Kari sieťovina

Zdravím, Je potrebné dávať do základovej dosky kari sieť pri oboch povrchoch, alebo postačuje iba jeden rad/vrstva ? V projekte to takto mám definované - pri oboch povrchoch. ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ako vyzerá výpočet, zdôvodňuje hornú výtuž tlakom zospodu? sú tam vhupy ?, Bežné to nie je.
Odpovedať
@m_martin tiež sme mali v dvoch vrstvách, ale keď sne to prediskutovali so statikom...tak sme dali jednu vrstvu ale s vacsim prekrytim sieťovín
Odpovedať
Výpočet v projekte nemám ani v statickom posudku. Je to tam len popísané v texte, žiadne výpočty. V texte sa to takto popisuje - podkladový betón C20/25 vystužený pri oboch povrchoch kari sieťovinou hrúbky 8 mm 100x100, prekrytie min. na dve oká. Nezdôvodňuje hornú výstuž tlakom zospodu. jedná sa o klasický bungalov, s rozmermi 11,5x22m, väzníková strecha. Hrúbka deky je 150 mm. Taktiež do základových pásov mám navrhnuté koše z roxorov hrúbky 12 mm a strmienka 8mm, DT tvárnice 30 vystužené horizontálne aj vertikálne 12 mm roxorom - je toto naozaj nutné dávat roxor takejto hrúbky do základov? nestačila by 10 mm a strmienka 6mm alebo teda 8mm, taktiež do DT tvárnic. pozemok je na ornej pôde, pomerne rovinatý je tam mierny skon ale to je minimum, nedá sa povedať že to je svah.
Odpovedať
ešte čo sa týka tej sieťoviny pri oboch povrchoch, informoval som sa u pár známych a vravia, že to nikde nevideli dávať, taktiež aj druhý nezávislý projektant nikdy takto neprojektoval RD s dvomi sieťovinami. ako ide čas tak mám pocit, že to preháňame stýmito vecami, celé predimenzované. aspoň môj názor.
Odpovedať
@mellie111 no tiež to takto asi spravím. a keď ste to takto mali aj vy v projekte a potom ste to prediskutovali so statikom, aj ste to v projekte alebo v statickom posudku museli zmeniť ?
Odpovedať
My sme dávali do obidvoch vrstiev
Odpovedať
@m_martin nemenili sme to...statikovi sa nechcelo...len nám to odobril
Odpovedať
projekty iba na stavebne povolenie su casto velmi predimenzovane, kedze to je len na ucely vydania SP, nikto tu statiku realne nepocita a predimenzuje to. Ja som mal taktiez v projekte kari 8x150 hore a dole, realne sa tam dala jedna vrstva 6x150
Odpovedať
Ja som to mal tiez a bolo to az trapne predimenzovane v mojom pripade, ako armovanie pasov tak podkladovy beton, lebo tam nemam ani velke rozpony medzi zakladmi pod obvodove a pod nosne steny. Priznam sa, ze toto je jedna z veci, ktore som si dovolil ubrat, ale daval som myslim proti projektu hrubsiu kari s mensimi okami. No naco to takto robit ked je tam rozpon 4-6m a stoji na tom akurat skrina a postel? Nechapem. Mal som realizacny projekt na statiku.
Odpovedať
@vykricnik súhlasím s Vami. a to som ešte nespomenul že pod vnútorné priečky mám dať dodatočne na každú stranu do dĺžky 300 mm kolmo od vnútornej priečky prídavnú sieťovinu takže v týchto miestach tým pádom by boli až tri vrstvy sieťoviny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?