Je lepší dom s pivnicou alebo bez?

zaujimalo by ma ,aky nazor mate na pivnice v domoch,na co ich vyuzivate ,sk ich mate,pripadne na co by ste ich vyuzili,ak by ste planovali stavat dom s pivnicou! :-)
Odpovedať
1
2
pivnice su na skladovanie menej potrebnych ci mimosezonnych veci, práčovnu, kotolňu a na problemy s vlhkostou. ;-)
Odpovedať
problemy s vlhkostou???pri dnesnych technologiach stavania?mas s tym osobnu skusenost? :-o
Odpovedať
nie ja, ale nasi. 4-rocna novostavba a bojovali s nou asi 2 roky. objavila sa pri dazdivom pocasi. bolo treba podkopat a znova izolovat a urobili trativod. znama ma upnu novostavbu prave skolaudovanu a podobny problem.
Odpovedať
...vyuzitie???...pivarnicka :-D :-D :-D http://mojdom.zoznam.sk/cl/153955/Pod...
Odpovedať
renca ,tak asi bolo nieco pokazene na zaciatku stavby!nasi maju tiez pivnicu a poviem ti ,super.skoro ako susiaren.expertka,to som chcel pocut!! ;-) ja by som chcel velku miestnost,na take barove posedenie s biliardom na styl nejakeho baru.ale nie na podnikanie,iba na vlastne ucely s priatelmi a podobne :-D
Odpovedať
...beckham... :-D ...ja osobne skor preferujem vinarnicku... :-N ...ale nexam sa s radostou ukecat aj na mangelovu pivarnicku :-D ..ved v pivnici sa nemusim zakopavat len o zemiaky a jablka???... :-N ...mimoxodom...ma niekto skusenosti s domacim pivom???...nex som pred mangelom "muuudra" :-N :-D
Odpovedať
expertka,vino pivo co len chces :-| :-( ;-) :-) ja tiez pijem vino a nie pivo,ale o domacom pive som nepocul.
Odpovedať
Nuz ak by som mal pivnicu, tak jednoznacne by tam bola vinarnicka, technologicke miestnosti (kotolna etc.), sklad sportovych veci (manzelka vyhlasila, ze moja hokejova taska do vnutra nesmie) a mimosezonych veci, zavaraniny (my mame velku spotrebu zavaranych veci). Nuz a ja by som tam mal domace kino :-)
Odpovedať
My mame podpivniceny cely dom. Je to velka plocha, dverami rozdelena na dve miestnosti. V jednej je posilka a kotolna, v druhej mame pracovnu, potraviny, je tam kupelna-zachod a umyvadlo a este miestnost navyse, kde chceme mat potraviny. Vlhko tam nie je, lebo mame dobre odvedenu susicku a ked je zapnuta, vsetko fuka vonku.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame podpivnicenu 1/2 domu ale kedze je to nizsie ako kanalizacia, nevysla tam pracovna co mna teda osobne dost stve ale budeme tam mat kotolnu, taku techn. miestnost na "bordel" nejaku miestnost ako pivnicu na zavaraniny a mozno aj zemiaciky a velku miestnost pre zalubu mojho manzela - ryby,rybky, a tak dalej
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
na kolko vas asi tak priblizne vyslo podpivnicenie polovice domu?
Odpovedať
my mame podpivniceny asi tak 3/4 domu a som rada,to by jeden neveril kolko veci sa ponachadza casom a,co by sa niekedy "mohli este zist",takze to strcim jednoznacne do pivnice.ale mame to podelene,jedna je ako kotolna,druha vedla na zavaraniny ,naradie a podobne a este jednu sme robili pod pristavbou-tak tam bude jedneho dna "panska miestnost"-na biliard,hranie playka s kamosmi a podobne ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja by som brala tiež dom s pivnicou, no nám sa to nedá.ale rodičovský je podpivničený a je to super, veľké využitie ;-)
Odpovedať
ja si tiez myslim, ze pivnica sa velmi zide a chcem si to u mojho draheho aj presadit :-)
Odpovedať
my mame tiez cely dom podpivniceny a som docela aj rad.je tam perfektne ked je vonku hic :-D
Odpovedať
rozhdone by som brala pivnicu ;-) , vyuzitie rozne, aj ked teraz este nemusis vediet na co
Odpovedať
Kazdy by bral pivnicu, no predrazenie stavby o par sto tisic a taktiez ak chces rychlo postavit je na zvazenie. problem je potom s odkladacimi priestormi. ja to chcem riesit nejakym zahradnym domcekom, lebo garaz mi nevyjde kvoli sirke pozemku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
mne sa hrozne pacia podpivnicene domy..ale v dnesnej dobe je to draha zalezitost.. by ma zaujimalo ako je to s podpivnicenim na rovine..kolko musi clovek kopat do hlbky,ked nechce mat prilis navyseny dom? a ako je to s ciastocnym podpivnicenim a kolko tak treba ratat na to.. ujo ma podpivnicey dom a maju tam super velku pracovnu..a to sa mi na tom velmi paci :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak podpivnicenie len pod garaz nas stala 150 000,-Svokor podpivnicil dom a stale mal spodnu vodu,tak sa to stale izolovalo a nakoniec tam musel dat aj krb.Velmi zalezi kde clovek chce stavat.Napriklad u nas v dedine to je velke riziko,lebo tu je spodna voda.A este nieco-ja velmi lutujem toho podpivnicenia pod garazov,lebo to co su schody mahla byt miestnost na to na co ja pivnicu vyuzivam a to su zavaraniny atd.
