Izolacia pivnice - ako upevnit polystyren?

Ahoj, staviame zelezobetonovu pivnicu do svahu. Mame zakladovu platnu, pod ktorou je fatrafol 803 a bude pokracovat aj na steny. Na tuto hydroizolaciu ide polystyren a nopova folia, potom sa to prisype zemou. Ako upevnit tento polystyren na fatrafol? Staci prisypanim iba, alebo silikonom?
Odpovedať
Polystyren nemoze ist priamo na fatrafol, musi tam byt separacna vrstva z geotextilie. Pretoze PVC-P folie reaguju s EPS-kom. Cize musis este vymysliet ako upevnit geotextiliu a porozmyslat ako na geotextiliu uchytit polystyren. Toto mal poriesit tvoj projektant. Ak chces pouzit lepidlo tak musis najst take ktore bude kompatibilne z EPS a z PVC-P.
Odpovedať
@engineerr ano, mas pravdu, geotextiliu som zabudol napisat, je to v projekte..... no moj projektant to navrhol prisypanim..... mozno je to OK.... len ja si to moc neviem predstavit
Odpovedať
@monterey staci prisypat...a do zeme pojde xps nie EPS...
Odpovedať
Dobrý deň. Tiež mám takúto otázku, nebudem kvôli tomu zakladať nové vlákno. Mám suterén, z troch strán zasypaný zemou, spredu je garáž a vchod. Pripájam aj obrázok ako by to malo vyzerať. Hydroizoláciu budem dávať tekutú, takže tepelnú izoláciu môžem lepiť priamo na ňu a priamo tým materiálom hydroizolačným. Tak mi to bolo odporúčané. Ale v prednej časti a v častiach kde nie sú steny pod zemou si myslím že je zbytočné dávať tekutú hydroizoláciu po celej ploche ako je v projekte ale nejak max pol metra nad. - Teraz mám otázku, ako mám lepiť tepelnú izoláciu kde nebude hydroizolácia? Asi klébrom? - Druhá otázka, v tých častiach kde nebude zasypaná izolácia by som ju mal asi kotviť že? - A tretia otázka v projekte mám XPS styrodur 14cm. Ale ja by som bol radšej za EPS perimeter vychádza lacnejšie, len v manuáli od EPS píšu do 3 metrov hĺbky sa môže dávať a mne to vychádza tak na 3m. A hrúbku by som chcel len 8cm keďže suterén je neobývaný a z troch strán bude obsypaný v zemi. Čo na to hovoríte? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@kajo873 ako si to nakoniec poriesil? Resp predpokladam ze si uz staval?
Odpovedať
@m168 Teraz myslíš čo? Ako som lepil polystyrén? Ten som lepil tou hydroizolačnou zmesou kde bola hydroizolácia a tam kde nie tam pur penou. A ľutujem že som nelepil purpenou aj na hydroizoláciu..S tou sa to nedalo dobre vyrovnať a ani to dobre nedržalo. A tiež ked som lepil styrodur tou hydroizoláciou, došla prietrž a šlahalo zrovna z tej strany tak mi to cele opadalo.
Odpovedať
@kajo873 no to je zaujimava info :) ale v podstate mozno blba otazka,ale ako si riesil prechod hydroizloacie na vjazde do garaze ? ci ty si mal na podkladovom betone poter ? lebo to ukonceine mi trosku robi vrasky, ako to urobit dobre co sa vytiahnutia hydorizolacie tyka. vid na mojom obrazku z projektu, v podstate teraz je irelevantne ze je pod parkovacim statim pivnica, ta je samozrejme cela odizolovana, ale ten detail ako to realne poriesit na prechod do garaze ma trosku skrie. rozmyslam ze natrem parkovacie miesto tekutou hydroizolaciou preventivne, alebo ze by stacilo, len nejakou farbou na beton ? ale ko hovorim stale ma trapi ten detail co je oblaciku, ze ako spravne vytiahnut a kam zahnut tu hydroizolaciu ci to urezat presne v styku s urovnou nula, alebo to ohnut smerom na obmurovku
Odpovedať
@m168 Ja mám trochu inú situáciu. Garáž mám na zemi, na spodnej deke. Ja som dával pod poter tekutú hydroizoláciu a styrodur. Hydroizoláciu som potiahol až na kraj deky. A v garážovom otvore ako je brána mi bolo vidieť celú skladbu podlahy. Potom som tam spravil fabión tak že som prekryl celú izoláciu podlahy a na to som natiahol znovu tekutú hydroizoláciu s tým že som ju potiahol až na tú vodorovnú. Nemám to na foto. Neviem teda ako budeš upravovať deku nad pivnicou čo bude v garáži, ale potiahol by som tú izoláciu vodorovne ale meter dovnútra. A keď budeš dávať nejaký poter v garáži tak by som to napojil nejak štýlom ako som písal.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@kajo873 @m168 Chlapci mam aj ja na vas otazocku ... nemam garaz ani nic jedoducho pivnicu ktora bude cela odizolovana fatrafolom. Spodnu cast us mi spravili a vraj treba vystavit steny aa dojdu urobit zvislu cast. Moja otazka znie stacia steny pivnice alebo treba aj strop a aspon meter nad ???
Odpovedať
@romanams Treba vytiahnuť ten fatrafol nad terén. Pozri môj fotoblog o záhradnom domčeku s pivnicou. Je to síce len malý domček, ale podobne budeš asi riešiť hydroizoláciu aj ty.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Dakujem velmi pekne :) tak som aj predpokladala ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?