Kamenivo z vysokopecnej trosky 8/32 - základy

Dobry den kde vsade by sa dal pouzit tento material? dasa pouzit pod zakaldovu platnu ? Dakujem za odpoved ak ma nahodu niekto skusenosti. Nieje to zdraviu skodlive? http://www.usske.sk/products/vedl_pro...
Odpovedať
Profilova fotka
dá sa použiť všade, bolo by dobré ale poznať zloženie (pôvod), či je stará alebo čerstvá. Niektoré druhy reagujú s vodou a rozpadávajú sa. Ale zásyp v uzavretom priestore bude stabilný.
Odpovedať
http://basne.falconis.cz/bezruc-petr-...
Odpovedať
@vader100 Do stavby domu môžu ísť iba certifikované materiály. Chceš riskovať?
Odpovedať
Pytam sa len na nazor bo poznam ludi co to tam davaju a momentalne to mam moznost ziskat zadarmo len neverim velmi tomu,ako aj neverim porfixu bude to z podobnej veci asi(nevravim ze je profix zly) len im neverim tak som chel vediet nazor .nejdem to tam dat len ste ma utvrdili ze clovek ma lepsi pocit ked to tam neda. Dakujem.
Odpovedať
@jan45 Su dve druhy Z vysokopecne aj oceliarenskej trosky , vysokopecna je tvrda ta nereaguje s vodou ale ta co sa rozpadava a reaguje s vodou to je oceliarenska. Dakujem za nazor.
Odpovedať
Porfix je certifikovany, jeho vlastnosti nie sú otázkou viery.
Odpovedať
@radopp aj toto kamnivo z vysokopecnej trosky je samozrejme certifikovane na stranke uss je certifikat samzorejme.Ale doveru ktomu nemam tak isto aj ako k porfixu , to vsak neznamena ze to musi byt zle len nemam k tomu doveru.Ale ako pisem certifik to ma.Ale aj moj stary pick-up ma stk aj emisnu. ;-)
Odpovedať
@vader100 Staval som z Porfixu a stoji 10 rokov. Mnoho ludi na Slovensku stavalo z Porfixu a nemaju s tym problemy. Prakticky overene. Certifikat je dobrý hlavne pre vlastnosťami neznáme matreriály.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@radopp nemas sajn o kontrole substartov na radioaktivitu. @firhang material z vyssou rádioaktivitou ako je prirodzena radioaktivyta prostredia do fabriky nevstupi (rudy, uhlie, koks, vapenec, srot...) Ak je namerana na vstupe zvysena radioaktivita postupuje sa podla prislusnych statnych predpisov a jeho vstup do fabriky zakazuju interne normy. Material s vyssou rádioaktivitou ako povoluju normy fabriku neopusti. Kontroluje sa kazdy vstupujuci aj vystupujuci vagon, kamion... Okrem toho prebiehaju pravedelne kontroly zlozenia v certifikovaných laboratoriach. Asi neskoro odpovedam, ale taka je prax..
Odpovedať
...
Odpovedať
@radopp to nie je o dozimetri ale o systeme kvality
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@zita19 nakupil som vysokopecnu trosku. Z toho čo píšeš usudzujem že budem môcť kludne spávať ak to pouzijem pod platňu. Či?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peter11balog urcite. Kazdy vagon co vchadza do fabriky je monitorovany na radioaktovitu, aj koks, aj ruda aj vapenec. Ostatne suroviny pre vysokopecnu trosku nie su dolezite, ale ak by si kupoval plech na strechu alebo pasteku v konzerve na desiatu, tak aj kazdy vagon zo srotom.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 teraz som našiel na stránke výrobcu ako jeden z bodov v kolonke použitie, citujem: "ako kamenivo do betónov podľa STN EN 12620:2002+A1:2008 (nie je vhodné na použitie do stavebných výrobkov určených na výstavbu stavieb s pobytovými priestormi)" aj keď predpokladám, na koľko sa vyrabaju rôzne frakcie, že to platí pre tehly, potery, modulárne steny a podobne. Kameň použitý pod platňou bude z každej strany ohraničený 40cm železobetónom, teda jeho minimalna radiácia sa nijako nebude prejavovať v dome. Som trochu skeptický no vôbec nemam chuť sa toho zbavovať a zháňať náhradu.
Odpovedať
@peter11balog ked ti pomoze tak poznam celkom dost ludi (a to su z tych informovanych) co si trosku nakupili a pouzili v dome aj okolo domu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?