Je takto začatá stavba ok?

Potreboval by som poradiť, či je začatá stavba ok. DT je vo vlnovke, a mierne sa vysuvaju smerom von, vypadá to ako by sa zalievalii DT spolu so základovou doskou, medzery medzi tvárnicami? Ak vie niekto poradiť, budem rad. Vopred dakujem Robert
Odpovedať
To ze su DT zvlnene nie je podstatne.DT sluzia ako šalung alebo stratene debnenie pre beton.ukladaju sa aj na nerovny povrch a na platni sa to zrovna.Ytong trosku odflaknuty ale ziadna tragedia.
Odpovedať
Pokial je to zvlnenie horizontalne tak nie je co riesit, ale pokial stranovo, tak to je vizualny problem. Murovanie nebudem komentovat, to museli byt nemurari.
Odpovedať
Dik a to ze od základu odstupuje smerom do šírky je tiež OK? Prepáč ze sa takto blbo pýtam ale pre mňa je to nepochopiteľné. Chceme kúpiť rozostavaný stavbu...
Odpovedať

Odpovedať
@rocco1968 je to zrejme robota nejakej firmy lebo sa mi nechce veriť že by to takto robil niekto sám pre seba. Ak platnu zalievanie spolu s DT tak si neviem predstaviť ako vibrovali kameň pod platnou. Z hľadiska estetického to problém neni ale z hľadiska správneho technologického postupu je to otázne. Keď odflakli viditeľné veci tak co potom neviditeľné ako kanalizácia atď?
Odpovedať
@rkorba znamená to je to tiež OK, len je to vizuálny problém? Nemá to vplyv na statiku?
Odpovedať
@roberttom ja si len myslím, že to tak robili, keď dt smerom k základovej platní nelicuje s prvou dt na základovom páse. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rocco1968 podľa fotky je to do strany posunuté o 2-3 cm... Tipujem že základový pás je 40cm a viac. Tam je to posunutie zanedbateľné....jedine horšie sa ti budú izolovať základy styrodurom...to je tak všetko No a to murovanie.....nieje to pekne ale môže byť.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Robo
Odpovedať
@rocco1968 to ze to vodorovne nelicuje s platnou není absolútne problém. Poprípadné vodor. nerovnosti DT napraví dobre urobená platna. Dôležité je to ako to urobili pod platnou. To žiaľ už v tento moment nezistís. To stavala firma?
Odpovedať
@logo22 základy sa ze vraj nebudú izolovať, budú sa izolovať dt do hĺbky 80 cm. Mam trvať aj na hlbšej izolácii, resp. Aj na izolácii základov? Dik
Odpovedať
@rocco1968 základy netreba izolovať, zaizolovat len DT
Odpovedať
Článok sa načítava...
@roberttom poznám len majitela, zatiaľ som partiu nevidel ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rocco1968 izolovať sa doporučuje cca 80 cm od úrovne budúceho terénu.... Koľko to je v tvojom prípade si musíš určiť sám
Odpovedať
@rocco1968 Vyzerá to nie pekne ale všetko podľa postupu by malo sedieť. Len tie diery nech vyplnia maltou.
Odpovedať
Aj preto planujem stavat sam, pretoze ked vidim tu cigansku robotu firiem, neviem si predstavit zeby som chodil kontrolovat moju stavbu a takto by vyzerala ..
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_vt len ked clovek nema cas da to niekomu spravit v dobrej viere, ze snad to bude ok, ked teda sa tomu venuju a potom pride toto, to je na nervy
Odpovedať
@pali_888 ak by som to aj dal niekomu spravit, tak im jasne vysvetlim, ze stavbyveduci som ja nie oni a ze vsetko bude tak ako ja chcem kedze ja to platim a kontrolujem to kazdy vecer . Pri vytiahnutych muroch je neskoro riesit krive dtcka .. A stale to je tak, ze firma do*ere co sa da, ved to nie je ich dom, je im to jedno ..
Odpovedať
@milan_vt keby so povedal, že šéf je tvoj stavebný dozor, tak by to bolo v najlepšom poriadku. ale ak ty tvrdíš, že si stavbyvedúci svojej stavby a nemáš na to papier, tak good luck, hlavne pre zhotoviteľa... doktorát z youtubu nestačí k tomu, aby si vedel oddozorovať svoju stavbu (a aby s tebou nevyd*bali v oblastiach, kde si to nevšimneš).
Odpovedať
@worker_falcon so stavbami mam skusensoti a poznam postupy ktore treba dodrziavat prave preto aby sa nestalo to co je na fotkach vyssie ..neber to tak ze som stavebny dozor, to nie, len nechcem mat dtcka krivo ako tieto, hold, tebe to asi nevadi, no ja by som na to pozeral cely zivot, a aj keby to nebolo vidno, zil by som s tym pocitom ze ta stavba bola odflaknuta, co by mne osobne velmi vadilo, neviem ako tebe ...
Odpovedať
Pre mňa patová situácia. Mne to tiež vadí, ale poloha a dispozícia domu mi vyhovuje, asi sa s tým budem musieť naučiť žiť. Pre mňa je podstatné, či poukázané stavebné perličky nemajú vplyv na statiku domu, funkčnosť zateplenia.... Podľa komentárov by to malo byt OK, jedine to estetické hladisko je negatívne komentované.
Odpovedať
Je to hlavne esteticke hladisko. Tu penu v murive co najskor zakryte lepidlom, slnko (UV) jej nerobi dobre. Krive DTcka uz nijako neopravite, maly posun nema vplyv na zvysok domu. Ostava nevyjasnene ako zhutnili material pod platnou ak ju zalievali spolu s DTckami. Neboli by nejake foto z vystavby?
Odpovedať
@milan_vt pravda. A potom spoliehaj sa na niekoho. Ja uz prichadzam na mnohe veci, preco my este moj dedo rozpraval, ze co si nespravis sam to nemas ;-)
Odpovedať
@rocco1968 Akože, dalo sa to spraviť krajšie, o tom sa nemusíme baviť, v každom prípade by to bola vec, ktorý by ma vôbec netrápila. Všetko, čo tam vidíš, aj tak zakryješ. Murive bude pod izoláciou, DTčka tiež, múr zvnútra pod omietkou, proste nebral by som to ako nič "podstatné" na základe čoho by som menil svoje rozhodnutie :) Určite nezalievali DT spolu s platňou, tomu neverím :) Ak chceš mať však stopercentnú istotu a toto jediné ta trápi, zavolaj si statika :)
Odpovedať
Ešte jedna vec, múry sú už vytiahnute, sú z porfixu, ale nie sú zakryté, pretože nie je tam veniec a pôjdu tam filigrany, že vraj to netreba. Na stránke porfixu sa píše niečo iné, hlavne pri mrazoch. Názor? Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_vt tak tak pravda, treba pravidelne od zaciatku kontrolovat aby to dobre robili, lebo im na tom nejako nezalezi jak to bude, len aby to bolo
Odpovedať
@rocco1968 ťažko povedať, no zdá sa mi, že firme sa len nechce...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?