Je možné dať na ytong keramické preklady?

Ahojte, na mnohých fotoalbumoch od jednotlivých prispievateľov som si všimol, žena ytongove tvarnice, alebo na porfix davaju keramicke preklady(napr porotherm atd.) ale nedavaju ich poukladane vedla seba, ale 1 preklad na lezato. Na to muruju dalej. Nemoze to spadnut?
Odpovedať
@kamila33 kombinacia preklad heluz/porotherm na ytong alebo porfix je uplne v poriadku hlavne na rozpony ktore sa z Ytongu nerobia nie je ina moznost ako to spravit okrem teda zelezobetonoveho prekladu ktory treba zasalovat, zaarmovat a zaliat. No a to ze jeden preklad davaju na lezato som este nevidel, jedine ze je to original preklad ktory sa dava horizontalne a nie vertikalne. Myslim, ze nenosne preklady su aj horizontalne. Inak vacsina nosnych v hrubkach 23,5 sa davaju na "kant", na stojato, vertikalne a ich pocet sa odlisuje podla toho aku hrubku muriva treba vyskladat pripadne podla zatazenia. Niekedy sa nedava jeden stredny a namiesto neho sa da XPS.
Odpovedať
@ferre1 dakujem za info
Odpovedať
Pokiaľ nebudete dom z ytongu zateplovať tak je lepší keramický preklad.Je lepšie tepelne izolovaný. Preklad býva na RD väčšinou hneď pod vencom v takomto prípade stačí preklad uložiť aj nabležato.Aj preklady ktoré sa dávajú na ležato majú rôzne únosnosti, veľkosť zaťaženia.Laik vidí len červenú tehlový obal ,ale vnútro je odlišné.
Odpovedať
Na tejto fotografii maju keramicke preklady na lezato http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/g... takze je to ok?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, mam stavbu z Ytongu, prave tahame priecky. Jeden nenosny preklad vsak bude kvoli rozponu Porotherm. Cim to lepit? Lepidlom Ytong?
Odpovedať
Profilova fotka
aj my mame tusim take preklady na ytongu....ak sa teda dobre pamatam. uz je to davno.... aj strop mame " keramicky"
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sú to preklady nosné kladené na ležato s nadmurovkou, tak sa môžu použiť. Takýto preklad samotný však nosný nie je. Kompletný tzv. spriahnutý preklad vznikne až z potrebného počtu predpätých prekladov (podľa hrúbky steny) po nadmurovaní alebo nadbetónovaní tlačenej zóny. napr. http://www.tondach.cz/cihly/produkty/... Klasický preklad kladený na stojato určite nepoužite, pretože tam je výstuž robená iným spôsobom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Tiez by ma to zaujimalo. Ak je otvor 270cm,. ako taky preklad nad oknom vyriesit? @ytongsk
Odpovedať
Profilova fotka
@kamila33 jeden je malo.ono to tak davaju,ale ma ist na stojato a vedla seba ich viac naukladat do malty. Poradim ti inu vec ked chces mat istotu. Kup si keramicke stropne nosniky a tie tam daj. Nemusis nic armovat,len to obsaluj a stoji to malo. Robime to tak bezne. V nosnikoch su 12 pruty 2-3 a 8 ocel je vlastne vonku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?