Hydroizolácia stropných trámov (časť v múre)

Profilova fotka
Zdravím. Podľa projektu mám časť trámov v stene izolovať klasickou Ipou. Príde mi to komplikované, hlavne kvôli zháňaniu PB fľaše a horáka, skôr som špekuloval, že či by sa IPA nedala nahradiť náterom- Gumoasfaltom.
Odpovedať
Nerád by som nejako zľahčoval, ale ak sú múry z vonkajšej strany izolované, tak by som trámy od múrov nijako neizoloval. Môžeš dať nejaké detaily? Aké murivo, do akej hĺbky trámy, aká izolácia domu ?
Odpovedať
@sabian269 nechaj okolo tramu vzduchovu medzeru
Odpovedať
@sabian269 ja to mam takto, izolaciu som nejako neriešil, cez trám perlinka a sádrová omietka, či to bol dobrý napad ukáže čas, spodok trámu je na kovovej podložke, ja to tak mám ale v poschodí..
Odpovedať
Profilova fotka
Trámy som vkladal do Porfixu 30 na dĺžku 25cm, ostatok som zvonka vyplnil styrodurom 4cm a takisto aj nad trám 4cm, vzduchová medzera po stranách je 5mm, 10mm na výšku. Použil som teda gumoasfalt, je vraj na všetky savé podklady, neskôr som však našiel hydroizoláčný asfalt a ten by bol asi lepší. Ale nevadí. Počul som už viac názorov, že sa tomu nič nestane, keď budú steny odvonka zateplené.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?