Izolácia pod murivo Termalica

Ahojte, mam v projekte 2 vrstvy izolacie pod murivo - nosne mury. Chcem sa spýtať s akou izoláciou máte najlepšie skusenosti a aký druh a hrubku odporučate. Ide o to že tu čitam a rozpravam s ludmi a každí niečo ine.... 1. niekto dáva len jednu vrstvu 2. niekto dá jednu ale hrubšiu 3. niekto ju nenatavuje len da pod murivo, že vraj si to váhou pritlači 4. niekto dá jednu vrstvu na 50cm a druhú 30cm priamo pod murivo - čiže dve vrstvy a tu spodnu dlhšiu potom previaže s izolaciou pod izbami Odporučate nejaku konkretnu značku? a sposob realizácie? dakujem
Odpovedať
@truly asi myslis hydroizolaciu. Daj G200 S40 a pokial si na rovine bez vysokej spodnej vody, tak ti staci 1 vrstva, ktora sa potom spoji po celej vnutornej ploche.
Odpovedať
@rkorba ano samozrjem hydroizolaciu. Tak som na rovine, nie som pod lesom ani nemam pivnicu atd. Platna je cca 50cm nad terenom. Natavovať? či len podložiť? dať viac ako 30 aby mala presah do vnutra aj do vonka?
Odpovedať
@truly natavovat netreba, len spoje lepenky, ale kludne natav je to hodinka roboty. Na prepojenie lepenky rataj tak 10cm presah.
Odpovedať
@rkorba oka vdaka, takže vravíš ak som nad urovnou terenu 30cm + a spodna voda nieje tak... Je tam brutal rozdiel na cene ak by som to zdvojil? je pri zdvojeni nutné natavovať? Tým pádom sa zvojuje aj celá plocha alebo len mury?
Odpovedať
@truly nemas projekt ;-) Daj tam jednu vrstvu kvalitnejsej lepenky a nevymyslaj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?