Odpovedať
ejco..a ako hlboko ste museli kopat? je mozne mat v tej pivnici znizeny strop,max. 2,1m?
Odpovedať
moj miluje pivnicu :-D chce si tam dat hruby koberec,obrovske repraky a projektor.a urobit si z toho kino. no ale keby to bolo vlhke...neviem neviem
Odpovedať
Profilova fotka
No svokor isiel 3metre do zeme,ale velmi lutuje.
Odpovedať
a da sa dobre zaizolovat pivnica..ci je stale riziko,ze bude zatekat? babka mala kotolnu pravenu nizsie na tuhe palivo..a casto tam mala vodu..pri vymene kotla zvysili aj podlahu a uz nie su ziadne problemy..ale sranda..lebo za garazou ma pivnicu,ta bola zarovno s tou kotolnou, a nikdy nemala problem s vodou tam..tie dve miestnosti su vzdialene od seba 2-3metre..
Odpovedať
no nam problem s pivnicou vyriesil teren a museli sme pivnicu urobit(2/3). Zatial len staviame ale vyuzitie na pivnicu je urcite roznorode, manzel planuje bar, dielnicku ale hlavne to bude urcite miestnost na "nesezonne veci", velke hracky pre deti - auticka..... a v neposlednom rade "bordel" miestnost. Ved okolo domu je treba kosacku, hrable, lopaty.... No sice sme navyse investiciu nechceli ale nemusime casom robit "budy" okolo domu na naradie. A co sa tyka nakladov, nam to navysilo rozpocet o cca 500tis. nam pivnicu zaizolovali + dali tam nejake "odvodove hadice na vodu"tak dufam ze nebude problem s vodou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Stále nevieme, podpivničiť, či nepodpivničiť?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
simca79 • Dnes o 11:36 Veľmi by ma zaujímali vaše názory na podpivničenie. Chystáme sa stavať Bungalow 51 od Prodomu a chceme kúriť pevným palivom. Vraj je dobré, aby kotol bol pod úrovňou podlahy /podlahové teplovodné kúrenie/. Nevieme, koľko by nás to asi stálo, či celé podpivničenie, alebo čiastočné, dom má rozmery 12,50 x 12,50 m. Nemáte niekto s týmto skúsenosti? :-N madyyy • Dnes o 15:59 neviem preco by to malo byt lepsie.kotlu je jedno kde je.je tam nuteny obeh a nie ako niekedy ze samospad.ale ak na to mas aby si spravila pivnice tak preco nie.ale je to velmi nakladne. michal.ko • Dnes o 17:45 to s tym kurenim sa mi nezda, ale nerozumiem tomu takze k tomuto nic. Co sa tyka pivnic, rieste to jedine vtedy, ak mate svahovity teren. My sme museli ciastocne podpivnicit (cca polovicu domu 12,75 x 9). Samozrejme usetrim vela miesta v dome- kotol, pracka (z kupelne mame otvor na spinave pradlo priamo do pivnice-pracovne), miesto na odkladanie zbytocnosti, ale musis zvazit ci je to naozaj treba. Radsej by som volil keby to islo samostatnu velku garaz s odkladacim miestom, lebo cenou sa to blizi k cene pivnic. Treba ratat s vykopom, dasimi stenami, stropom a hlavne poriadna a kvalitna izolacia, aby ti pivnica nevlhla. Ked si to zratam, pivnica 6 x 12 nas vysla asi tolko co nas stali mury a strop na bungalov 567. A to este treba riesit schody, odpad z pivnice, ...........
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
hmmm, pivnica. My musime mat v bungalove pivnicu, lebo jedina moznost kt. mame na kurenie je pevne palivo (financie) a to musime niekde skladovat, takze preto, inak by som do pivnice nesla. Ak ju nemas dobre zaizolovanu tak ti bude vlhnut a to ta bude stale trapit. A tiez si osobne myslim ze do toho pojdu moc velke investicie. hmm
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
my tak isto chceme pivnicu a budeme mat aj dvojgaraz my v pivnici planujeme taku mensiu klubovnicku s barovym pultom a chladnickou plnou piva pre draheho ale ja tam chem mat kotolnu vnutorny bazen saunu virivu vanu planujeme a nejaky fitness hodily by sa aj sipky futbalovy aj biliardovy stôl :-) :-) no uvidime co s toho sa nam tam zmesti
Odpovedať
Profilova fotka
my máme podpivničené 3/4 domu, máme tam garáž, kotolnu, práčovnu a manžel veľký ateliér na fotenie , najskôr sme nechceli podpivničovať, svokor nás ukecal, ešte nebývame, ale kľudne to mohlo byť podpivničené aj celé ..
Odpovedať
Znami maju podpivnicenu len polovicu domu a po 10 rokoch byvania maju praskliny, kazda polovica inak "sada". Musia kazdy rok opravovat steny/malovku na poschodi nad tym zlomom, zatierat to. Moj nazor - bud podpivnicit cele alebo vobec.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?