Kari siete do U

Ahojte stavebníci Za dva týždne začínam so stavbou RD,bungalov prízemný s garážou,podorys položené písemno T Mal by som pár otázok,či by ste neporadili :) ...statik ani projektant neboli na pozemku na ktorom bude výstavba RD,natrieskali mi do základov železo,štrk a drenáž,asi nevedeli,že pozemok je na kopci a spodná voda je 20m hlboko,viem mám studňu... - má zmysel dávať štrk bez drenáži? a je vobec štrk na dne základov potrebný? - po konzultácii so statikom priznal,že železo bolo asi prehnané tak navrhol aspoň kari siete do U na dno základov....ako to ohnúť,myslíte,že to pôjde ručne,má niekto skúsenosti? - v základovej doske mám navrhnuté siete 6 x 100 x 100....nestačilo by 6 x 150 x 150...je v tých 50mm taký markantný rozdiel? Ďakujem
Odpovedať
@basho za prvé netreba si mýliť pojem z dojmom, studnična voda je síce spodná ale úplne iná ako je napr meter pod zemou. Kľudne sa môže stať že pri výkope narazis na pramienok vody. Osobne by som na železe nešetril lebo za prvé je to vo svahu a za druhe máš pôdorys T. Najslabší bod v základoch sú práve rohy a ty ich budeš mat dosť. Drenaz neni zla vec ale ak ozaj neni spodná voda tak je to asi zbytočne, uvidíš pri vykopoch.
Odpovedať
Špekuluj,postav si podľa seba a o rok tu zalozis tému,že sada mi roh domu a v polovici mám na stenách centimetrové praskliny. Statik ani nemusí prísť na pozemok ak má geologické mapy oblasti kde stavias. Na základoch nesetri, neoplatí sa.
Odpovedať
zaklad -základ uspechu -mevymýšľaj
Odpovedať
Profilova fotka
@basho tu sa nedozvieš riadnu odpoveď, totižto nikto nevie v akej geologickej chceš stavať. Statik ti vždy dá viac železa lebo nepozná všetky podmienky. Napríklad ja nemám žiadne železo v základoch. No ale aby som ti odpovedal:. Daj o niečo menej ako je viac ale o trošku viac ako menej :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@logo22 Pekne napísané,tak dám tak akurát :D
Odpovedať
@basho nechcem ti brať ilúzie ale takto položené železo ti je napr. Keď už tak U by som dal opačne, Keď ti začne sadať dom tak najskôr na rohoch a takto položené železo to nezadrzi. Ešte jedna vec, máš to zle pospájané na T spojoch, treba tam dať L a zdrotovať to.
Odpovedať
@milos35 aj mne sa na stenach spravilimale praskliny po dlzke steny a objavila som ich az teras po malovani a malovala som este v decembri.Vies my poradit ako ich opravit alebo staci to este tadial znova namalovat.dik.
Odpovedať
@petka456 jemnou sadrovou omietkou pretriet a premalovat. Pokiaľ nie sú veľmi široké, tak môžeš aj hustejsou farbou. Ale to len ak sú úplne jemne.
Odpovedať
@milos35 To mam len take tenucke mikropraskliny ale niekde su po dlzke asi jeden meter po dlzke ale neviem preco ved omietky my striekali pred dvoma rokmi a nemam novostavbu ale som robila rekonstrukciu starsieho dmu tak my uz sadnut nemohol aby sa my robili tie tenke preskliny na stenach.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?