Je rozdiel v kvalite polystyrénu od rôznych výrobcov?

Profilova fotka
Zaujímalo by ma že či je rozdiel v kvalite polystyrénu napr. EPS 70F Neo (0,032), od rôznych výrobcov, (rozmery, kvalita materiálu a pod.).
Odpovedať
@xenna Áno, treba si kúpiť na skúšku, odvážiť a overiť najmä objemovú hmotnosť. Na oStavbe dával tuším MiroM informácie z nejakého testovania.
Odpovedať
Profilova fotka
Je a obrovský
Odpovedať
Profilova fotka
Akých výrobcov by ste odporúčali?
Odpovedať
objemova hmotnost grafitoveho je rovnaka ako pri bielom EPS, aj ked to norma nespecifikuje, cca 15kg/m3
Odpovedať
Profilova fotka
menej ako 15kg/m3 by som určite nekupoval.
Odpovedať
Profilova fotka
Austrotherm ale original dovoz z Rakúska alebo Maďarska.
Odpovedať
Austrotherm by som určite nekupoval !!! Mam veľa osobných skúseností s týmto výrobcom a môžem povedať, že kvalitou sa našim výrobcom nevyrovná. Slovensko má svojich výrobcov EPS, ktorý si nemôžu dovoliť vyrábať pod objemovú hmotnosť, ktorú im udáva Slovenská /dosť prísna/ norma. Preto by som určite kupoval overenú značku s výrobňou na Slovensku. ISOVER - člen nadnárodnej skupiny Saint-Gobain Construkcion Produkts, má veľmi dobrý ESP aj šedy s názvom Greewall Polyform - má výrobňu v Podolínci, má skutočne, podľa môjho názoru, vinikajúci EPS. Výborne sa krája, vôbec sa nedrobí a vyberajú EPS z formy až po vychladnutí, preto nieje "poloblúkový", ako Poľské EPS ale krásne rovný. Cenovo je to pri týchto dvoch výrobcov je to približne rovnaké. Keďže je EPS ropný produkt, tak sa cena mení podľa ceny ropy. V sezóne kupujem okolo 43€ za m3, ale teraz by sa dal kúpiť aj po 41,5€ za m3
Odpovedať
A co hovorite na StyroTherm?Vyraba sa aj na SK aj v CR.
Odpovedať
Presne tak, odporucam vyrobcu POLYFORM, spolupracujem uz s nimi 5-6 rokov, a zatial s nimi nebol ziadny problem. Je to hlavne o objemovej hmotnosti EPS. Polyform ma sice o nieco vyssie ceny ako poliaci ..... ale stoji to za to usetrit 200-300 eur, ked zateplenie davas v podstate na cely zivot ? :-( Polyform robi aj NEO EPS ..., ale pred rokom, ked som zateploval ja, tak som tento EPS konzultoval priamo v Podolinci ..... a na fasadu som si radsej dal staru osvedcenu kvalitu 80F :-D
Odpovedať
@milos32 zaujímalo by ma prečo si sa rozhodol pre 80F a nie NEO. Dík.
Odpovedať
Profilova fotka
Je zaujímavé že výrobcovia uvádzajú objemovú hmotnosť v rozsahu napr. EPS Styrotherm plus 70 (Neopor) - od STYROTRADE má uvedenú hodnotu od 13,5 do 18 m3.
Odpovedať
@xenna 13,5-18kg/m3 je hodnota urcena normou pre fasadny EPS @over24 nekecaj somariny o polskych EPS, bez problemov ti vyvratim tvoje tvrdenie. Hmotnost EPS z Polyformu sa pohybuje medzi 14,5-15,5kg/m3. Osobne som to vazil. Polyform je na slovensku lider, ale ver tomu ze aj poliaci robia rovnako kvalitny EPS. Problem s rovinatostou dosiek maju aj SK vyrobcovia (napr. IZO4) a aj medzi Sk vyrobcami sa najdu taki, co dodavaju fasadny EPS s hmotnostou po hranicou normy. A nebalakaj tu ludi s cenami bez DPH.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@xenna Presne.Aj mne bolo povedane ked som sa pytal na objemovu hmotnost EPS tak ze sa to pohybuje medzi 13,5-18 kg/m3.Ale nie je to nejak velky rozdiel na m3?Alebo je to v pohode?Maju velmi dobre ceny a som o ich EPS viac-menej rozhodnuty ale aj tak stale neviem ci je to dobra objemova hmotnost.Ak by som mal EPS v tej spodnej hranici 13,5 kg/m3 tak by som asi spokojny nebol....ci?
