Izolacia ZD od muriva - oprava ???

Zdravim, bol som na stavbe pozriet a skoro ma slak trafil.. murari natiahli lepenku pod murivo tak ze nieje az po okraj dosky (na niektorych miestach), samozrejme na to uz nahodili murovo a teraz sa obavam ze tych 2-3 cm co chyba od kraja zakladovej dosky lepenka bude tahat murovo cez maltu (v prvom rade) vlhkost. Murivo je Ytong cize taha vlhko.. Zakladova doska je na 3 radoch BT cize dost vysoko od zeme a je to oblozene a zaizolovane styrodurom - murvo tiez bude oblozene polystyrenom ale ten prestup od zakladovych pasov cez 3 rady BT pod dosku vlhkost bude tak mam obavy.. OT 1: Dalo by sa to osetrit tak ze podrezem (tesne popri zakladovej doske maltu az po lepenku (asi 2-3cm do hlbky) diamantovym kotucom a tu skaru (vodorovnu) vyplnim tekutym asfaltom - strieknem to stiekackou alebo niecim pdoobnym (mam denbraven penetrak - ktory v 2 vrstvach (alebo hrubej vrstve) ja ako lahka hydroizolacia..) OT 2: tym podrezanim 3 cm do hlbky pod mur nenarusim statiku obejktu (aj ked to vyplnim ale iba tekutym asfaltom co staticky nic neriesi - iba vlhkost) ? Je to prizemny bungalov, obvodovky su 30cm Ytong Dakujem
Odpovedať
Technickú radu ti nedám, no v záujme tvojho zdravia sa s tými fušermi čo najskôr rozlúč! Ak ti urobili toto hneď na úvod čoho sa ešte chceš dožiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 statiku to nenaruší,
Odpovedať
velmi realne uvazujem rozbyt prvy rad ktory je zalozeny (skodu im dat preplatiti - bude to na dlhe lakte) a zalozit ho znova so spravne ulozenou izolaciou - neviem sa rozhodnut, viem ze ani rohy nesedia uplne presne som z toho uplne mimo :-( skoda zamurovanych tehal je okolo 350e
Odpovedať
síce z iného dôvodu , ale ja som tiež dával dole prvý rad tehál, takže ja by som asi tiež rozobral,
Odpovedať
@tiboresko ako ide rozpojit lepidlo ? od malti to obijem a mozno zacistim len to lepidlo bude silne co ? -aky si mal ty dovod ak mozem ?
Odpovedať
@jolaus100 ked mas na to nervy, urcite im to nechaj rozbit a preplatit, za taketo nieco by tie hnile hovada mali dostavat povinne po facke... neviem si ani predstavit aky dovod by mohli mat, ze to takto odflakli. A ty aby si to po nich pracne podrezaval a striekackou napustal penetrakom, to kde sme?
Odpovedať
mal som založený len prvý rad, bolo to krivo vymurované, nesedeli aj výškovo rohy, tak som sa rozhodol dať to dole, išlo to ťažko nakoľko som to dával dole až s odstupom času. Skús niekoho ohlásiť nech ti to omrkne a poradí.
Odpovedať
@jolaus100 kolko radov mas vymurovanych? ak len prvy a okrem problemu s izolaciou je problem aj s presnostou, tak rozobrat, od malty to pojde lahko, predpokladam, ze mas tehlu s perodrazkou, takze medzi jednotlivymi tehlami nie je lepidlo. Ak by si chcel len doplnit izolaciu, tak treba ryhu ocistit od malty, a pretriet tekutou izolaciou, na cely dom by ti stacilo jedno vrece v cene 20-35€. Hlavne ziaden stres, este si len na zaciatku, este ani len netusis, co vsetko zazijes pocas najblizsieho roku-dvoch :)
Odpovedať
Rozoberal som 6 radov YTONG P2 300mm PDK (perodrazka bez lepidla medzi tvarnicami). Gumenym kladivom to slo po 2 dnoch ako po masle. Za 6 hodin som sam naukladal 9 paliet. Bol som dost zhrozeny ako slabo tie tvarnice drzali medzi sebou. Najslabsie drzala prva rada na zakladacej malte. Pocitovo by som povedal ze to tam bolo skor polozene ako prilepene. Zato najlepsie drzala zakladacia malta na asfaltovom pase. Lepidlo z tvarnic som zbrusil a bez problemov sa opat pouzili.
Odpovedať
ja mam tiez Ytong 300 pdk iba ze mam pocit ze davali lepidlo aj do drazky - zalozeny je prvy rad cize iba malta ale rohy su vytiahnute na 3 rady (3 ks spolu nad prvym radom) a to lepidlo sa da odbyt tiez v pohode ? Ja by som ich rad pouzil tiez.. Mam to od vikendu az tezraz riesim co s tym asi to uz bude tuhe ako slak..
Odpovedať
@jolaus100 Tvarnice sa lepia tenkovrstvovo, odbyt nebolo co, musel som to zbrusit. Brusil som ich po vyse mesiaci pred murovanim 2.NP ked uz to bolo suche a tvrde. Najlepsie sa mi osvedcila vrtacka so smirglami na suchy zips. Bol to ale spinavy a namahavy job. Jednu paletu (30 tvarnic) som robil tusim 2 hodiny. Prvy rad bol ale bez roboty, lebo ako som pisal zakladacia malta na tvarnicu takmer vobec nechytila, takze zospodu bola cista
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?