Icopal glasbit g200 s40 - ochrana proti radonu?

Pouzil niekto tuto hydroizolaciu ako ochranu proti radonu? Resp. je to protiradonova izolacia? V stavebninach mi tvrdia, ze hej.
Odpovedať
1
2
@sprite001 http://www.icopal.sk/uploads/document...
Odpovedať
@sprite001 Ano, je protiradonova. http://www.icopal.sk/uploads/document...
Odpovedať
@engineerr @calimero Dakujem chlapi, toto som potreboval. Chcem dat dve vrstvy: najprv glasbit a nan hydrobit.
Odpovedať
@sprite001 prosim ta aky je rozdiel medzi glasbitom a hydrobitom? dakujem za vysvetlenie
Odpovedať
@brinza Ahoj, rozdiel je ten, ze glasbit (od icopal Sturovo) je asfaltovany hydroizolacny pas na sklenenej tkanine - cize je "pevnejsi" a odolnejsi + ma certifikat, ze je ho mozne pouzit aj ako ochranu proti radonu.
Odpovedať
Profilova fotka
@sprite001 proti radónu môžeš použiť akúkoľvek fóliu ale pri nepodpivničených domoch je to zbytočné.
Odpovedať
@jan45 radon je chcemicky prvok, aky to ma vplyv na stavbu? aku izolaciu by som mal pouzit na nepodpivniceny dom, docital som sa ze IPA po x rokoch ako keby sprachnivela alebo nieco take (zaicna sa rozpadat)
Odpovedať
Profilova fotka
Čo sa týka vlastností Icopal glasbit g200 s40 ako zábrana radónu tu je test priamo zo stránky výrobcu http://www.icopal.sk/uploads/tech_dok... Nerozumiem však tej druhej vrstve - ten hydrobit má celkovo horšie vlastnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
na stavbu nemá vplyv, predpokladá sa, že má karcinogénne účinky.Asfaltové pásy na povetrnosti degradujú, ale v stlačenom prostredí v izolácii?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte - zapad, okolie pk, sc, ba kupoval niekto glasbit? Ktoré stavebniny a cena? Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
http://www.lacnestavanie.sk/p/148/gla... http://www.lacnestavanie.sk/p/147/foa... folabit ma aj Al foliu proti radonu pri glasbite to nepisuna icopal .cz nepisu ani ze je proti radonuako to je Ktory je lepsi.Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 pozri sem http://www.icopal.sk/uploads/document..., Glasbit ma atest na radon
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jr66 ta hej videl som to ale pozri zase sem : http://www.icopal.cz/uploads/ke%20sta... predsa len nema al foliu tak som na pochybach ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 Glasbit G200 S40 ma dokonca lepsie parametre ako radónova bariéra ako Foalbit AL S40 co ma hlinikovu vlozku aj ked je to zvlastne, posielam ti podklady do IP, takze lepsie je pouzit Glasbit
Odpovedať
A este ak chem dat pod mury 2x hydroizalaciu , ako ju prelozit? rovno na seba?ako sap otom nadpoji vedlajsia? alebo jednu posunut o 10cm na druhu?Mate napad?
Odpovedať
Profilova fotka
spodna s presahom 25 cm vrchna s presahom 15 cm od steny, moze byt aj menej ale zle sa to potom natavuje, keby to spravis zarovno tak tam bude potom hrb ked na to natavis dalsie pasy
Odpovedať
@jr66 dik takze metrovy pas rozrezem na 50-50 spodny mi bude presahovat 20 cm cez ytong 300 a vrchny 10 cm cez ytong 300 a z vrchneho bude na xps 10cmktory mozem potom natavit do hora- tak? alebo radsej dat 55-45 ? z vonka nebude púresah ziadny ani na jednom pase je tma xps 10cm zo spodneho pasu bude cez ytong trcat 25cm a z vrchneho pasu bude cez ytong trcat 15 cm. Ktora varianta je lepsia?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim, co hovorite na lepenku ASPA G200 S40
Odpovedať
Profilova fotka
@mendik8 hydroizolacny pas ako kazdy iny typu G200 S40 od inych vyrobcov..........
Odpovedať
@jr66 len v tomto pripade ma prekvapila cena 2,35€/m2
Odpovedať
Profilova fotka
@sprite001 je to izolacia proti tlakovej vode. Pouzitie: hydroizolacia hlavne casti pod urovnou terenu a v lokalitach stedrych na podpovrchovu a podzemnu vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@aag_studio nie je to izolácia proti tlakovej vode. Proti tlakovej vode musia byť použité minimálne 2 pásy a z toho minimálne jeden modifikovaný! Takže oxidovaný pás G200 S40 maximálne tak proti stekajúcej vode a aj to v dvoch vrstvách. :-) , inak je vhodný len ako pás proti zemnej vlhkosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@jr66 dakujem za upresnenie. Vyjadril som sa vseobecne, kedze technologicky postup je bezne dostupny na nete. Bohuzial nenapadlo ma, ze by bol niekto schopny to zrealizovat v jednej vrstve.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ak by sme pouzili hydroizolaciu proti radonu GLASBIT G 200 S 40 treba dat jednu vrstvu alebo dve? Mame namerane stredne riziko radonu.
Odpovedať
Nema niekto skusenost?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
dokazem ten pas (g200 s40) natavit v dvoch vrstvat bez problemov. Chyti mi druhy pas na posypovu vrstvu prvej vrstvy?
Odpovedať
@rkorba to neviem, dával som to do jednej vrstvy, ale keby tú prvú prebehnes penetrakom, tak hádam hej
Odpovedať
@14054 Vsetci tu rozpravaju, ze jedna vrstva je malo a treba dve, len neviem ci to bude technologicky mozne natavit. Potrebujem odizolovat pivnicu a moj plan bol jednou vrstvou :-(
Odpovedať
@rkorba tiež som mal v projekte 2, dal som jednu, problém v tom nevidím. Čítal som aj názor, že netreba vôbec keď dávaš veľkú vrstvu podlahového eps. Pivnicu nemám, takže v tom ti neporadim...Ináč ja som tam volal na infolinku síce ohľadne kladenia eps ale myslím, že ti poradia aj ohľadne tohoto.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba dva pasy na seba natavis absolutne bez problemov a ziadny penetrak tam netreba na ten spodny pas natierat! A ci je jedna vrstva malo alebo dost zalezi od hydrofyzikalneho namahania ( mas tam zemnu vlhkost, alebo stekajucu ci tlakovu vodu?) a samozrejme aj od toho aky pas tam ides natavit (oxid alebo modifikovaný? aku ma hrubku? aku ma nosnu vlozku? atd.... )
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?