Odpovedať
@tiger16v vacsinou sa predava fasadny EPS s hmotnostou 14,5-15,5kg/m3 , malo ktory vyrobca ho predava s vyssou hustotou (aj koli spotrebe suroviny na vyrobu). S hustotou EPS nad 14kg/m3 nie je ziaden problem, ak je ale hodnota pod 14kg/m3, uz je to na zvazenie ci taky EPS pouzivat.
Odpovedať
@joe13 No uvidime...Este si to overim a rozhodnem sa ci do toho ist ale kazdopadne Styrotrade-Styrotherm by mala byt kvalita kedze sa vyraba aj u nas aj v ČR a splna normy EU.Chcel by som brat od nich aj systemove dosky aj podlahovy EPS 100 S sivy
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám tiež dobrú cenu na EPS od Styrotrade. Isover Greywall má objemovú hmotnosť 14-16 m3, ale je o trochu drahší.
Odpovedať
Profilova fotka
@xenna Ja by som podporoval hlavne slovenskeho vyrobcu a napriklad www.polyform.sk Zilinsky neviem aky je, ale polyform tu ma najdlhsiu historiu vo vyrobe EPS, momentalne je to rakuska dcerska spolocnost HIRSH GROUPE a rakusaci su prisnejsie na kvalitu.. U EPS treba sledovat tepelnu vodivost lambdu.. Pretoze polske EPS 10cm moze by na tom ako slovenske EPS 13cm.. priklad.. na tepelnej vodivosti mozu klamat.. Je to male neneapadne ciselko.. A riesim by som iba sedy EPS.. :-p
Odpovedať
@mio23 pis relevantne informacie, nie veci ako ze niekto je prisnejsi na kvalitu, alebo ze polsky EPS je o 30% horsi ako slovensky. Polyform je zo slovenskych producentov TOP, ale aj na slovensku su producenti co maju problemy s kvalitou vyroby EPS. Poznam polskeho producenta co ma vyrobu este dlhsie ako Polyform, jeho produkcia je 5x taka velka ako u Polyformu a bez problemov sa mu kvalitou vyrovna.
Odpovedať
Profilova fotka
Aké máte skúsenosti s EPS od Styrotrade?
Odpovedať
@joe13 tak uved toho polskeho vyrobcu ked je taky kvalitny
Odpovedať
@fricko vyrobca je Arbet
Odpovedať
@fricko mozem ti kludne doviezt ukazat vzorky, mozes si to prevazit, obhliadnut, premerat
Odpovedať
@joe13 Dobre vediet a o kolko je takyto kvalitny polsky EPS lacnejsi ?
Odpovedať
Nemate skusenosti z EPS od RIGIPS??? @joe13 @antonmesaros @milos32
Odpovedať
Profilova fotka
Z Polska neni dobrá ani kostra na bicykel.O kvalitnom polystyréne z PL môžete len snívať.Polské certifikáty sú neni dobré ani WC sú z lesklého papiera.
Odpovedať
@antonmesaros tiez si myslim ze PL je krajina zazrakov a co plati v EU tak to v PL plati ale pod specialnou PL normou. Takze cele zle neviem, chcelo by to referencie. A tak ako 80% PL majstrov su totalny suflikanti tak asi aj 80 % PL materialu bude v kvalite rovnajucej sa PL cene. Polystyren ti spravia s akou chces objemovou hmotnostou a potom tomu zodpoveda aj cena.
Odpovedať
@fricko cenovo su porovnatelne s tuzemskymi producentmi @ivaga s rigipsom som nerobil, neviem ci to je ich priama produkcia, skor si myslim ze to pre nich niekto vyraba
Odpovedať
@joe13 malo by sa to vyrabat v Trnave
Odpovedať
Profilova fotka
@ivaga Pre Rigips vyrába polystyrén Polyform.
Odpovedať
@antonmesaros Takze by mal byt kvalitny? Mame dobru ponuku, tak overujem...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?