Je nutne prekladat lepenku?

Je to mozno blba otazka ale myslite si ze je nevyhnutne prekladat lepenku s presahom na spojoch pri hydroizolacii z.dosky? Ak by som tu lepenku daval na strechu tak je to pochopitelne ale pride mi to zbytocne ked mam zakladovu dosku nejakych 40 cm nad terenom, pod doskou je 20 cm strku. Pasy by som ukladal tesne k sebe a skary medzi lepenkami by som vyplnil gumoasfaltom. Nato pride este celoplosne stavebna folia. Tak mi to pride zbytocne ju prekladat lebo potom mi to bude robit problemy pri ukladani polystyrenu ktory bude ulozeny nakrivo...
Odpovedať
Profilova fotka
@dhano6 poter to vyrovná, a radšej preložiť ako ti to má vlhnúť
Odpovedať
tak je
Odpovedať
@dhano6 keď ti to príde zbytočné, tak to nerob, veď to bude tvoj dom :-) Myslíš, že sa to robí len preto aby si minul o 10% viac materiálu?
Odpovedať
Profilova fotka
Davat asfaltove pasy na zraz a potom to zalievat gumoasfaltom je absolutny nezmysel! Nieco take moze vymysliet len ten co sa izolaciam vobec nerozumie. :-D A ta stavebna folia co tam este ide /teda ak je tym myslený obyčajný igelit/ nema s hydroizoláciou nic spolocne a naviac je tam uplne zbytocna. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
neda mi nereagovat , typicky nazor amatera . ano nedavajsi ju tam , naco aj , ved projekt je o nicom si sikovnejsi . bozemoj to uz fakt je sila co spekulejete. ak nevies aky ma vyznam prekladanie a spravna montaz , tak to neries. a prajem prijemne byvanie . a to si len na zakladovej doske . nechcel by som byvat v tvojom dome po realizacii s takýmto uvažovanim . a na zaver . mam pocit , ze jedine co tam bude zavadzat budes ty .
Odpovedať
Ťahať vlhkosť ju môže aj zo základových pásov..ja som 0,5 m od zeme a budem dávať aj penetračný náter + 1x natavovať izoláciu..Na izoláciach by som moc nešetril,potom neskor to penaženka pocíti..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?