + doprava a dopravníkový pás za 60 eur/hod.
Odpovedať
holcim-33 kubikov C16/20, s dopravou (cca 24km) vysiel na 55eur/kubik.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahojte, ak je to ešte pre niekoho aktuálne, tak moja rada vyberajte betonárku čo najbližšie k vám, kvôli cene dopravy. Ale ponuku si dajte urobiť z 2-3 najbližších ceny môžu byť rozličné. Ja robím v stavebnej firme bežne berieme od Zapa, Holcim, UND-Frischbeton, Doprastav, Inžinierske stavby, Peva. Ani s jedným z nich sme nemali problémy s kvalitou. Toly a ŽPSV Čaňa sme neskúšali. Ak beriete betón do základov, alebo podklady pod chodníky a rôzne plochy namal by byť problém so žiadnou betonárkou, ktorá má certifikát. Na deku a poter radšej overenú betonárku viď .6 horeuvedených.
Odpovedať
Najlacnejší betón je z vlastnej miešačky.
Odpovedať
@radopp ked ho potrebujes 200 kubikov tak ani moc nie..
Odpovedať
@benco 200 kubíkov naraz? To čo staviaš?
Odpovedať
Zoženieš si väčšiu miešačku alebo viac menších, zaplatíš pár brigádnikov a nie si odkázaný na nekvalitný betón z betonárky. Dáš ľuďom prácu a ušetríš pri tom.
Odpovedať
@radopp uz som to pocital, neboj..nevychadza to, bola by to otrocina ktora nestoji za tie peniaze, ktore na tom usetris.. mam vela opornych murov.
Odpovedať
Profilova fotka
Odporúčam ak si z ke tak PEVA. Z nim sa da dohodnúť.
Odpovedať
@benco Betónové šalovačky sa majú murovať do malty ako tehly, a to sa pri liati z mixéru nedá.
Odpovedať
@feribaci som z opacneho konca, ale dakujem :) @radopp nechcem pouzit salovacky, vsetko sa bude odlievat do debnenia
Odpovedať
@benco Tak to je lepšie brať z betonárky aby z toho vznikol jeden kus, ktorý netreba vystužovať a po zvibrovaní tam ani nie sú škáry ktoré by časom zničili betón.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
My sme brali pred vyse rokom od tolyho do kavecian na cely dom, nebol ziaden problem dali aj certifikaty na beton ku kolaudacii, tiez sme vahali ale nakoniec sme boli maximalne spokojny, nestihli sme spravit strechu a celu zimu stala stavba len s hornou dekou hadam dva mesiace s pol metrom snehu no ich beton neprepustil ani kvapku
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Vie mi niekto povedať,poradiť,aký velký je rozdiel v cene,ak si beton objednam aj s domiešavačom,alebo si ho vyrobim sám...?potrebujem cca 30 kubikov na zaklady,na betonove petky...Chcem to urobiť hned,vzhladom na čas a počasie,už bolo neskoro :-) Zaujima ma teda rozdiel v cene svojpomoci alebo objednania betonu,lebo času je malo...
Odpovedať
@feribo osobne si neviem predstaviť aby som si namiešal 30m3 betónu. Objednaj si ho a určite bude aj kvalitnejší ;-)
Odpovedať
Sam ho nenamiešam,ale s kamaratmi určite ;-), minulý rok sa u kamoša namiešalo 20 kubíkov za dva výkendy a dom stojí :-) Len či sa to oplati vzhladom na čas,ktorého už vela nieje...
Odpovedať
Vlastny beton vyjde na cca. 30e/m3. My sme namiesali najviac za den 14m3. Samozrejme dobra miesacka a 6 ludia. Dobru cenu mi vedeli urobit v Zape a Betoxe.
Odpovedať
@feribo tak vzhľadom na to že by ste to teda robili tri víkendy, tak z betonárky to zvládnete za jednu sobotu. Teplota klesá a ak nechceš požívať prísady alebo iné technológie ktoré predražia betón, tak si ho radšej objednaj čím skôr inak samozrejme som ťa pochopil že si ho nebudeš miešať doma mixérom, ale že budete parta
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?