Izolacia pivnice zapustenej v terene

Caute.na jar sa chystam robit poslednu cast plotu. Pozemok je svah,a rozmyslam spravit pivnicu +garaz zakopanu komplet v terene...to znamena aj strop,betonovy,ktory naveziem zeminou a nasadim travnik...bocne steny by som izoloval ipou,dve vrstvy,jedna vodorovne,druha zvislo...mozno daky styrodur 5cm na pir penu,nopovu foliu,a dookola drenaz...jedine co neviem,je strop...ako zaizolovat strop?myslim ze natavenie lepenky nebude dostatocna ochrana,voci vode...ci objednat niekde nejaku foliu v celku?rozmer garaze planujem 6m x 4m,aby som nemusel vybavovat stavebne povolonie...do 25m2 postaci na obci len ohlasenie drobnej stavby a 10e poplatok...dakujem za rady,budem vdacny za kazdu radu.pekny vecer
Odpovedať
Nikto nic? :-\
Odpovedať
@palino82 podla popisu budete potrebovat na to stavebne povolenie s projektom a stanoviskom statika. Bocne steny netreba izolovat ipou 2x, ale dolezite bude urobit dobre ochrannu ipy (xps, alebo nopovka) a drenaz. Strop by bolo dobre urobit do maleho spadu.
Odpovedať
@stowasser myslis ze stavebne povolenie budem potrebovat?ved do 25m2 staci ohlasenie drobnej stavby...no ok,dam do spadu,ale nemozem nechat holy beton a zaviezt to hlinou..musi tam ist kazdopadne izolacia...jo,boky budu ipa,xps 5cm,nopovka,drenaz,strk,geotextilia a nasledny zasyp zeminou...jedine co neviem je ten strop,co bude pod hlinou :-\
Odpovedať
Ahoj stavebné povolenie si choď zistiť na príslušný stavebný urad, za opýtanie nič nedáš. A čo sa týka izolácie, dva krát ipa nestačí,. musíš to zaizolovať riadne z každej strany, daj si vypracovať návrh, ja by som dal 3vrstvy hydroizolácie a to 2x bitumen 1x zemnú fóliu alebo jeden krát protiradónovú a raz zemnú. Tepelnú by som dal xps aspoň 10cmm. a ešte nakoniec nopovku, a to isté aj z vrchu, treba myslieť aj na protiradónovú ochranu a geotextíliu, pozri web. xps 5cmm nestačí, iba ak v dvoch vrstvách. A bočné steny treba izolovať rovnako ako pod doskou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
je potrebne tepelne zaizolovat podlahu pivnice/garaz (pod poter), ak tam neplanujem kurit? garaz s pivnicou bude vo svahu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?