Izolacie zakladov

Ahojte, poradte prosim ako postupovat. Mame zaklady napenetrovane tekutou hydroizolaciou, na tom je natavena ipa, previs je nataveny aj zboku zakladov cca 30cm. chceme teraz zateplit zaklady styrodurom. otazka je, ake lepidlo alebo lepiaca pena nam chyti na ipu? Treba potom este davat aj tanierove hmozdinky? Styrodur bude mat hrubku 10cm. Dat tych 10cm v jednej vrstve alebo dat radsej dve tensie vrstvy aby sa prekryli spoje? dakujem pekne za kazdu radu.
Odpovedať
Pur pena ti na Ipu chyti. Ked prepichnes hydroizolaciu, tak to asi nebude ono ci ;-) Kup si soklovu dosku s perodrazkou a nemusis nic prekladat a 2x, lepit, lebo ta PUR pena nie je najlacnejsia a minie sa jej dost.
Odpovedať
@rkorba no aj ma napadlo ci je dobre to prepichovat :) tak teda nebudeme. Citala som ze ked sa lepi tou penu tak ta odtlaca polystyren. Pouzit teda tu nizkoexpanznu?
Odpovedať
Profilova fotka
Lepil som XPS na Ipu originál penou na bitumenové podklady a drží to super. A neminulo sa toho až tolko vela. jedna pena stála cca 5,60 €.
Odpovedať
@bookeeper super, dakujem za tip
Odpovedať
No neviem ako vam, ale mne tie peny pripadaju vsetky na jedno kopito. Lisia sa len na nizkoexpanzne a tie ostatne ... 8-)
Odpovedať
@paja777 kotvenie vam zabezpeci obsypanie zakladov, ktore bude zaroven pritlacat polystyren k stene, a ak by ste to aj kotvili klasickymi kotvami, tak to nema vplyv na hydroizolaciu, lebo iba zahnuta smerom dole neplni ziadnu specialnu fukciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@paja777 skôr by som nastavil ďalšiu ipu smerom hore....aby si sa dostala s inou na "nulu" Ľahšie to potom bude keď bude riešiť upu pri dverách. Čo sa týka styroduru ten stačí len prihrnut
Odpovedať
@logo22 ano natavili sme potom este jednu vrstvu ipy ktora bude izolovat aj sokel, takze teraz nad zakladmi nie je este natavena kedze este nemame mury, tie chceme az na jar.
Odpovedať
Profilova fotka
@paja777 takže styrodur len zasip zeminou, 1 vrstvu, žiadne kotvenie. Keď budete mať múry tak dolepte ipu do výšky nuly. (Neviem akú hrubú izoláciu budete mať pod podlahou) A ešte jedna dobrá rada....ochráňte ipu pred maltou, betonom, zlé sa potom natavuje ďalšia vrstva
Odpovedať
@paja777 ak si chcete usetrit drinu pri natavovani smerom a tiez neskorsie komplikacie pri lepeni izolacie stien (kvoli nerovnemu podkladu), tak nad zakladmi mozete pouzit hydroizolaciu na cementovej baze, je to lacnejsie a rychlejsie. Ja som to 2x natieral tymto: http://www.kema-on.net/sk/vsebina/pro...
Odpovedať
@paja777 takto to vyzeralo natrete, dobre sa na to lepil polystyren.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
@bookeeper zdar ktoru penu si pouzil na XPS a IPU vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@psyfactor1 pouzival som konkretne tuto: http://www.termolevoca.sk/index.php?i....
Odpovedať
ok vdaka pozierm a mozem to lepit na klasicku IPU
Odpovedať
Profilova fotka
@psyfactor1 ja som to lepil na klasicku Ipu. Foto mam v albune.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?