Hydroizolácia "z boku domu"

Ahojte! Chcela by som Vás poprosiť o radu ohľadne hydroizolácie a zateplenia základov. Keďže sa pri izolácii základovej platne nenechal presah ipy, tak by som sa chcela spýtať: 1. Či je nutné natrieť zákl. platňu (15 cm) aj prvý rad ytongu tekutou hydroizoláciou (myslím zvislú izoláciu). 2. Budeme zatepľovať 10 cm styrodurom, máme 2 rady DT. Pokiaľ by ten styrodur mal byť? Je lepšie aby končil zarovno platne alebo by mal prekrývať aj prvý rad ytongu alebo akooo??? Ďakuem za všetky rady :)
Odpovedať
Dost podstatna informacia chyba a to, v akej vyske je osadeny dom od terenu, resp, ako vysoko od terenu je horizontalna hydroizolacia.
Odpovedať
@supiiik nad terénom bude jeden rad DT + platňa 15 cm
Odpovedať
40cm je dost na to, aby sa do domu ziadna voda ani vlhkost nedostala a pokial bude styrodur minimalne v tejto vyske, tak by to malo byt vpohode aj z dovodu odrazenej dazdovej vody, teda pokial nie ste v nejakej zaplavovej oblasti. Tieto detaily by mali byt uvedene v projekte. V prvom rade by som sa drzal toho, co navrhol projektant.
Odpovedať
@supiiik A pokiaľ by ste dali styrodur - do akej výšky?
Odpovedať
@misiacik_ Myslim, ze minimalna odporucana vyska je 30cm koly tomu, ze do tejto vysky odstreluje od zeme dazdova voda, aby sa nespinila fasada. Ja som daval cca 20cm, lebo nemam rad take vysoke sokle.
Odpovedať
@supiiik ďakujem :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?